Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Natalia&Cody napisał(a):
A jak Wy to suszycie? Poprostu kładziecie na blache i do piekarnika. Ustawiacie na obojętnie jaką temperaturę i pilnujecie momentu, w którym już poprostu mięso się wysuszy? :D

na niską temp, ok 50 stopni i... długo :evil_lol: i piekarnik lekko uchylony

obiecany filmik:

[video=youtube;27MNdz_Jycs]http://www.youtube.com/watch?v=27MNdz_Jycs&feature=youtu.be[/video]

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='motyleqq']na niską temp, ok 50 stopni i... długo :evil_lol: i piekarnik lekko uchylony

obiecany filmik:

[video=youtube;27MNdz_Jycs]http://www.youtube.com/watch?v=27MNdz_Jycs&feature=youtu.be[/video]
O super. Dzięki. Czyli mam robić tak samo tylko z jedzonkiem? :D
A jakie najczęściej mięsko suszycie? Jakąś pierś z kurczaka? Przed chwilą doczytałam jeszcze o suszonej rybce :D
Widzę, że w juliuski zainwestowałaś :loveu:

Posted

z jedzonkiem, ale próbuj też nauczyć go szarpania :)
ja to głównie pierś z kurczaka. generalnie im mniej tłuste, tym lepiej się suszy
tak, to już drugie, bo pierwsze pękły i nam wymienili

Posted

motyleqq napisał(a):
z jedzonkiem, ale próbuj też nauczyć go szarpania :)
ja to głównie pierś z kurczaka. generalnie im mniej tłuste, tym lepiej się suszy
tak, to już drugie, bo pierwsze pękły i nam wymienili

Staram się nauczyć go szarpania, ale za bardzo to mi to nie wychodzi. Jak już się z nim szarpie(raz kiedyś, najczęściej jak jest mokry, bo wtedy mu odwala:evil_lol:)to pozwalam mu często wygrywać i kończę w najlepszym momencie. Może masz jakieś lepsze pomysły? ;)
No to przy najbliższej okazji kupuję i ususzę, a jakby tak dać znajomemu mięsko i dać, żeby uwędził? :D
O, a to jest ten sam kolor co my mamy? Bo jak tak to przy jakiejś okazji trzeba by było zrobić im bliźniaczą sesję :D

Posted

no to dobrze robisz, teraz dodaj do tego więcej entuzjazmu od siebie i powinno się udać :) drażnij go też tym szarpakiem, to terrier, na pewno łatwo się wkurza :cool3: mamy na agi jedną westkę i jak ją właścicielka wytarmosi i wnerwi przed startem, to mała potem biegnie jak szalona :lol:
wędzone pewnie też dobre, ale nie próbowałam :lol:
ja mam różowy jasny, Wy chyba macie inny?

Posted

motyleqq napisał(a):
no to dobrze robisz, teraz dodaj do tego więcej entuzjazmu od siebie i powinno się udać :) drażnij go też tym szarpakiem, to terrier, na pewno łatwo się wkurza :cool3: mamy na agi jedną westkę i jak ją właścicielka wytarmosi i wnerwi przed startem, to mała potem biegnie jak szalona :lol:
wędzone pewnie też dobre, ale nie próbowałam :lol:
ja mam różowy jasny, Wy chyba macie inny?

Też dobre. Cody się najbardziej wkurza jak go łapie pod przednimi łapami. Jutro popróbuje....:diabloti:
My mamy ecru, ale juliuski to jednak juliuski :D
Widziałam, że się na dd na poznań zapisałyście? :cool3:

Posted

Natalia&Cody napisał(a):
Stwierdziłam, że nauka szarpania jest bez sensu jak mój pies ma mnie kompletnie gdzieś. No chyba, że mam jedzenie, albo sam ma jakiś interes...

nie trać nadziei. ;) robiłaś wszystko z tym szarpakiem? tzn...uciekałaś, szurałaś po podłodze?

Posted

[quote name='HexaWHWT']nie trać nadziei. ;) robiłaś wszystko z tym szarpakiem? tzn...uciekałaś, szurałaś po podłodze?
Starałam się, ale chyba za mało entuzjazmu w to wkładam. Robiłam to na dworze, więc było więcej rozpraszaczy. Od jutra porobię coś w domu ;)
[quote name='Bejkowa']A w ogóle kiedy jakiś pościk na blogu , nowe focie ? :D
Pościk nie wiem...ale zdjęcia postaram się jutro dać, bo dzisiaj mi się nie chcę zgrywać wczorajszych i dzisiejszych, ale na zachęte

Dam Wam jeszcze zdjęcia z Czech(no właśnie nie pochwaliłam się, że od 30.05-1.06 byłam w Czechach :d)

https://picasaweb.google.com/103908733846185599012/Czechy300510612#

Posted

Słuchajcie czy wchodzenie tyłem po schodach zalicza się na ćwiczenia na świadomość tylnych łap?
(Chyba się nie chwaliłam, że 10.06 nauczyłam go wchodzić tyłem po schodach :eviltong:)

Posted

westie_justa napisał(a):
zalicza:) też tak robiłam, z D oczywiście umięjąc już włazenie na sciany etc:)

A ja mam ten dylemat ze Scoobym, że jak na schody tyłem wychodzi super, to na ściane wgl nie chce. :D
A ja bym chętnie zobaczyła jakiś filmik z Codym. Fotka z frisbee piękna :smile:

a co do tego mięska to jak wy je suszycie ? w piecu ?

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
gdzie takie fajne miejsce macie ? :)

A w parku cytadelskim :cool3:
westie_justa napisał(a):
To jednak sie golicie ?

Niee. Tak tylko żartowałam :eviltong: Jak będę dzwonić do naszej groomerki to z nią porozmawiam na ten temat, albo jak go przywiozę na miejscu ;)