Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam dla Was dwie nowinki. ;)
Więc tak...Po pierwsze: zamówiłam przed chwilą kliker i książkę z różnymi ciekawymi rzeczami na temat tego 'urządzenia' + są różne sztuczki opisane. Jest tam, np. "101 sztuczek z kartonem" czy coś takiego. Także jak paczka przyjdzie zaczynamy prace z klikerem!
Po drugie: Dzisiaj (w końcu) zaczęłam ćwiczyć z Codym targetowanie przednimi łapami. Jak narazie świetnie mu idzie. W przyszłości chciałabym nauczyć go młynka czy coś. Chociaż przed młynkiem chciałabym nauczyć go targetowania tylnimi łapami, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Może mi jakoś pomożecie? ;)
Pozdrawiamy!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

targetowanie to to co tygryski lubia najbardziej:D
Jesli chodzi o ta swiadomosc zadu czyli tylnymi nogami to kładziesz jakąs płaską ksiażkę stajesz naprzeciwko psa i próbujesz 'skłonic' go do cofania, kiedy podnosi noge i stawia na targecie klik i smakołyk;) powinno byc ok bynajmniej u nas było:)

Posted

[quote name='westie_justa']targetowanie to to co tygryski lubia najbardziej:D
Jesli chodzi o ta swiadomosc zadu czyli tylnymi nogami to kładziesz jakąs płaską ksiażkę stajesz naprzeciwko psa i próbujesz 'skłonic' go do cofania, kiedy podnosi noge i stawia na targecie klik i smakołyk;) powinno byc ok bynajmniej u nas było:)[/QUOTE]

Dzięki za pomoc, poćwiczymy jeszcze trochę dzisiaj i z niecierpliwością czekamy na tą książkę i kliker. Ciekawa jestem czy to wszystko rzeczywiście będzie lepsze z klikaniem, bo narazie to dla mnie czarna magia. :diabloti:

[quote name='Doginka']Mam klikier, ale jakoś nie umiem się zabrać do tego nauczania klikierowego, a myślę, że Lotosowi przydałoby się takie szkolenie;-)[/QUOTE]

To popróbuj jeszcze. Nie zniechęcaj się. Jak mówisz, że przydałoby mu się takie szkolenie to nie czekaj tylko pracuj. :diabloti:

Posted

Witamy i U Was.:hand:
Świetnie Razem pracujecie aż miło patrzeć :loveu:
Super mu w tych Juliusach :)

Miziaki przesyłamy :loveu: :loveu:
I będziemy częstymi gośćmi.

Co do Twojego posta odpisałam Ci tylko, że pierw dodałam zdj. potem edytowałam i ty byłaś pierwsza :D Przed moją edycją i odp. na Twoje pytanie ; p

Posted

[quote name='Aleksandra95']Super!:) ja oglądałam na telefonie :p[/QUOTE]

Dzięki! :D

[quote name='DomixX']Witamy i U Was.:hand:
Świetnie Razem pracujecie aż miło patrzeć :loveu:
Super mu w tych Juliusach :)

Miziaki przesyłamy :loveu: :loveu:
I będziemy częstymi gośćmi.

Co do Twojego posta odpisałam Ci tylko, że pierw dodałam zdj. potem edytowałam i ty byłaś pierwsza :D Przed moją edycją i odp. na Twoje pytanie ; p[/QUOTE]

Dzięki. :D
+Już Ci też odpisałam. ;)

[quote name='westie_justa']sztuczki bardzo fajne:)[/QUOTE]

Dzięki. :)
Justyna z tym targetowaniem miałaś racje. Cody od razu jak położe miske to już na nią włazi i czeka, aż dostanie pochwałe cały szczęśliwy. :D

Dzisiaj wstawie jeszcze pare fotek ze spaceru. :D

Posted

[quote name='Silky123']Dzięki. :)
Justyna z tym targetowaniem miałaś racje. Cody od razu jak położe miske to już na nią włazi i czeka, aż dostanie pochwałe cały szczęśliwy. :D[/QUOTE]
No to dobrze:) a to juz na misce robicie? troche trudniej bo inna powierzchnia ale jak kuma to okey:):)
[quote name='wikikoniki']Hej, fajne sztuczkowanie :)
Ja też mam klikier, trochę z nim ćwiczyłyśmy ale nie widziałam efektów. Więc skończyłyśmy.[/QUOTE]
a jakie chcialas zobaczyc efekty?? Po uwarunkowaniu czyli klik-smakołyk, klik-smakołyk, przy jakies cwiczeniu po szybkim kliknieciu pies wie że robi dobrze i że dostanie nagrode, ot cała filozofia;) pomaga w nauce czegoś co chcemy jakos wychwycic, np kształtowanie, albo nawet nauka utrzymywania kontaktu.

