Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andegawenka napisał(a):
Matko jedyna, co one muszą przez nas przejść i a co?:shake::-(

Według właścicielki mógł poszczekać w takim stanie jeszcze dwa lata, stwierdziła to na podstawie obserwacji jej drugiego starego( 8 letniego),który niestety odszedł jakiś czas temu.

Posted

ja tak szybciutko napiszę, że sunie żyją;)mają się dobrze,jak nauczę się zgrywac zdjęcia z tel. mojej mamy to wkleję bo robi im co 5 minut;)Z Białą siadamy przy drodzę i oglądamy samochody;)na ulicy zaczyna się wyrywac,ale poza terenem działki(bez samochodów) też już całkiem ładnie chodzi na smyczy, nie wiem co w klinice się jej stało.Ruda biega z przyczepioną smyczą, już nie siedzi kilku godzin w klatce lub w krzakach. Z Rudą chyba jeszcze raz do weta trzeba pojechac, bo z jej skórą jest coraz gorzej, mamy jej to przemywac jodyną i czymś czego nazwe aktualnie zapomniałam, ale coraz większe ranki od drapania się jej robią. No i mnie powoli przeraża wizja tego że na zimę zostanę z 3 psami, bo nie mam takiej możliwości:/.we wtorek będę w centrum to porozwieszam trochę plakatów, a rozwieszałyście gdzieś u wetów?żebym czasu nie marnowała na chodzenie po tych samych.

Posted

...a co dokładnie dolega Rudej, jeśli chodzi o problemy skórne?

Ogólnie o adopcje trudno, a wakacje nie polepszają niestety tej sytuacji...:roll:
Sądzę, że przed zimą coś się ruszy, bo potem znów okres dla adopcji nie za dobry tzn - "pies jako bożonarodzeniowy prezent:mad: ...a po Nowym Roku odstawka do schronu lub wyrzutka do lasu...:angryy:

Posted

plastelina napisał(a):
ja tak szybciutko napiszę, że sunie żyją;)mają się dobrze,jak nauczę się zgrywac zdjęcia z tel. mojej mamy to wkleję bo robi im co 5 minut;)Z Białą siadamy przy drodzę i oglądamy samochody;)na ulicy zaczyna się wyrywac,ale poza terenem działki(bez samochodów) też już całkiem ładnie chodzi na smyczy, nie wiem co w klinice się jej stało.Ruda biega z przyczepioną smyczą, już nie siedzi kilku godzin w klatce lub w krzakach. Z Rudą chyba jeszcze raz do weta trzeba pojechac, bo z jej skórą jest coraz gorzej, mamy jej to przemywac jodyną i czymś czego nazwe aktualnie zapomniałam, ale coraz większe ranki od drapania się jej robią. No i mnie powoli przeraża wizja tego że na zimę zostanę z 3 psami, bo nie mam takiej możliwości:/.we wtorek będę w centrum to porozwieszam trochę plakatów, a rozwieszałyście gdzieś u wetów?żebym czasu nie marnowała na chodzenie po tych samych.

Kasiu plakaty są na Głębokiej, w Świdniku i kilku sklepach zooologicznych. Może trzeba im zrobić osobne internetowe ogłoszenia?
Merys zadziałasz w tym temacie?
W tym tygodniu popołudniami jest nasz lekarz w klinice...
Wizja 3 psów na zimę, mam podobne obawy:( Nie martw się coś wymyślimy.

Posted

MaDi napisał(a):
Kasiu plakaty są na Głębokiej, w Świdniku i kilku sklepach zooologicznych. Może trzeba im zrobić osobne internetowe ogłoszenia?
Merys zadziałasz w tym temacie?
W tym tygodniu popołudniami jest nasz lekarz w klinice...
Wizja 3 psów na zimę, mam podobne obawy:( Nie martw się coś wymyślimy.

Tak, nawet nie pisze, ze sa z lasu... na tyle ogloszen i zadnego telefonu dramat...

Posted

Kocurek napisał(a):
Ja mam nadzieje,ze po wakacjach cos sie ruszy....Ludzie powroca z urlopow

Musimy wcześniej znaleźć im domy. DT nie mogą tyle ich trzymać.

Posted

Mam nadzieje, ze na dniach ktos zadzwoni.:shake:
Suzi, to straszny pieszczoch laduje tylek, przytula sie i lize po buzi, uchu :cool3:
Dzisiaj nawet dala sie poglaskac obcemu ludziowi:-o
Dziewczyny macie jakies nowe fotki skrzatow?

Posted

Wydaje mi się że tutaj problemem jest to że u nas to wcale nie takie "maluchy" przynajmniej moje;) Sunie zaczynają się robic jak takie "normalne" psy;) Ruda ma swój ulubiony fotel, Biała woli koc pod stołem w kuchni, coraz częściej jest też tak,że biegają oddzielnie, no i mają zupełnie inne charaktery niż na początku. Ruda to pieszczoch,sama przychodzi żeby ją pogłaskac, jest tez dużo spokojniejsza niż biała ,szybciej się męczy i sama się kładzie do klatki żeby odpocząc, nie kradnie butów i wszystkiego co tylko może. Biała to wulkan energii jak tylko Ruda nie daje rady się z nią bawic to zaczyna męczyc mojego psa,który chowa się gdzie może przed nimi, poza tym wszystko buty,szczotka,śmietniczka,wycieraczka cokolwiek co jest w jej zasięgu musi zostac zjedzone, chociaż teraz wystarczy krzyknąc i to zostawia, oczywiście od razu się cieszy i brzuch do góry żeby głaskac. Co do skóry Rudej to ma takie ranki, jutro wkleję zdjęcia, bo możliwe że to ja histeryzuje po prostu;) BARDZO żałuje że nie mogę ich zostawic, ale nie wyobrażam sobie mieszkania z nimi 3 w bloku, tym bardziej że Ruda dalej nie chodzi na smyczy. No i kolejnym problemem jest to że mój wyjazd przesunął się na 1 września:/ wcześniej była to dosyc ruchoma data, teraz nie zależy to ode mnie,oczywiście jeśli dziewczynki będą dalej u mnie to nie pojadę, chociaż mam nadzieję,że sunie do tego czasu znajdą najcudowniejszy dom na świecie;)

Posted

Kasiu musimy znaleźć im domyc do Twojego wyjazdu, przecież nie możesz wiecznie siedzieć na dzialce bo kto Was tam odkopie w zimie;)?
Kiedy mijają 3 tygodnie od szczepienia?
Merys czy udało Ci się zrobić oddzielne ogłoszenia? Jak stoi ich allegro?

Posted

Może na wiosce znajdzie się jakiś miły pan z traktorem:eviltong: zdjęcia dziewczynek: http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/media/set/?set=a.215866955125742.51667.100001073182655&type=1 jutro wrzucę tutaj plus zdjęcia ucha Rudej, jutro porozwieszam też plakaty bo we wtorek się nie wyrobiłam, moge kupic im oddzielne ogłoszenia teraz na bazarku jest chyba 30 sztuk po 5 zł. Olu chciałabym żeby domki się znalazły jak najszybciej ale na pewno będą u mnie do czasu znalezienia dobrego domu stałego.2 tygodnie minął chyba w najbliższy czwartek,ale nie jestem pewna bo książeczki na działce zostały.