Natalia&Cody Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Mam dla Was dwie nowinki. ;) Więc tak...Po pierwsze: zamówiłam przed chwilą kliker i książkę z różnymi ciekawymi rzeczami na temat tego 'urządzenia' + są różne sztuczki opisane. Jest tam, np. "101 sztuczek z kartonem" czy coś takiego. Także jak paczka przyjdzie zaczynamy prace z klikerem! Po drugie: Dzisiaj (w końcu) zaczęłam ćwiczyć z Codym targetowanie przednimi łapami. Jak narazie świetnie mu idzie. W przyszłości chciałabym nauczyć go młynka czy coś. Chociaż przed młynkiem chciałabym nauczyć go targetowania tylnimi łapami, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Może mi jakoś pomożecie? ;) Pozdrawiamy! Quote
Yuveza Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 targetowanie to to co tygryski lubia najbardziej:D Jesli chodzi o ta swiadomosc zadu czyli tylnymi nogami to kładziesz jakąs płaską ksiażkę stajesz naprzeciwko psa i próbujesz 'skłonic' go do cofania, kiedy podnosi noge i stawia na targecie klik i smakołyk;) powinno byc ok bynajmniej u nas było:) Quote
Doginka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Mam klikier, ale jakoś nie umiem się zabrać do tego nauczania klikierowego, a myślę, że Lotosowi przydałoby się takie szkolenie;-) Quote
Natalia&Cody Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='westie_justa']targetowanie to to co tygryski lubia najbardziej:D Jesli chodzi o ta swiadomosc zadu czyli tylnymi nogami to kładziesz jakąs płaską ksiażkę stajesz naprzeciwko psa i próbujesz 'skłonic' go do cofania, kiedy podnosi noge i stawia na targecie klik i smakołyk;) powinno byc ok bynajmniej u nas było:)[/QUOTE] Dzięki za pomoc, poćwiczymy jeszcze trochę dzisiaj i z niecierpliwością czekamy na tą książkę i kliker. Ciekawa jestem czy to wszystko rzeczywiście będzie lepsze z klikaniem, bo narazie to dla mnie czarna magia. :diabloti: [quote name='Doginka']Mam klikier, ale jakoś nie umiem się zabrać do tego nauczania klikierowego, a myślę, że Lotosowi przydałoby się takie szkolenie;-)[/QUOTE] To popróbuj jeszcze. Nie zniechęcaj się. Jak mówisz, że przydałoby mu się takie szkolenie to nie czekaj tylko pracuj. :diabloti: Quote
Natalia&Cody Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [video=youtube;q5n5GPZiayc]http://www.youtube.com/watch?v=q5n5GPZiayc&context=C3831c67ADOEgsToPDskLAs7I3saYlm6zuHHbkso8i[/video] Oglądajcie w HD. ;) Quote
Aleksa. Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) Super!:) ja oglądałam na telefonie :p Edited February 21, 2012 by Aleksandra95 Quote
DomixX Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Witamy i U Was.:hand: Świetnie Razem pracujecie aż miło patrzeć :loveu: Super mu w tych Juliusach :) Miziaki przesyłamy :loveu: :loveu: I będziemy częstymi gośćmi. Co do Twojego posta odpisałam Ci tylko, że pierw dodałam zdj. potem edytowałam i ty byłaś pierwsza :D Przed moją edycją i odp. na Twoje pytanie ; p Quote
Natalia&Cody Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='Aleksandra95']Super!:) ja oglądałam na telefonie :p[/QUOTE] Dzięki! :D [quote name='DomixX']Witamy i U Was.:hand: Świetnie Razem pracujecie aż miło patrzeć :loveu: Super mu w tych Juliusach :) Miziaki przesyłamy :loveu: :loveu: I będziemy częstymi gośćmi. Co do Twojego posta odpisałam Ci tylko, że pierw dodałam zdj. potem edytowałam i ty byłaś pierwsza :D Przed moją edycją i odp. na Twoje pytanie ; p[/QUOTE] Dzięki. :D +Już Ci też odpisałam. ;) [quote name='westie_justa']sztuczki bardzo fajne:)[/QUOTE] Dzięki. :) Justyna z tym targetowaniem miałaś racje. Cody od razu jak położe miske to już na nią włazi i czeka, aż dostanie pochwałe cały szczęśliwy. :D Dzisiaj wstawie jeszcze pare fotek ze spaceru. :D Quote
wikikoniki Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Hej, fajne sztuczkowanie :) Ja też mam klikier, trochę z nim ćwiczyłyśmy ale nie widziałam efektów. Więc skończyłyśmy. Quote
Guest Dreaming Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Supcio kuzynka :loveu: Coducha wymiata :loveu: Quote
