Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Hopka superowa, podziwiam :) wygląda bardzo profesjonalnie!

Dzięki! :D

Może macie jakieś sposoby na "wybielenie" mojemu mamutowi mordki i łap? ;)
(gdzieś czytałam o occie jałbkowym, ale chcę usłyszeć Wasze propozycje:D)

Posted

Natalia&Cody napisał(a):

Może macie jakieś sposoby na "wybielenie" mojemu mamutowi mordki i łap? ;)
(gdzieś czytałam o occie jałbkowym, ale chcę usłyszeć Wasze propozycje:D)

Popatrz na westie.net albo na terrierkowie ;) Ja niestety nie pomogę , bo nigdy nie miałyśmy tego problemu

Posted

Noooo powiedzmy, bo ślina to nie wszystko, to zależy co psiak je i jakie ma ph w buzi które sprawia że ślina jest jaka jest i barwi włoski. Widziałam ze Cody te zgryzy ma czyste faktycznie tylko brudne włoski dookoła pyszczka. Może spróbuj innej karmy. A co z łapkami? pokaż fotki

Posted

Evelynkaa napisał(a):
Noooo powiedzmy, bo ślina to nie wszystko, to zależy co psiak je i jakie ma ph w buzi które sprawia że ślina jest jaka jest i barwi włoski. Widziałam ze Cody te zgryzy ma czyste faktycznie tylko brudne włoski dookoła pyszczka. Może spróbuj innej karmy. A co z łapkami? pokaż fotki

Właśnie zaczynamy od dzisiaj Brita Premium. On zawsze miał taki brudny pychol chyba....Z łapami to się trochę pomyliłam, bo teraz mamy deszczowe dni i są poprostu czasem od błota. Kiedyś miał jedną taką koloru jak na pysku. To było wtedy jak sobie wylizywał(miał wbite te ostre ziarna pszenicy). Także wydaję mi się, że w sumie do "wybielenia" jest tylko pysio...

Posted

No bo albo znajdziesz karmę która zniweluje to że pyszczek będzie jasny, a jeśli chodzi o preparaty wybielające to kiedyś ktoś próbował chyba ten http://germapol.istore.pl/pl,product,1981507,3,angels,eyes,natural,preparat,do,usuwania,przebarwien,naturalny,75,g.html
I był to chyba jedyny skuteczny środek wybielający do sierści, ale po pierwsze on strasznie drogi a po drugie czy jest sens? Mój Alex też ma przebarwienia na pysku tylko on ma od zajadów, trochę z malasezji jeszcze tam...więc u nas ciężko się tego pozbyć nieważne jaką karmę jemy...my już się przyzwyczailiśmy jedynie przy młodym jest duża różnica :P

Posted

[quote name='Evelynkaa']No bo albo znajdziesz karmę która zniweluje to że pyszczek będzie jasny, a jeśli chodzi o preparaty wybielające to kiedyś ktoś próbował chyba ten http://germapol.istore.pl/pl,product,1981507,3,angels,eyes,natural,preparat,do,usuwania,przebarwien,naturalny,75,g.html
I był to chyba jedyny skuteczny środek wybielający do sierści, ale po pierwsze on strasznie drogi a po drugie czy jest sens? Mój Alex też ma przebarwienia na pysku tylko on ma od zajadów, trochę z malasezji jeszcze tam...więc u nas ciężko się tego pozbyć nieważne jaką karmę jemy...my już się przyzwyczailiśmy jedynie przy młodym jest duża różnica :P
Ja w sumie już też się do tego przyzwyczaiłam. Mam coś takiego w domu: http://www.swiatkarm.pl/p,1-all-systems-super-whitening-gel--zel-usuwajacy-przebarwienia-na-wlosach-237ml,4467.html
Może zacząć tego częściej używać?
Jak tylko kupię nowe dyski to zbieram na ten preparat :D

Posted

[quote name='Evelynkaa']No bo albo znajdziesz karmę która zniweluje to że pyszczek będzie jasny, a jeśli chodzi o preparaty wybielające to kiedyś ktoś próbował chyba ten http://germapol.istore.pl/pl,product,1981507,3,angels,eyes,natural,preparat,do,usuwania,przebarwien,naturalny,75,g.html

Też nieraz słyszałąm o tym preparacie i podobno jest jedynym skutecznym, stąd ta cena. Ja na szczęście nie mam takich problemów :multi:

Posted

[quote name='A&L']Też nieraz słyszałąm o tym preparacie i podobno jest jedynym skutecznym, stąd ta cena. Ja na szczęście nie mam takich problemów :multi:
To zazdroszczę ;)
[quote name='HexaWHWT']Rzeczywiście strasznie drogi http://germapol.istore.pl/pl,product,1981507,3,angels,eyes,natural,preparat,do,usuwania,przebarwien,naturalny,75,g.html :-o
Nata, a jak się sprawdza ten co Ty masz?

