Jump to content
Dogomania

Żywiec-Mastiff czy CC? Piękny MAX. Dostal szanse! Juz w nowym domu.

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Andzia69 mnie tu skierowała, ale na podstawie tych zdjęć nie umiem powiedzieć na 100% jaki to molosik ! A aż takim specem nie jestem! Obstawiam podobnie, że to cc lub canario ! To umaszczenie częściej występuje u cc w tych odcieniach ale to może być tylko wrażenie na monitorze! Cholera jak to sprawdzić ?
Mastiff raczej nie - ani wzrost, ani umaszczenie się nie zgadza !
Dziewczyny nie da się zrobić zdjęć nie za kratami ? Najlepiej stojącego psa z przodu i profilu ?

Serce mi się kraje jako właścicielce przecudownego charakterologicznie canario, że musze to napisać, ale nos mi mówi że to jednak canario! :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

qrcze może należałoby poszukać hodowców cc i/lub canario z tamtych okolic Może ktoś mógłby podjechać i obejrzeć "na żywo " Łatwiej adoptować psa, którego choć rasa jest znana

Posted

a u nas snieg, dzis bylo zimno wietrznie brrrrrrrr
jak ja nie znosze zimy! ale ja w domu... a jeszcze narzekam :roll:
a ta psina w klatce na zewnatrz... :-(

Posted

Jola a sznaucery tam jakieś są? dałabym na stronę -tylko tyle mogę zrobić :shake:

kiedyś jak byłam w Żywcu i chodziłam po wale przeciwpowodziowym (niedaleko oczyszczalni ścieków) słyszałam właśnie szczekanie psów i tak myślałam, że jest gdzieś blisko schronisko, ale nie mogłam wypatrzyć - zresztą i tak bym nie weszła bo byłam ze swoimi psami, a Bolusiowi za nic w świecie nie chciałabym zafundować znowu poczucia, że jest w schronisku :shake: sorki za off ale to z ciekawości czy byłam faktycznie blisko tego schroniska :oops:

Posted

Zdjęcia tak mało odzwierciedlają podobieństwo do rasy, że nie umiem w ciemno powiedzieć co to za pies...
Jak dla mnie to nie cc - za długa kufa, głowa nie ta i zupełnie mi do cc nie kopiowanego nie pasuje..
Do DC już zupełnie.

On ma dużo fafli, budowa anatomiczna jest raczej podobna do innego molosa. Na żywo byłoby łatwiej coś powiedziec.

Posted

malawaszka napisał(a):
Jola a sznaucery tam jakieś są? dałabym na stronę -tylko tyle mogę zrobić :shake:

kiedyś jak byłam w Żywcu i chodziłam po wale przeciwpowodziowym (niedaleko oczyszczalni ścieków) słyszałam właśnie szczekanie psów i tak myślałam, że jest gdzieś blisko schronisko, ale nie mogłam wypatrzyć - zresztą i tak bym nie weszła bo byłam ze swoimi psami, a Bolusiowi za nic w świecie nie chciałabym zafundować znowu poczucia, że jest w schronisku :shake: sorki za off ale to z ciekawości czy byłam faktycznie blisko tego schroniska :oops:

Tak, blisko byłaś, tam jest schronisko, niedaleko oczyszczalni, niedaleko wałów i Jeziora. Schronisko jest w szczerym polu, mała działka na oko ok. 10 arów, na niej mały domeczek, a wokół niego kojce i wszystko ogrodzone wysokim parkanem, piesków nie widać tylko właśnie słychać z zewnątrz.

Posted

doddy napisał(a):
Zdjęcia tak mało odzwierciedlają podobieństwo do rasy, że nie umiem w ciemno powiedzieć co to za pies...
Jak dla mnie to nie cc - za długa kufa, głowa nie ta i zupełnie mi do cc nie kopiowanego nie pasuje..
Do DC już zupełnie.

On ma dużo fafli, budowa anatomiczna jest raczej podobna do innego molosa. Na żywo byłoby łatwiej coś powiedziec.

ja w ogóle sie zastanawiam, czy on reprezentuje jakąś konkretną rasę, czy też jest mixem..

Posted

Jola_K napisał(a):
Rasowy czy nie, potrzebuje pomocy........

jolu jak najbardziej - domu potrzebuje on bardzo
jedynie były tutaj przemyslenia zwiazane właśnie z ogłaszaniem go - jako jaką rase go przedstawiac

Posted

AniaB napisał(a):
jolu jak najbardziej - domu potrzebuje on bardzo
jedynie były tutaj przemyslenia zwiazane właśnie z ogłaszaniem go - jako jaką rase go przedstawiac

"czy rasowy czy nie...." wieloznaczny byl moj post
ale Aniu to stwierdzenie, to nie atak na wasze rozwazania, absolutnie nie, ciesze sie ze zauwazylscie Maxia :)
i zgadzam sie ze bedzie latwiej jesli sie go gdzies zakwalifikuje

No i hop Max na piersza strone.

Posted

Przyznam że ciężko mi powiedzieć do jakiej rasy zaliczyć tego psa. Ma cechy dogo canario jednak ma tez na nieektórych fotkach wyraz innej rasy. Najprawdopodobniej jest to krzyżówka doga kanaryjskiego z inna rasą, być moze z filą?

Posted

Kluska4 napisał(a):
Rebellia proponowała, że wstawi go na allegro. Jolu, co o tym myślisz?

jak najbardziej, trzeba apelowac wszedzie gdzie tylko to mozliwe.
skontaktuje sie z rebellia na pw