Yuveza Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='Silky123']Dzięki. :) Justyna z tym targetowaniem miałaś racje. Cody od razu jak położe miske to już na nią włazi i czeka, aż dostanie pochwałe cały szczęśliwy. :D[/QUOTE] No to dobrze:) a to juz na misce robicie? troche trudniej bo inna powierzchnia ale jak kuma to okey:):) [quote name='wikikoniki']Hej, fajne sztuczkowanie :) Ja też mam klikier, trochę z nim ćwiczyłyśmy ale nie widziałam efektów. Więc skończyłyśmy.[/QUOTE] a jakie chcialas zobaczyc efekty?? Po uwarunkowaniu czyli klik-smakołyk, klik-smakołyk, przy jakies cwiczeniu po szybkim kliknieciu pies wie że robi dobrze i że dostanie nagrode, ot cała filozofia;) pomaga w nauce czegoś co chcemy jakos wychwycic, np kształtowanie, albo nawet nauka utrzymywania kontaktu. Quote
Bejkowa Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Gdzie kupiłaś mu te szeleczki ? Bardzo mi się podobają Quote
Natalia&Cody Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 (edited) [quote name='wikikoniki']Hej, fajne sztuczkowanie :) Ja też mam klikier, trochę z nim ćwiczyłyśmy ale nie widziałam efektów. Więc skończyłyśmy. Dzięki, dzięki. Popracujcie jeszcze trochę, może źle się za to poprostu wzięłaś? ;) [quote name='Patka & Alan']Supcio kuzynka :loveu: Coducha wymiata :loveu: No wiadomo. :D [quote name='westie_justa']No to dobrze:) a to juz na misce robicie? troche trudniej bo inna powierzchnia ale jak kuma to okey:):) Na misce właśnie najbardziej mu się podoba. :) A Justyna apropo tego klikera. To jak ja mam to zacząć, żeby on zrozumiał o co w tym chodzi? [quote name='Glaria']Gdzie kupiłaś mu te szeleczki ? Bardzo mi się podobają Ja akurat kupiłam na wystawie, bo mieli stoisko, ale można je zamówić tutaj: http://juliusk9-sport.pl/ __ Najpierw fotka przed nagrywaniem filmu: Dzisiaj umówiliśmy się z Luckym(i jego panią)na spacer. :D Oto Lucky: Nie wiem co ten pies zrobił, że ta trawa lata. :o Edited February 21, 2012 by Natalia&Cody Quote
Natalia&Cody Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 A potem...niespodziewanie...Buba zobaczył nas w oknie i do nas przyszedł! Oto Buba: Quote
Natalia&Cody Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Ale o co chodzi?!:evil_lol: Codas nie chciał być inny i też znalazł sobie patyka. :diabloti: Quote
Molowe Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 fajne sztuczkowanie i spacerek też widać że udany :loveu: Quote
wikikoniki Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 FOOOOOOOOOOOCIE ! :loveu: No ja się rozchorowałam, ale zamierzam NEskę nauczyć wskakiwać na łóżko, bo nie wiem czemu, ale jak chce wskoczyć to piszczy przed nim a jak jej każę wskakiwać (mówię ok) to ucieka... Quote
Natalia&Cody Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 [quote name='Aleksandra95']Widać super spacerek był.:)[/QUOTE] No może tylko nie dla mojej mamy, bo od razu jak wróciliśmy to mama go do wanny wsadziła i go podmyła. :D [quote name='Molowe']fajne sztuczkowanie i spacerek też widać że udany :loveu:[/QUOTE] Dzięki i był bardzo udany. :D [quote name='Patik']Śliczne zdjęcia. a szeleczki świetne:D[/QUOTE] Dziękujemy! :D [quote name='wikikoniki']FOOOOOOOOOOOCIE ! :loveu: No ja się rozchorowałam, ale zamierzam NEskę nauczyć wskakiwać na łóżko, bo nie wiem czemu, ale jak chce wskoczyć to piszczy przed nim a jak jej każę wskakiwać (mówię ok) to ucieka...[/QUOTE] To akurat jest proste. Weźmiesz ciacho i po krzyku. Ja miałam to samo jak uczyłam Codyego wchodzić na plecy to nawet poszczekiwał, ale potem najpierw kazałam mu wchodzić na łóżko i przechodzić na plecy i po paru takich sesjach, później bez problemu wskakiwał. ;) Quote
wikikoniki Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Silky123'] To akurat jest proste. Weźmiesz ciacho i po krzyku. Ja miałam to samo jak uczyłam Codyego wchodzić na plecy to nawet poszczekiwał, ale potem najpierw kazałam mu wchodzić na łóżko i przechodzić na plecy i po paru takich sesjach, później bez problemu wskakiwał. ;)[/QUOTE] Wiem, że jest proste, nie wiem tyk=lko czemu ona boi się wskoczyć... Quote
Natalia&Cody Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 [quote name='wikikoniki']Wiem, że jest proste, nie wiem tyk=lko czemu ona boi się wskoczyć...[/QUOTE] Może się boi, że sobie coś zrobi? A wcześniej czasem nikt z domowników nie zganiał ją z łóżka? :) Quote
wikikoniki Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Silky123']Może się boi, że sobie coś zrobi? A wcześniej czasem nikt z domowników nie zganiał ją z łóżka? :)[/QUOTE] Raczej nie, chociaż jak wskakuje to tylko z boku. Poza tym zawsze jak już wskoczy to ją chwalę. Nie lubi też leżeć ze mną kiedy oglądam telewizję w ciągu dnia. A wyganiają ją tylko wieczorem czasem, kiedy musi iść na dół spać w tygoidniu... Quote
Recommended Posts