Ja też nie mam takich problemów ;)
W sumie nie jest zły. Jak używałam go często to schodziło, ale kiedyś mi się przestało chcieć i stwierdziłam, że mi to nie przeszkadza. Jak używam go co miesiąc czy dwa jak go myję to w sumie nic nie daje ;)

Posted

Natalia&Cody napisał(a):

W sumie nie jest zły. Jak używałam go często to schodziło, ale kiedyś mi się przestało chcieć i stwierdziłam, że mi to nie przeszkadza. Jak używam go co miesiąc czy dwa jak go myję to w sumie nic nie daje ;)

Wiadomo, co droższe to lepsze ;)
A bardzo Ci przeszkadza to, że ma taki pysio?

Posted

Natalia&Cody napisał(a):
W sumie to nie, ale wolałabym, żeby miał czyściutki :D

Moja tylko po jedzeniu np. sosu ma taki umorusany ryjec. Haha, a jak to wygląda u niej :roflt:
tylko wtedy ryjec ma brudny aż po same oczy. :D
Cody je Brita? moja obchodziła miskę z britem :eviltong:

Posted

HexaWHWT napisał(a):
Moja tylko po jedzeniu np. sosu ma taki umorusany ryjec. Haha, a jak to wygląda u niej :roflt:
tylko wtedy ryjec ma brudny aż po same oczy. :D
Cody je Brita? moja obchodziła miskę z britem :eviltong:

Haha :D
Je od wczoraj i jemu bardzo smakuje :D

Posted

Natalia&Cody napisał(a):
Haha :D
Je od wczoraj i jemu bardzo smakuje :D

pozazdrościć. Moja co dzień ucieka pod łóżko jak słyszy, że wsypuje jej się karmę. Ale jak kot przejdzie obok to od razu wpierdziela :mad:
co za pies...:shake:

Posted

HexaWHWT napisał(a):
pozazdrościć. Moja co dzień ucieka pod łóżko jak słyszy, że wsypuje jej się karmę. Ale jak kot przejdzie obok to od razu wpierdziela :mad:
co za pies...:shake:

uu...To kiepsko. Ugotuj jej coś czasem :D
westie_justa napisał(a):
a jakiego brita macie? my chyba do niego wracamy i bede zamawiac:)

Brit Premium Small. Zamówiłam od bardzo fajnego sklepu, który od razu w ten sam dzień wysłał "doręczyciela". :D
Aleksandra95 napisał(a):
oo Dora tez właśnie Brita je.:)

Brit ma fajny skład i jest nie drogi i najważniejsze, że smakuje :D

Posted

HexaWHWT napisał(a):
A wy dziewczyny macie westy z serii psy które jedzą? ;p
bo moja to...ehh.

a gotowane szybko się nudzi ;P

Ja mam westa z serii "słyszę otwarcie lodówki, albo szeleszczenie nie tylko z kuchni to jestem" :D

Posted

Natalia&Cody napisał(a):
Ja mam westa z serii "słyszę otwarcie lodówki, albo szeleszczenie nie tylko z kuchni to jestem" :D

tak to spoczko ale jeżeli to coś wpada do jej michy to ciężej jest. Chociaż zależy też co ;P
btw. Przecież to co my jemy jest lepsze niż karma, nudna karma nawet jeżeli ma w sobie animondzię, którą hesia jadła ale się przejadła. :hmmmm:

Posted

HexaWHWT napisał(a):
tak to spoczko ale jeżeli to coś wpada do jej michy to ciężej jest. Chociaż zależy też co ;P
btw. Przecież to co my jemy jest lepsze niż karma, nudna karma nawet jeżeli ma w sobie animondzię, którą hesia jadła ale się przejadła. :hmmmm:

no wiadomo ;p