Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

CAC-Ustka/PL, 29-05-2011 r.
sędzia: Aleksander Waszkowski (PL)

PSY
kl. p
Kimwitu's AZZARO - dosk.1, CWC, BOS,

SUKI
kl.p
PINACOLADA IS A GIRL Asiaczek FCI - dosk.1, CWC (rozpoczęła championat Polski)

kl. o
PEACH ANGEL Asiaczek FCI - dosk.1, CWC

kl.ch
LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, BOS, BOB, BOG, res. BIS :loveu:

sędzia na finałach: Aleksander Waszkowski

Wszystkim serdecznie gratuluję i dziękuję za miłe towarzystwo.

Posted

Bardzo dziękuję :) Saidi na prawdę wpadła w oko sędziemu i nie szczędził jej pochwał :)

A najśmieszniej jak na ringu oczywiście macał i sprawdzał ząbki wszystkim pieskom, no to i ja siup i Saidi na stolik. Sędzia już wyciąga łapki i po chwili "Eeee przecież to champion, to już nie wypada w zęby zaglądać" :evil_lol:

Posted

Za to Tomkowi powiedział, że też by chciał baska ale wie, że pierwsze 2 lata to one biegają po ścianach i suficie i to go powstrzymuje:eviltong:.

Posted

Ale szkoda, że Sajdu akurat odwróciła głowę...

A sędziego A. Waszkowskiego ja pamiętam jeszcze z gr. II, jak miałam sznaucery:) A co do basków to oceniał mnie może ze dwa razy i tez odniosłam wrażenie, że lubi tę rasę:)

Pzdr.

Posted

I nawet złego słowa nam nie powiedział jak Jogi wtargnął na ring celem pobawienia się z Yorkiem:eviltong: Usłyszałam tylko ooo basenji i się uśmiechnął :evil_lol:

Posted

Tylko York nie podzielał jego entuzjazmu podobnie jak jego właścicielka. Myślę, że Jogi i wystawy to będzie ciężki temat, czyli tak jak się spodziewałam. Do klaty go nie zamknę bo pójdzie z klatą lub ją rozwali, jak się go trzyma to marudzi, wierci, jęczy piszczy i próbuje przegryźć smycz. No cóż Jogi nie uznaje ograniczeń.

Posted

Jogi pod tym względem jest naprawdę wyjątkowy, jak jechałam z ziółkami do Helu, baski miały swoje miejsce z tyłu tam gdzie bagaże (jechaliśmy combi) miały sporo miejsca duże legowisko itp. Nawet z Gdańska nie wyjechaliśmy a Jogi przecisnął się między siatką a szybą. Przelazł po głowie Julii i hop do mnie na przednie siedzenie. Jak wracaliśmy to przesmyk zabezpieczyliśmy i też nie pomogło nie zdążyliśmy zjechać z półwyspu a Jogi już siedział mi na kolanach uchachany.

Posted

GRATULACJE dla Wszystkich

Cienka napisał(a):
Jogi pod tym względem jest naprawdę wyjątkowy, jak jechałam z ziółkami do Helu, baski miały swoje miejsce z tyłu tam gdzie bagaże (jechaliśmy combi) miały sporo miejsca duże legowisko itp. Nawet z Gdańska nie wyjechaliśmy a Jogi przecisnął się między siatką a szybą. Przelazł po głowie Julii i hop do mnie na przednie siedzenie. Jak wracaliśmy to przesmyk zabezpieczyliśmy i też nie pomogło nie zdążyliśmy zjechać z półwyspu a Jogi już siedział mi na kolanach uchachany.

A próbowaliście wozić Jogiego w pasach?

Posted

MMM napisał(a):
GRATULACJE dla Wszystkich

A próbowaliście wozić Jogiego w pasach?

Obawiam się, ze będzie próbował przegryść pas albo co gorsza dobierze się do plastiku :roll:
Jogi nie uznaje ograniczeń i kropka