motyleqq Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Natalia&Cody napisał(a):A jak Wy to suszycie? Poprostu kładziecie na blache i do piekarnika. Ustawiacie na obojętnie jaką temperaturę i pilnujecie momentu, w którym już poprostu mięso się wysuszy? :D na niską temp, ok 50 stopni i... długo :evil_lol: i piekarnik lekko uchylony obiecany filmik: [video=youtube;27MNdz_Jycs]http://www.youtube.com/watch?v=27MNdz_Jycs&feature=youtu.be[/video] Quote
Natalia&Cody Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 [quote name='motyleqq']na niską temp, ok 50 stopni i... długo :evil_lol: i piekarnik lekko uchylony obiecany filmik: [video=youtube;27MNdz_Jycs]http://www.youtube.com/watch?v=27MNdz_Jycs&feature=youtu.be[/video] O super. Dzięki. Czyli mam robić tak samo tylko z jedzonkiem? :D A jakie najczęściej mięsko suszycie? Jakąś pierś z kurczaka? Przed chwilą doczytałam jeszcze o suszonej rybce :D Widzę, że w juliuski zainwestowałaś :loveu: Quote
motyleqq Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 z jedzonkiem, ale próbuj też nauczyć go szarpania :) ja to głównie pierś z kurczaka. generalnie im mniej tłuste, tym lepiej się suszy tak, to już drugie, bo pierwsze pękły i nam wymienili Quote
Natalia&Cody Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 motyleqq napisał(a):z jedzonkiem, ale próbuj też nauczyć go szarpania :) ja to głównie pierś z kurczaka. generalnie im mniej tłuste, tym lepiej się suszy tak, to już drugie, bo pierwsze pękły i nam wymienili Staram się nauczyć go szarpania, ale za bardzo to mi to nie wychodzi. Jak już się z nim szarpie(raz kiedyś, najczęściej jak jest mokry, bo wtedy mu odwala:evil_lol:)to pozwalam mu często wygrywać i kończę w najlepszym momencie. Może masz jakieś lepsze pomysły? ;) No to przy najbliższej okazji kupuję i ususzę, a jakby tak dać znajomemu mięsko i dać, żeby uwędził? :D O, a to jest ten sam kolor co my mamy? Bo jak tak to przy jakiejś okazji trzeba by było zrobić im bliźniaczą sesję :D Quote
motyleqq Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 no to dobrze robisz, teraz dodaj do tego więcej entuzjazmu od siebie i powinno się udać :) drażnij go też tym szarpakiem, to terrier, na pewno łatwo się wkurza :cool3: mamy na agi jedną westkę i jak ją właścicielka wytarmosi i wnerwi przed startem, to mała potem biegnie jak szalona :lol: wędzone pewnie też dobre, ale nie próbowałam :lol: ja mam różowy jasny, Wy chyba macie inny? Quote
Natalia&Cody Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 motyleqq napisał(a):no to dobrze robisz, teraz dodaj do tego więcej entuzjazmu od siebie i powinno się udać :) drażnij go też tym szarpakiem, to terrier, na pewno łatwo się wkurza :cool3: mamy na agi jedną westkę i jak ją właścicielka wytarmosi i wnerwi przed startem, to mała potem biegnie jak szalona :lol: wędzone pewnie też dobre, ale nie próbowałam :lol: ja mam różowy jasny, Wy chyba macie inny? Też dobre. Cody się najbardziej wkurza jak go łapie pod przednimi łapami. Jutro popróbuje....:diabloti: My mamy ecru, ale juliuski to jednak juliuski :D Widziałam, że się na dd na poznań zapisałyście? :cool3: Quote
Natalia&Cody Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 Stwierdziłam, że nauka szarpania jest bez sensu jak mój pies ma mnie kompletnie gdzieś. No chyba, że mam jedzenie, albo sam ma jakiś interes... Quote
HexaWHWT Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Natalia&Cody napisał(a):Stwierdziłam, że nauka szarpania jest bez sensu jak mój pies ma mnie kompletnie gdzieś. No chyba, że mam jedzenie, albo sam ma jakiś interes... nie trać nadziei. ;) robiłaś wszystko z tym szarpakiem? tzn...uciekałaś, szurałaś po podłodze? Quote
