Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Silky123 napisał(a):
hyhy. :D

bikoz mama ys black&white a tata prawdopodobnie będzie lilac. ;)
Był jakoś mniej niż miesiąc temu, chyba. :D

yhymm:D a kto to rodzicami będzie jednak Sara?
Ale na trymowaniu mam nadzieje :diabloti:

Posted

westie_justa napisał(a):
yhymm:D a kto to rodzicami będzie jednak Sara?
Ale na trymowaniu mam nadzieje :diabloti:

Taak, Sarcia. :loveu:
No oczywiście, ze na trymowaniu. Teraz tylko i wyłącznie na trymowanko chodzimy. ;)

Posted

Nie mogę w to uwierzyć....ale muszę, bo widziałam to na własne oczy. :o
Przed chwilą bawiłam się z Codym frisbee, i tak jakoś rzuciłam dysk w jego strone ii...MÓJ PIES ZROBIŁ PIERWSZEGO W SWOIM ŻYCIU FLIPA. :o
Szkoda, że tego nie nagrywałam...:(
Ale oprócz tego musimy się Wam pochwalić, że dziś żbik został nauczony przez pańcie wskakiwania na plecy. ;)
Pozdrawiamy Was!

Posted

Witamy się po raz pierwszy :D

Cody jest przepięknym psiakiem fajnie że tyle razem pracujecie i ćwiczycie :loveu:
Będziemy wpadać w miarę możliwości jak najczęściej
pozdrawiamy i przesyłamy buziaczki dla Białaska :)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
oooo super ! :loveu:

paulaa. napisał(a):
gratulacje. :smile:

wikikoniki napisał(a):
Fajnie !
Gratulujemy :D

Dzięki. :D
Mam nadzieję, że to się powtórzy. ;)
Molowe napisał(a):
Witamy się po raz pierwszy :D

Cody jest przepięknym psiakiem fajnie że tyle razem pracujecie i ćwiczycie :loveu:
Będziemy wpadać w miarę możliwości jak najczęściej
pozdrawiamy i przesyłamy buziaczki dla Białaska :)

Witamy Was! :D
i dzięki. ;p
Również pozdrawiamy po Poznańsku. ;D

Posted

Słuchajcie. Odbiło mi trochę i mam straszną ochotę zapisać się na DCDC. Myślę, że na początek do kategorii Pro Toss&Fetch. Wiecie może do kiedy można zgłaszać zapisy?
EDIT: Przepraszam za post pod postem, ale się śpiesze. ;)

Posted

westie_justa napisał(a):
a nie za wczesnie jeszcze na zawody :P? i chyba jak sie zapisuje to jest toss&fetch i freestyle;)

Dokładnie. Może zapiszcie się na początek do klubu związanego z dogfrisbee :) ?

Posted

Tak mi tylko wpadło do głowy. Zobacze jak pójdzie łapania itd. Bo na początek najlepszy jest Pro Toss&Fetch. Poćwiczymy zobaczymy, nie wiem czy jeszcze w tym roku...
Jeszcze nie otworzyli sezonu 2012 do zapisów, a ja Wam się pytam do kiedy można. haha. ;p
A apropo tego LADC, chciałabym się zapisać. Tylko nie wiem czy jeszcze można się zgłosić i czy komukolwiek będzie nas się chciało zawieść do Gorzowa(chyba?). Niestety w tym roku LADC nie ma w Poznaniu, także trochę kiepsko. Zaraz sprawdze te terminy i zapisy na akademie. ;)
Toss&Fetch akurat jest prosty, wystarczy, że naucze się doobrze rzucać. Napale Codyego na dysk i spoko. Najwyżej z tymi rzutami(o ile nie uda się z LADC) to umówie się z kimś kto trenuje frisbee i napewno coś z tego wyciągniemy. ;)

