Jump to content
Dogomania

Żywiec-Mastiff czy CC? Piękny MAX. Dostal szanse! Juz w nowym domu.

Recommended Posts

Posted

Witajcie!
Ja przez najbliższy czas będę tylko z doskoku, bo mam "zwariowanie" w pracy.
Olu- rozmawiałam z panią kierownik na temat tego psa z pustego mieszkania i dowiedziałam się, że trafił w poniedziałek do schroniska, bo jego właściciele puścili go samopas i sąsiedzi zadzwonili po pomoc. Ja w niedzielę zdążyłam mu zrobić kilka zdjęć. Jest dużym psem, trochę bojaźliwym, boję się że z jego adopcją będą podobne problemy jak z szukaniem domu dla Maxa. Jego adopcja będzie możliwa po 2 tyg (szczepienie i kastracja). Zaraz zamieszczę zdjęcia.
Cieszę się, że żywieckie pieski zobaczą świat, a raczej świat zobaczy je. :lol:
Trzymam za Olinka. Sądzę, że leczenie mogłoby poprawić mu widzenie. Jego rogówka w oku miała ropny wysięk więc myślę że to nie wada wrodzona tylko nie leczony stan zapalny oka. Gdyby ta pani zdecydowała się na adopcję namów ją na leczenie jego oczu. Moglibyśmy się złożyć, żeby pomóc finansowo. Może dziewczyny od Leonka Ślepinka coś by doradziły.

Jeśli chodzi o administrowanie wątków piesków to niestety ja się nie nadaję. Zupełnie nie znam się na obsłudze forum. A najistotniejsza przeszkoda to taka, że do lata będę forum odwiedzać tylko z doskoku, bo czekają mnie egzaminy i pisanie pracy na podyplomówce.
Mam nadzieję , że od czasu do czasu wpadnę, "podbiję" i coś dołożę.
W niedzielę robiłam zdjęcia następnym biedom, w najbliższych dniach je zamieszczę.

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maxiu ma za ścianą nową lokatorkę.
Suczka ta, rasy amstaff (a może pitbull - nie znam się na tej grupie psów), pochodzi od tych samych "właścicieli" co wyciągnięty przez Hund ze schronu młody bulterier oraz sfotografowany przeze mnie w pustostanie pies. Ci ludzie prowadzili bardzo, bardzo pseudo hodowlę - nie pracowali, utrzymywali się między innymi ze zbierania złomu. Być może hodowla miała być dla nich źródłem utrzymania, a gdy przekonali się, że najczęściej do takiego interesu to się dokłada - zrezygnowali.
Niejednikrotnie widywałam ich spacerujących z tą suczką na smyczy - myślę więc, że jej adopcja będzie możliwa.

Posted

Byłam dziś w schronie, jest zainteresowanie Maksem tyle,że w Warszawie. Jeśli chętna pani wygospodaruje 3 dni wolnego i przyjedzie do Żywca moze dojdzie do adopcji!!!
Niewidomy Olinek odjechał dzisiaj ze mną do nowego domu. !!!!!

Posted

[quote name='Agnieszka Co.']Maxiu ma za ścianą nową lokatorkę.
Suczka ta, rasy amstaff (a może pitbull - nie znam się na tej grupie psów), pochodzi od tych samych "właścicieli" co wyciągnięty przez Hund ze schronu młody bulterier oraz sfotografowany przeze mnie w pustostanie pies. Ci ludzie prowadzili bardzo, bardzo pseudo hodowlę - nie pracowali, utrzymywali się między innymi ze zbierania złomu. Być może hodowla miała być dla nich źródłem utrzymania, a gdy przekonali się, że najczęściej do takiego interesu to się dokłada - zrezygnowali.
Niejednikrotnie widywałam ich spacerujących z tą suczką na smyczy - myślę więc, że jej adopcja będzie możliwa.

Slyszalam o tej "hodowli". Ciesze sie ze ci panstwo zrezygnowai z "interesu". To lepiej dla pieskow.

Kolejna dobra wiadomosc , to:

:loveu:Olinek:loveu: ma dom!! :multi:

Ciesze sie potwornie!!

Czy bedziemy dostawac jakies informacje jak sie miewa? Foteczki?
Prosimy.

I trzymam mocno kciuki za kolejne pieski.

Posted

Hund napisał(a):
z internetu ale nie wiem czy z alegro czy z dogo, a Olinek będzie miał towarzystwo 4 psiaków i 4 koników i duży domek i duże pole do biegania

Olinek pojechał chyba do Dorothy! to raczej be dzie domek tymczasowy, bo Dorotka ma za duzo na głowie...ale spytam ją

Posted

[quote name='andzia69']Olinek pojechał chyba do Dorothy! to raczej be dzie domek tymczasowy, bo Dorotka ma za duzo na głowie...ale spytam ją
jesli Olinek jest u Dorothy to na pewno bedzie mial u niej jak u Pana Boga za piecem. Dorothy na pewno sie nim dobrze zaopiekuje.
Wlasnie historia Filipa jest na to dowodem.

Tylko napiszcie prosze, czy to dom staly czy tymczasowy?

Olinek ma swoj wlasny watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=45292

Posted

Hund napisał(a):
nie wiadomo, pani kierownik odda Maksa ale nie od razu chce mieć pewność,że ktoś sobie będzie radził.

Hund, czy Max zostal juz wykastrowany?
zapytaj prosze przy najblizszej okazji, jesli nie - nalegaj by to zrobili

Posted

Dobre wieści!!!!
Mam nadzieję, że nie zapeszę.
Max na allegro ma ponad 2500 wyświetleń, 6 osób obserwujących i 1 zdecydowanego!!!
Oto meil od pewnego Pana:

"Witam Agnieszko,

pozwoliłem sobie wylicytować tego biednego pieska. Chciałbym przyjechać jutro do schroniska. Będę dzwonił do Pani Kierownik około 8:00, dziś wysłałem SMS. Mieszkam w Bielsku, mam dom z ogrodem. Mam także spieska nazywa się Zuzia i bardzo potrzbuje towarzysza. Oczywiście Zuzia mieszka w domu ma nawet do dyspozycji swój pokój.
Pozdrawiam. "

Byłoby super, gdyby Max mógł wreszcie opuścić swój ciasny kojec.
Trzymajcie za powodzenie i żeby wszyscy nawzajem sobie przypadli do gustu.
Panu podałam link do dogo, więc może będziemy mieć wiadomości.