Bejkowa Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 A w ogóle kiedy jakiś pościk na blogu , nowe focie ? :D Quote
Natalia&Cody Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 [quote name='HexaWHWT']nie trać nadziei. ;) robiłaś wszystko z tym szarpakiem? tzn...uciekałaś, szurałaś po podłodze? Starałam się, ale chyba za mało entuzjazmu w to wkładam. Robiłam to na dworze, więc było więcej rozpraszaczy. Od jutra porobię coś w domu ;) [quote name='Bejkowa']A w ogóle kiedy jakiś pościk na blogu , nowe focie ? :D Pościk nie wiem...ale zdjęcia postaram się jutro dać, bo dzisiaj mi się nie chcę zgrywać wczorajszych i dzisiejszych, ale na zachęte Dam Wam jeszcze zdjęcia z Czech(no właśnie nie pochwaliłam się, że od 30.05-1.06 byłam w Czechach :d) https://picasaweb.google.com/103908733846185599012/Czechy300510612# Quote
Natalia&Cody Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 HexaWHWT napisał(a):I co w tych czechach zobaczyłaś? ;) Prage, miasto rumcajsa...czeskiego westa :D Quote
Natalia&Cody Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Słuchajcie czy wchodzenie tyłem po schodach zalicza się na ćwiczenia na świadomość tylnych łap? (Chyba się nie chwaliłam, że 10.06 nauczyłam go wchodzić tyłem po schodach :eviltong:) Quote
Yuveza Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 zalicza:) też tak robiłam, z D oczywiście umięjąc już włazenie na sciany etc:) Quote
paulaa. Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 westie_justa napisał(a):zalicza:) też tak robiłam, z D oczywiście umięjąc już włazenie na sciany etc:) A ja mam ten dylemat ze Scoobym, że jak na schody tyłem wychodzi super, to na ściane wgl nie chce. :D A ja bym chętnie zobaczyła jakiś filmik z Codym. Fotka z frisbee piękna :smile: a co do tego mięska to jak wy je suszycie ? w piecu ? Quote
motyleqq Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Paula, pisałam: motyleqq napisał(a):na niską temp, ok 50 stopni i... długo :evil_lol: i piekarnik lekko uchylony Quote
Natalia&Cody Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Mój pewnie na ścianę nie wejdzie. Pozostają nam tylko schody ;) Co do filmiku...może coś skonstruuję....:D Zdjęcia z niedzieli :D Tu macie cały album jak chcecie :D https://picasaweb.google.com/103908733846185599012/DziaKa100612 Quote
Yuveza Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Troszke ci baranek zarósł :lol: ładne foto :mdrmed:http://desmond.imageshack.us/Himg833/scaled.php?server=833&filename=42150746270577709166553.jpg&res=landing Quote
Natalia&Cody Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 [quote name='westie_justa']Troszke ci baranek zarósł :lol: ładne foto :mdrmed:http://desmond.imageshack.us/Himg833/scaled.php?server=833&filename=42150746270577709166553.jpg&res=landing Haha :eviltong: W przyszłym tygodniu chyba go wezmę pod kosiarę :diabloti: Quote
Yuveza Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Natalia&Cody napisał(a):Haha :eviltong: W przyszłym tygodniu chyba go wezmę pod kosiarę :diabloti: To jednak sie golicie ? Quote
Natalia&Cody Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 Aleksandra95 napisał(a):gdzie takie fajne miejsce macie ? :) A w parku cytadelskim :cool3: westie_justa napisał(a):To jednak sie golicie ? Niee. Tak tylko żartowałam :eviltong: Jak będę dzwonić do naszej groomerki to z nią porozmawiam na ten temat, albo jak go przywiozę na miejscu ;) Quote
A&L Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Tylko jej dosadnie wytłumacz, żeby wytrymowała, a nie zgoliła ;) Quote
Recommended Posts