Majaa Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Andzia69 mnie tu skierowała, ale na podstawie tych zdjęć nie umiem powiedzieć na 100% jaki to molosik ! A aż takim specem nie jestem! Obstawiam podobnie, że to cc lub canario ! To umaszczenie częściej występuje u cc w tych odcieniach ale to może być tylko wrażenie na monitorze! Cholera jak to sprawdzić ? Mastiff raczej nie - ani wzrost, ani umaszczenie się nie zgadza ! Dziewczyny nie da się zrobić zdjęć nie za kratami ? Najlepiej stojącego psa z przodu i profilu ? Serce mi się kraje jako właścicielce przecudownego charakterologicznie canario, że musze to napisać, ale nos mi mówi że to jednak canario! :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
Majaa Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 qrcze może należałoby poszukać hodowców cc i/lub canario z tamtych okolic Może ktoś mógłby podjechać i obejrzeć "na żywo " Łatwiej adoptować psa, którego choć rasa jest znana Quote
Jola_K Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 a u nas snieg, dzis bylo zimno wietrznie brrrrrrrr jak ja nie znosze zimy! ale ja w domu... a jeszcze narzekam :roll: a ta psina w klatce na zewnatrz... :-( Quote
joaaa Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Jola, napisz do doddy, może ona coś poradzi! To chyba raczej nie mastif. Qrcze, juz tak zimno! :placz: Quote
malawaszka Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Jola a sznaucery tam jakieś są? dałabym na stronę -tylko tyle mogę zrobić :shake: kiedyś jak byłam w Żywcu i chodziłam po wale przeciwpowodziowym (niedaleko oczyszczalni ścieków) słyszałam właśnie szczekanie psów i tak myślałam, że jest gdzieś blisko schronisko, ale nie mogłam wypatrzyć - zresztą i tak bym nie weszła bo byłam ze swoimi psami, a Bolusiowi za nic w świecie nie chciałabym zafundować znowu poczucia, że jest w schronisku :shake: sorki za off ale to z ciekawości czy byłam faktycznie blisko tego schroniska :oops: Quote
doddy Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Zdjęcia tak mało odzwierciedlają podobieństwo do rasy, że nie umiem w ciemno powiedzieć co to za pies... Jak dla mnie to nie cc - za długa kufa, głowa nie ta i zupełnie mi do cc nie kopiowanego nie pasuje.. Do DC już zupełnie. On ma dużo fafli, budowa anatomiczna jest raczej podobna do innego molosa. Na żywo byłoby łatwiej coś powiedziec. Quote
Jola_K Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 malawaszka napisał(a):Jola a sznaucery tam jakieś są? dałabym na stronę -tylko tyle mogę zrobić :shake: kiedyś jak byłam w Żywcu i chodziłam po wale przeciwpowodziowym (niedaleko oczyszczalni ścieków) słyszałam właśnie szczekanie psów i tak myślałam, że jest gdzieś blisko schronisko, ale nie mogłam wypatrzyć - zresztą i tak bym nie weszła bo byłam ze swoimi psami, a Bolusiowi za nic w świecie nie chciałabym zafundować znowu poczucia, że jest w schronisku :shake: sorki za off ale to z ciekawości czy byłam faktycznie blisko tego schroniska :oops: Tak, blisko byłaś, tam jest schronisko, niedaleko oczyszczalni, niedaleko wałów i Jeziora. Schronisko jest w szczerym polu, mała działka na oko ok. 10 arów, na niej mały domeczek, a wokół niego kojce i wszystko ogrodzone wysokim parkanem, piesków nie widać tylko właśnie słychać z zewnątrz. Quote
AniaB Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 doddy napisał(a):Zdjęcia tak mało odzwierciedlają podobieństwo do rasy, że nie umiem w ciemno powiedzieć co to za pies... Jak dla mnie to nie cc - za długa kufa, głowa nie ta i zupełnie mi do cc nie kopiowanego nie pasuje.. Do DC już zupełnie. On ma dużo fafli, budowa anatomiczna jest raczej podobna do innego molosa. Na żywo byłoby łatwiej coś powiedziec. ja w ogóle sie zastanawiam, czy on reprezentuje jakąś konkretną rasę, czy też jest mixem.. Quote
Jola_K Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Rasowy czy nie, potrzebuje pomocy........ Quote
rebellia Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 - ile on ma lat - czy zostanie wykastrowany - dwa slowa o charakterze - telefon kontaktowy i mail to wystawie go teraz na allergo :) Quote
AniaB Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Jola_K napisał(a):Rasowy czy nie, potrzebuje pomocy........ jolu jak najbardziej - domu potrzebuje on bardzo jedynie były tutaj przemyslenia zwiazane właśnie z ogłaszaniem go - jako jaką rase go przedstawiac Quote
Jola_K Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 AniaB napisał(a):jolu jak najbardziej - domu potrzebuje on bardzo jedynie były tutaj przemyslenia zwiazane właśnie z ogłaszaniem go - jako jaką rase go przedstawiac "czy rasowy czy nie...." wieloznaczny byl moj post ale Aniu to stwierdzenie, to nie atak na wasze rozwazania, absolutnie nie, ciesze sie ze zauwazylscie Maxia :) i zgadzam sie ze bedzie latwiej jesli sie go gdzies zakwalifikuje No i hop Max na piersza strone. Quote
AniaB Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 nawet nie pomyślałam o ataku z twojej strony :) max piekny i młody czeka na dom w schronisku!! Quote
AniaB Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 podnoszę maxa - biedak czeka na dom odpowiedzialny dobry dom!! Quote
Kluska4 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Rebellia proponowała, że wstawi go na allegro. Jolu, co o tym myślisz? Quote
effa Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Przyznam że ciężko mi powiedzieć do jakiej rasy zaliczyć tego psa. Ma cechy dogo canario jednak ma tez na nieektórych fotkach wyraz innej rasy. Najprawdopodobniej jest to krzyżówka doga kanaryjskiego z inna rasą, być moze z filą? Quote
Jola_K Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Kluska4 napisał(a):Rebellia proponowała, że wstawi go na allegro. Jolu, co o tym myślisz? jak najbardziej, trzeba apelowac wszedzie gdzie tylko to mozliwe. skontaktuje sie z rebellia na pw Quote
AniaB Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 i co u maxa? czy nadal jest w schronisku? nikt o niego nie pytał? Quote
Kluska4 Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 I jak? Udało się go wrzucić na allegro? Quote
AniaB Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 no cóż podnoszę.. ale czekam tez na wiesci Quote
Jola_K Posted November 10, 2006 Author Posted November 10, 2006 Zaniedbalam watek Maxia, jak i inne :shake: wybaczcie. w poniedzialek postaram sie dowiedziec co u niego. Quote
AniaB Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 bardzo prosimy!!!! max ciągle bez domu... Quote
AniaB Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Jola_K napisał(a):Zaniedbalam watek Maxia, jak i inne :shake: wybaczcie. w poniedzialek postaram sie dowiedziec co u niego. bardzo prosimy...i czekamy! Quote
Recommended Posts