Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MaDi napisał(a):
Zobaczcie jak Suzi wypiękniała! Ja tez idę do Merys na DT aby mieć takie włosy;)

A ja chetnie bym podrzuciła jedną z moich suń ...bo mimo podawania preparatów na sierść, daleko jej do Suzi...
Merys zdradź tajemnicę pięknej sierści u Suzi.

Posted

Vicky62 napisał(a):
A ja chetnie bym podrzuciła jedną z moich suń ...bo mimo podawania preparatów na sierść, daleko jej do Suzi...
Merys zdradź tajemnicę pięknej sierści u Suzi.

Suzi miała tragiczną sierść i skórę:shake:
Nie wiem czy Merys przyzna się czym się razem smarują:diabloti:

Posted

MaDi napisał(a):
Suzi miała tragiczną sierść i skórę:shake:
Nie wiem czy Merys przyzna się czym się razem smarują:diabloti:

brzmi to ciekawie i intrygująco:razz: czekam na rozwiązania tej tajemnicy przez Merys:evil_lol::cool3:

Posted

bico napisał(a):
brzmi to ciekawie i intrygująco:razz: czekam na rozwiązania tej tajemnicy przez Merys:evil_lol::cool3:

Ja też:razz::cool3:

Posted

Piekne zdjecia :D
Uzywam ja i moje psiaki oleju ze slodkich migdalow, wcieralam go w suche miejsce na skorze Suzi, potem dodalam lyzke oleju do pol litrowego garnuszka i oblalam jej siersc, postala tak chwile w wannie i wykapalam ja nizoralem.
Dodaje tez siemie lniane do posilku.
Taaa rozkrecimy interes i zalozymy salon pielegnacyjny dla psow :D

Posted

Vicky62 napisał(a):
Ja jeszcze zapytam o siemię lniane ...czy dajesz to mielone i zaparzone ...jeśli podaję psom tylko sucha karmę jak mam podać ?

Się wtrącę, bo też daję tymczasom, szczeniaczkom szczególnie - kupuję odłtuszczone, mielone i zalewam łyżkę siemienia połową szklanki letniej, przegotowanej wody, apotem polewam tym jedzenie (suche też) i mieszam.

Posted

Olej kupuje w sklepie ze zdrowa zywnoscia, a siemie lniane zalewam wrzatkiem i robi sie taka galareta, którą dodaje do jedzenia. (Bez ziarenek bo wet powiedzial, ze sa szkodliwe)
A suchą karmę można polać tą zawiesiną z siemienia i wymieszać.

Posted

Merys napisał(a):
Olej kupuje w sklepie ze zdrowa zywnoscia, a siemie lniane zalewam wrzatkiem i robi sie taka galareta, którą dodaje do jedzenia. (Bez ziarenek bo wet powiedzial, ze sa szkodliwe)
A suchą karmę można polać tą zawiesiną z siemienia i wymieszać.

Czytałam posty o siemieniu z wielkim uśmiechem;)

Posted

A ja zapytam jeszcze ...na co działa to siemię, to ze na sierść to wiem ale chodzi mi czy na łupież a może na linienie zwiększone, bo mi konkretnie zależy na nabłyszczenie, bo Sonia moja ta z awatarka po prawej ma bardzo matową i bez połysk...taka watowata ze tak porównam...

Posted

ladySwallow napisał(a):
Hihi, ja używam mielonego odtłuszczonego, bo doktor M. mi tak kiedyś nakazał -a jakże można się go nie posłuchać? :lol:

W końcu to wujek dobra rada:lol:

Posted

Śliczna Suzi,jaka malutka jest, Ruda jest już wysokości mojego psa,ale dalej ma wielkie, nieproporcjonalnie do reszty ciała duże łapy.A w ogóle to dzisiaj zaliczyłyśmy 2 spacery po osiedlu na smyczy:)jak już raczy ruszyc z miejsca to nawet nieźle jej to wychodzi:)

Posted

plastelina napisał(a):
Śliczna Suzi,jaka malutka jest, Ruda jest już wysokości mojego psa,ale dalej ma wielkie, nieproporcjonalnie do reszty ciała duże łapy.A w ogóle to dzisiaj zaliczyłyśmy 2 spacery po osiedlu na smyczy:)jak już raczy ruszyc z miejsca to nawet nieźle jej to wychodzi:)

Niby,że jest jak Ralf:evil_lol: Jak ją ostatnio widziałam to była jak jego połowa:evil_lol:

Posted

no w szerz to jak połowa;) a do wysokości brakuje jakiś 5 cm:O Rudzina jest w domu u mnie od wczoraj, zaliczyłyśmy już kilka spacerów, nie załatwia się w domu,ale też często z nią wychodzę, została sama z moim psem na jakieś 20 minut,nic nie pogryzła piszczała tylko trochę,ale nie szczekała. super by było jakby trafiła do domu z innym psem.