Posted

Słuchajcie mam w sumie dwa problemy... może ktoś będzie wiedział jak mi pomóc...;)
1. Więc tak. kiedy rzucam Codyemu piłke to owszem biegnie po nią i widać, że chce się bawić. Następnie biegnie do mnie z powrotem(razem z piłką), ale czasem(dość często) robi sobie przerwe i podsikuje drzewo. Potem szuka piłki i przynosi. Nie mam pojęcia jak to zmienić.
2. Chcę go nauczyć, że przed aportem automatycznie ma mnie obiec wokół. Dzisiaj dopiero zaczęłam naukę tego. Robię to tak, że biorę tą piłkę, wołam go i naprowadzam go tą piłką wokół mnie i potem od razu rzucam i oczywiście jest też 'dorby pies!' i inne takie. Dobrze robię czy macie na to jakieś inne, lepsze w rezultatach, sposoby? ;)
Pozdrawiamy!

Posted

Hej. Co do pierwszego to nie pomoge.. Ale jezepi hpdzi o omijanie to ja kiedys dodawalam u nas filmik... Moze chcesz zobaczyc ? Zazynalysmy od tego, ze tez naprowadzalam Neske za aportem i wtedy rzucalam. Uzylam ja ostatnio omijac z drugiej strony i na gilmiku wlasnie to jest... Sprawdz sobie jesli chcesz ;) aha. Nie bedziemy teraz czesto Aglasac bo mam kare i pisze z biblioteki...

ale postaramy sie nadrobic...

Posted

wikikoniki napisał(a):
Hej. Co do pierwszego to nie pomoge.. Ale jezepi hpdzi o omijanie to ja kiedys dodawalam u nas filmik... Moze chcesz zobaczyc ? Zazynalysmy od tego, ze tez naprowadzalam Neske za aportem i wtedy rzucalam. Uzylam ja ostatnio omijac z drugiej strony i na gilmiku wlasnie to jest... Sprawdz sobie jesli chcesz ;) aha. Nie bedziemy teraz czesto Aglasac bo mam kare i pisze z biblioteki...

ale postaramy sie nadrobic...

Dobra, ok. :)
Z chęcią sobie obejrze. :D

Posted

Silky123 napisał(a):
Słuchajcie mam w sumie dwa problemy... może ktoś będzie wiedział jak mi pomóc...;)
1. Więc tak. kiedy rzucam Codyemu piłke to owszem biegnie po nią i widać, że chce się bawić. Następnie biegnie do mnie z powrotem(razem z piłką), ale czasem(dość często) robi sobie przerwe i podsikuje drzewo. Potem szuka piłki i przynosi. Nie mam pojęcia jak to zmienić.
2. Chcę go nauczyć, że przed aportem automatycznie ma mnie obiec wokół. Dzisiaj dopiero zaczęłam naukę tego. Robię to tak, że biorę tą piłkę, wołam go i naprowadzam go tą piłką wokół mnie i potem od razu rzucam i oczywiście jest też 'dorby pies!' i inne takie. Dobrze robię czy macie na to jakieś inne, lepsze w rezultatach, sposoby? ;)
Pozdrawiamy!

co do pierwszego to kiedy wraca z piłką wołaj jakieś entuzjastyczne słowa typu 'dobrze, szybko, dawaj', radosnym, zachęcającym głosem. to go pobudzi i skupi na Tobie :)
co do drugiego na stronie latającepsy.pl są filmiki, wprawdzie o frisbee, ale w bodajże pierwszym jest nauka obiegania przed wyrzutem.

co zaś do zawodów-zgłaszaj się, jeśli czujesz się na siłach :) my jeszcze nie zaczęłyśmy nauki, a planuję się na któreś zawody zgłosić

Posted

dzieki. Poszukam, pocwiczymy. Zobacze jak nam pojdzie. Trzymajcie kciuki za nauke.
Co do zawodow to zobacze jak to wszystko bedzie wygladalo jak bedziemy cwiczyc. Jak nie w tym roku to za rok, ale dzieki i tak za wsparcie.
Na ladc raczej nie pojade(niestety), nikt nie bedzie ze mna jechal do gorzowa dwa dni pod rzad, a niestety nie ma mnie kto tam przenocowac takze musze sobie dac rade jakimis innymi sposobami. ;)
+ dzisiaj przyslali nam kolejne frisbee z dog chowa i czekamy na przesylke z eurablendami. :D