MaDi Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 [quote name='Merys']Mam nadzieje, ze zaufaja pani, ktora je dokarmia i moze jej uda sie ktoregos zlapac. Sprytna mieli matke, kryjowke znalazla im nie do zdarcia. http://img26.imageshack.us/img26/8931/p5270158.jpg Trzeba jeszcze podać wymiary szczególnie te w głąb;) Quote
plastelina Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Dziewczyny gratuluję wytrwałości:)cieszę się ze chociaż jedna sunia bezpieczna Quote
Merys Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Ponagrywalam nasza gwiazde :) 1. Pierwsze wyjscie i zapoznanie http://www.youtube.com/watch?v=7nIoVLvq04s 2. Gryzienie paluchow http://www.youtube.com/watch?v=Ilv1SdXrbBg 3. Zabawa na calego :D http://www.youtube.com/watch?v=eSgzpWRinpg Dzisiaj rano, jak lezelismy w lozku przyszla do nas i zaczela merdac ogonkiem. Pozniej, zabrala sie za gryzienie skarpecioch :D Quote
MaDi Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Przeżyła spotkanie ze skarpetami;)? Toadie też objada paluchy. Macie już imię? Może jakieś propozycje? Widzę,że sunia nie potrafi się jeszcze bawić, ale jak na psa z lasu i tak jest bardzo domowa. Quote
Merys Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Śmierdzące skarpetki smakują najlepiej ;D Nasza propozycja na imię to Suzy. Ona bardzo dużo śpi, odzyskuje powoli siły. Była niedożywiona, pewnie więksi bracia/siostry zjadały większość jedzenia. I tak jest już coraz bardziej odważna. Sama podchodzi, nie ucieka jak ktoś przechodzi i ciągle obserwuje :) Quote
MaDi Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 To co ma powiedzieć Toadie który ważył 3 kg? Biedaczek też ma dziwne zapędy tzn. lizanie łokci;) Quote
handzia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Ja ciągle zaglądam, ale nie mogę pomóc finansowo, mam już takie tyły :-( Gdybym była bliżej to pojechałabym z Wami kopać tam w lesie, tak mi żal tych pozostałych biedaków, najbardziej te kleszcze mnie przerażają :-( Quote
ewajanka Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Czyli te szczeniaki nie dzikie tylko mocno wystraszone, nie znają ludzkiej ręki:-( A co zresztą maluchów, będziecie próbować? Quote
MaDi Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 ewajanka napisał(a):Czyli te szczeniaki nie dzikie tylko mocno wystraszone, nie znają ludzkiej ręki:-( A co zresztą maluchów, będziecie próbować? One są dzikie bo nigdy nikt ich nie dotykał nawet Pani która je dokarmia nie miała takiej możliwości. Toadie mimo braku sił w chwili zabierania rzucał się i warczał. Szybko zobaczyły,że człowiek daje jeść i nawet pomizia;) Kolejną barierą będzie miejski świat, ale na to mamy jeszcze czas. Quote
MaDi Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 handzia napisał(a):Ja ciągle zaglądam, ale nie mogę pomóc finansowo, mam już takie tyły :-( Gdybym była bliżej to pojechałabym z Wami kopać tam w lesie, tak mi żal tych pozostałych biedaków, najbardziej te kleszcze mnie przerażają :-( Te kleszcze to jakaś plaga Toadie przy wadze 3 kilogramów miał ich ponad 20. Jeszcze mogą się pokazać problemy z tym związane ale jestem dobrej myśli. Mały ma wielkie braki witaminowe " miękkie łapy", mało włosów i paskudną skórę. Dostaje weterynaryjną karę RC starter więc szybko powinien nadrobić braki. Najgorsze jest to,że profilaktyka szczeniąt nie wspominając o leczeniu jest bardzo droga a u nas ciągle brak funduszy. Quote
