Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super:)Ci państwo z Chełma ją wzięli? jak ona się u Ciebie zachowywała? Olu pytałaś czy Ruda bezpośrednio po cieczce może mieć szczepienie? Nie długo jej się skończy cieczka to porobię nowe zdjęcia,jak już w domu będzie, na razie u mojej siostry jest bo zamarzałyśmy na działce;)(Olu pamiętasz naszą rozmowę jak zawoziłyśmy psy na działkę i Wasze pytanie czy da się tam mieszkać w zimie?tak jakoś mi się przypomniało ostatnio;p). Nie wiem czy moja mama odda ją komuś z ogłoszenia:/ już chyba szybciej mojego psa;) bo w Rudej zakochana, najmądrzejszy pies na świecie i takie tam;)

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='plastelina']Super:)Ci państwo z Chełma ją wzięli? jak ona się u Ciebie zachowywała? Olu pytałaś czy Ruda bezpośrednio po cieczce może mieć szczepienie? Nie długo jej się skończy cieczka to porobię nowe zdjęcia,jak już w domu będzie, na razie u mojej siostry jest bo zamarzałyśmy na działce;)(Olu pamiętasz naszą rozmowę jak zawoziłyśmy psy na działkę i Wasze pytanie czy da się tam mieszkać w zimie?tak jakoś mi się przypomniało ostatnio;p). Nie wiem czy moja mama odda ją komuś z ogłoszenia:/ już chyba szybciej mojego psa;) bo w Rudej zakochana, najmądrzejszy pies na świecie i takie tam;)[/QUOTE]
U mnie była wystraszona ale to znów nowe miejsce więc miała prawo. Moje psy strasznie jej się spodobały szczególnie Mały;)
To fajni młodzi ludzie mam nadzieję,że poradzą z nią sobie w bloku. Serce mi mało nie pękło jak wrócili po ponad 2 godzinach...myślałam,że coś się stało a oni dali mi złotówkę aby się dobrze chowała!
Ja wczoraj na spacerze prawie zamarzłam. W takim razie czekamy na fotki Ralfa:eviltong: Zapomniałam zapytać:oops: mam nadzieję,że dzisiaj nie wyleci mi to z głowy.

• 3 weeks later...
Posted

Współczuję, my już na szczęście mamy to za sobą, teraz ciążę urojoną przeżywamy, a fotele razem z nami;)a jak tam Biała?ona pewnie też nie długo powinna dostać.myślę nad pójściem z Rudą na jakieś szkolenie, może znacie jakiś sprawdzonych szkoleniowców? Ruda zachowuje się jak typowy szczeniak, ciągnie do wszystkich psów,ale momentami jak podbiega do nas jakiś pies to nie radzę sobie z 2 psami, tym bardziej że mój jest mega rozpieszczony i rozumie za jakimś 4 poleceniem dopiero;p

Posted

Kasiu nie głaskajcie jej za bardzo i pochowajcie zabawki aby nie nakręcać jej na tą niby ciążę.
Może Evel pomoże? Ona lubi pracować z psami:)
Biała tez cieczkuje.

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z Państwem Rudej i zaproponowałam żeby wróciła ale podobno już jest lepiej i daje się dotknąć, więc myślę że nie będzie tak źle. Cała rodzina zaangażowana, rozmawiałm dzisiaj i z wnuczkiem państwa i z wnuczką bo pytała jaką karmę ma zamówić, myślę że wszystko będzie dobrze:)

Posted

plastelina napisał(a):
Rozmawiałam przed chwilą z Państwem Rudej i zaproponowałam żeby wróciła ale podobno już jest lepiej i daje się dotknąć, więc myślę że nie będzie tak źle. Cała rodzina zaangażowana, rozmawiałm dzisiaj i z wnuczkiem państwa i z wnuczką bo pytała jaką karmę ma zamówić, myślę że wszystko będzie dobrze:)

Ty im lepiej nie wmawiaj,że jest aż tak źle bo i tak rozgryzłam Twój niecny plan;)

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny przepraszam,że nic nie piszę, ale do tej pory jakoś ciężko mi się pogodzić z tym że oddałam Rudą.Ruda miała w czwartek operację:( okazało się,że ma ropomacicze, na szczęście Państwo szybko zareagowali i już wszystko jest dobrze. Ogólnie to wszystko w porządku jest, z każdą kolejną rozmową upewniam się tylko w przekonaniu, że Ruda znalazła super dom:) Wkleję fragmenty informacji które dostałam od Wnuczka jej nowych Właścicieli i może poproszę żeby się zalogował to będziecie miały informację z pierwszej ręki;)

Natomiast do dziadka jest przyklejona w sposób niesamowity. Dziadek
siedzi przy stole - Ruda pod stołem. Dziadek na kanapie - Ruda też (a
raczej na jego kolanach). Dziadek w małym pokoju leżąc ogląda telewizję
- Ruda 10 cm dalej na podłodze leży i ogląda z nim. Dziadek idzie do
kuchni po herbatę - Ruda pilnuje dziadka ;-) itd. itd. Z Babcią też jest
znacznie lepiej - początkowo bardzo się bała, teraz "pani od jedzenia" z
dnia na dzień zyskuje w jej oczach, oczywiście daje się już głaskać
itd., a czasem nawet odejdzie do dziadka i pójdzie pozaczepiać babcię.

Posted

Wcale Ci się nie dziwie :( przynajmniej masz pewność, że domek jest ok. Kurcze, ale jej to paskudztwa się łapią dobrze, że już jest po operacji. Dziadziuś ma nową wnuczkę :P