Posted (edited)

[quote name='wikikoniki']Hej, fajne sztuczkowanie :)
Ja też mam klikier, trochę z nim ćwiczyłyśmy ale nie widziałam efektów. Więc skończyłyśmy.

Dzięki, dzięki. Popracujcie jeszcze trochę, może źle się za to poprostu wzięłaś? ;)

[quote name='Patka & Alan']Supcio kuzynka :loveu:
Coducha wymiata :loveu:

No wiadomo. :D

[quote name='westie_justa']No to dobrze:) a to juz na misce robicie? troche trudniej bo inna powierzchnia ale jak kuma to okey:):)

Na misce właśnie najbardziej mu się podoba. :)
A Justyna apropo tego klikera. To jak ja mam to zacząć, żeby on zrozumiał o co w tym chodzi?

[quote name='Glaria']Gdzie kupiłaś mu te szeleczki ? Bardzo mi się podobają

Ja akurat kupiłam na wystawie, bo mieli stoisko, ale można je zamówić tutaj:
http://juliusk9-sport.pl/

__

Najpierw fotka przed nagrywaniem filmu:

Dzisiaj umówiliśmy się z Luckym(i jego panią)na spacer. :D
Oto Lucky:

Nie wiem co ten pies zrobił, że ta trawa lata. :o

Edited by Natalia&Cody
Posted

FOOOOOOOOOOOCIE ! :loveu:
No ja się rozchorowałam, ale zamierzam NEskę nauczyć wskakiwać na łóżko, bo nie wiem czemu, ale jak chce wskoczyć to piszczy przed nim a jak jej każę wskakiwać (mówię ok) to ucieka...

Posted

[quote name='Aleksandra95']Widać super spacerek był.:)[/QUOTE]

No może tylko nie dla mojej mamy, bo od razu jak wróciliśmy to mama go do wanny wsadziła i go podmyła. :D

[quote name='Molowe']fajne sztuczkowanie i spacerek też widać że udany :loveu:[/QUOTE]

Dzięki i był bardzo udany. :D

[quote name='Patik']Śliczne zdjęcia. a szeleczki świetne:D[/QUOTE]

Dziękujemy! :D

[quote name='wikikoniki']FOOOOOOOOOOOCIE ! :loveu:
No ja się rozchorowałam, ale zamierzam NEskę nauczyć wskakiwać na łóżko, bo nie wiem czemu, ale jak chce wskoczyć to piszczy przed nim a jak jej każę wskakiwać (mówię ok) to ucieka...[/QUOTE]

To akurat jest proste. Weźmiesz ciacho i po krzyku. Ja miałam to samo jak uczyłam Codyego wchodzić na plecy to nawet poszczekiwał, ale potem najpierw kazałam mu wchodzić na łóżko i przechodzić na plecy i po paru takich sesjach, później bez problemu wskakiwał. ;)

Posted

[quote name='Silky123'] To akurat jest proste. Weźmiesz ciacho i po krzyku. Ja miałam to samo jak uczyłam Codyego wchodzić na plecy to nawet poszczekiwał, ale potem najpierw kazałam mu wchodzić na łóżko i przechodzić na plecy i po paru takich sesjach, później bez problemu wskakiwał. ;)[/QUOTE]

Wiem, że jest proste, nie wiem tyk=lko czemu ona boi się wskoczyć...

Posted

[quote name='wikikoniki']Wiem, że jest proste, nie wiem tyk=lko czemu ona boi się wskoczyć...[/QUOTE]

Może się boi, że sobie coś zrobi? A wcześniej czasem nikt z domowników nie zganiał ją z łóżka? :)

Posted

[quote name='Silky123']Może się boi, że sobie coś zrobi? A wcześniej czasem nikt z domowników nie zganiał ją z łóżka? :)[/QUOTE]

Raczej nie, chociaż jak wskakuje to tylko z boku. Poza tym zawsze jak już wskoczy to ją chwalę. Nie lubi też leżeć ze mną kiedy oglądam telewizję w ciągu dnia. A wyganiają ją tylko wieczorem czasem, kiedy musi iść na dół spać w tygoidniu...