gryf80 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 mimo braku kasy i tak was podziwiam,i trzymam kciuki za powodzenie.szczeniaki oba ładne pewnie pozostałe też takie urodziwe. Quote
bico Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Merys napisał(a):Jest ktos, kto moglby zrobic im allegro? Selenga robi fajne allegra, zuzlikowa, Paulina_mickey, as_ko i chyba ladySwallow. Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 gryf80 napisał(a):mimo braku kasy i tak was podziwiam,i trzymam kciuki za powodzenie.szczeniaki oba ładne pewnie pozostałe też takie urodziwe. Jeden jest podobny do tych zabranych, kolejny biało czarny, co ciekawe podobno po okolicy biega czarny podrostek najprawdopodobniej z tego miotu. Przypuszczam,że był z matką kiedy ją zastrzelili i nie wie jak wrócić:( Quote
Merys Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 bico napisał(a):Selenga robi fajne allegra, zuzlikowa, Paulina_mickey, as_ko i chyba ladySwallow. Dzieki No wlasnie, strasznie ciezko je wszystkie wylapac. Tamten wiekszy czarny nawet nie wiadomo gdzie jest:shake: Przydaloby sie wiecej ludzi do tej akcji :placz: Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Merys napisał(a):Dzieki No wlasnie, strasznie ciezko je wszystkie wylapac. Tamten wiekszy czarny nawet nie wiadomo gdzie jest:shake: Przydaloby sie wiecej ludzi do tej akcji :placz: Na FB były "dzikie krzyki" a jak napisałam,że potrzebni ludzie do pomocy to zrobiło się cichutko:( Quote
Merys Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 MaDi napisał(a):Na FB były "dzikie krzyki" a jak napisałam,że potrzebni ludzie do pomocy to zrobiło się cichutko:( tak heh, najlatwiej jest dyrygowac... Quote
Asia & Ginger Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Czy jest tu ktoś z LSOZ-u? Będziemy potrzebować Waszej pomocy. Trzeba będzie odebrać spanielka pewnej babce-alkoholiczce. Psiak całymi dniami biega samopas po osiedlu, jest masakrycznie zakołtuniony i zaniedbany, prawdopodobnie nie słyszy, albo ma tak bardzo zapchane kołtunami albo chore uszy. To młodziutki ok. 2-letni czarny milusiński spanielek. Strasznie go szkoda. Szukamy dla niego tymczasu. Czy ktoś może nam pomóc uzyskać zrzeczenie od tej baby? Ona psem się nie zajmuje, ale oddać też nie chce. Może trzeba pogrozić sądem, żeby zgodziła się podpisać zrzeczenie. Pomożecie? Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Czy jest tu ktoś z LSOZ-u? Będziemy potrzebować Waszej pomocy. Trzeba będzie odebrać spanielka pewnej babce-alkoholiczce. Psiak całymi dniami biega samopas po osiedlu, jest masakrycznie zakołtuniony i zaniedbany, prawdopodobnie nie słyszy, albo ma tak bardzo zapchane kołtunami albo chore uszy. To młodziutki ok. 2-letni czarny milusiński spanielek. Strasznie go szkoda. Szukamy dla niego tymczasu. Czy ktoś może nam pomóc uzyskać zrzeczenie od tej baby? Ona psem się nie zajmuje, ale oddać też nie chce. Może trzeba pogrozić sądem, żeby zgodziła się podpisać zrzeczenie. Pomożecie? Pewnie,że tak tylko potrzebne mi będą dokładne namiary. Zapraszam na PW. Quote
Merys Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Kolejna porcja filmikow. Suzy juz zaczyna rozrabiac z Beti od rana sie ganiaja.:cool3: 1. http://www.youtube.com/watch?v=0BRngp4SHRc 2.http://www.youtube.com/watch?v=OzQ-4yyJGt0 Quote
MaDi Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Suzy to zdecydowanie najlepsza zabawka jaką dostała Beti;) Toadie też wie do czego służą zabawki, rozgadał się nawet i wyje jak prawdziwy wilk. Quote
Recommended Posts