MaDi Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Zobaczcie jak Suzi wypiękniała! Ja tez idę do Merys na DT aby mieć takie włosy;) Quote
Vicky62 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 MaDi napisał(a):Zobaczcie jak Suzi wypiękniała! Ja tez idę do Merys na DT aby mieć takie włosy;) A ja chetnie bym podrzuciła jedną z moich suń ...bo mimo podawania preparatów na sierść, daleko jej do Suzi... Merys zdradź tajemnicę pięknej sierści u Suzi. Quote
MaDi Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Vicky62 napisał(a):A ja chetnie bym podrzuciła jedną z moich suń ...bo mimo podawania preparatów na sierść, daleko jej do Suzi... Merys zdradź tajemnicę pięknej sierści u Suzi. Suzi miała tragiczną sierść i skórę:shake: Nie wiem czy Merys przyzna się czym się razem smarują:diabloti: Quote
bico Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 MaDi napisał(a):Suzi miała tragiczną sierść i skórę:shake: Nie wiem czy Merys przyzna się czym się razem smarują:diabloti: brzmi to ciekawie i intrygująco:razz: czekam na rozwiązania tej tajemnicy przez Merys:evil_lol::cool3: Quote
MaDi Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 bico napisał(a):brzmi to ciekawie i intrygująco:razz: czekam na rozwiązania tej tajemnicy przez Merys:evil_lol::cool3: Ja też:razz::cool3: Quote
Merys Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Piekne zdjecia :D Uzywam ja i moje psiaki oleju ze slodkich migdalow, wcieralam go w suche miejsce na skorze Suzi, potem dodalam lyzke oleju do pol litrowego garnuszka i oblalam jej siersc, postala tak chwile w wannie i wykapalam ja nizoralem. Dodaje tez siemie lniane do posilku. Taaa rozkrecimy interes i zalozymy salon pielegnacyjny dla psow :D Quote
Vicky62 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 A to bardzo ciekawa receptura ...a gdzie kupuje sie ten olej z migdałów słodkich ? Quote
Kocurek Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ja tez sie przylacze do zapytania...?Gdzie... Quote
Vicky62 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ja jeszcze zapytam o siemię lniane ...czy dajesz to mielone i zaparzone ...jeśli podaję psom tylko sucha karmę jak mam podać ? Quote
LadyS Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Vicky62 napisał(a):Ja jeszcze zapytam o siemię lniane ...czy dajesz to mielone i zaparzone ...jeśli podaję psom tylko sucha karmę jak mam podać ? Się wtrącę, bo też daję tymczasom, szczeniaczkom szczególnie - kupuję odłtuszczone, mielone i zalewam łyżkę siemienia połową szklanki letniej, przegotowanej wody, apotem polewam tym jedzenie (suche też) i mieszam. Quote
Vicky62 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Dzięki tak myslałam ze to mielone siemię lniane ...ale nie wiedziałam,że jest tez odtłuszczone :-) Quote
Merys Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Olej kupuje w sklepie ze zdrowa zywnoscia, a siemie lniane zalewam wrzatkiem i robi sie taka galareta, którą dodaje do jedzenia. (Bez ziarenek bo wet powiedzial, ze sa szkodliwe) A suchą karmę można polać tą zawiesiną z siemienia i wymieszać. Quote
MaDi Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Merys napisał(a):Olej kupuje w sklepie ze zdrowa zywnoscia, a siemie lniane zalewam wrzatkiem i robi sie taka galareta, którą dodaje do jedzenia. (Bez ziarenek bo wet powiedzial, ze sa szkodliwe) A suchą karmę można polać tą zawiesiną z siemienia i wymieszać. Czytałam posty o siemieniu z wielkim uśmiechem;) Quote
Vicky62 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Już wszystko jasne ...bardzo dziękuję za informację, mam nadzieję że moja sunia po takim zabiegu będzie miała piękną sierść jak Suzi. Quote
LadyS Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Hihi, ja używam mielonego odtłuszczonego, bo doktor M. mi tak kiedyś nakazał -a jakże można się go nie posłuchać? :lol: Quote
Vicky62 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 A ja zapytam jeszcze ...na co działa to siemię, to ze na sierść to wiem ale chodzi mi czy na łupież a może na linienie zwiększone, bo mi konkretnie zależy na nabłyszczenie, bo Sonia moja ta z awatarka po prawej ma bardzo matową i bez połysk...taka watowata ze tak porównam... Quote
MaDi Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 ladySwallow napisał(a):Hihi, ja używam mielonego odtłuszczonego, bo doktor M. mi tak kiedyś nakazał -a jakże można się go nie posłuchać? :lol: W końcu to wujek dobra rada:lol: Quote
MaDi Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Skatowany szczeniak woła o pomoc! http://www.dogomania.pl/threads/213329-Skatowany-szczeniak-Piracik-wo%C5%82a-o-pomoc!!!?p=17491526#post17491526 Quote
plastelina Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Śliczna Suzi,jaka malutka jest, Ruda jest już wysokości mojego psa,ale dalej ma wielkie, nieproporcjonalnie do reszty ciała duże łapy.A w ogóle to dzisiaj zaliczyłyśmy 2 spacery po osiedlu na smyczy:)jak już raczy ruszyc z miejsca to nawet nieźle jej to wychodzi:) Quote
MaDi Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 plastelina napisał(a):Śliczna Suzi,jaka malutka jest, Ruda jest już wysokości mojego psa,ale dalej ma wielkie, nieproporcjonalnie do reszty ciała duże łapy.A w ogóle to dzisiaj zaliczyłyśmy 2 spacery po osiedlu na smyczy:)jak już raczy ruszyc z miejsca to nawet nieźle jej to wychodzi:) Niby,że jest jak Ralf:evil_lol: Jak ją ostatnio widziałam to była jak jego połowa:evil_lol: Quote
plastelina Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 no w szerz to jak połowa;) a do wysokości brakuje jakiś 5 cm:O Rudzina jest w domu u mnie od wczoraj, zaliczyłyśmy już kilka spacerów, nie załatwia się w domu,ale też często z nią wychodzę, została sama z moim psem na jakieś 20 minut,nic nie pogryzła piszczała tylko trochę,ale nie szczekała. super by było jakby trafiła do domu z innym psem. Quote
MaDi Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Niby,że taka miejska panna;) Szczepimy ją jakoś teraz? Quote
plastelina Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 miejska ale tylko głową pomiędzy nogami Ralfa,szczepienie za 2 tyg. bo miało byc 3 tygodnie po skończeniu antybiotyków:( Quote
Recommended Posts