Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja też dzielnie zniosłam ich szczepienie:eviltong: myślałam, że z Rudą będzie dużo gorzej, była przerażona, ale ani się nie wyrywała ani nie rzucała no i nie sra** po całej klinice. Od kilku dni siedziałyśmy w samochodzie, nosiłam ją na rękach itd a dzisiaj rano jakby wiedziała co będzie i przy próbie wzięcia ją na ręce narobiła pisku i uciekła, przez chwile zastanawiałam się czy na pewno ją brac a tu wszystko oki:p.Biała sama do samochodu nie wejdzie ale jak się ją włoży to kładzie się na dole i leży.
Poza tym wydaje mi się, że mimo że na działce mają super to jednak nie jest to zbyt dobre miejsce do socjalizacji, nie ma samochodów ludzi, innych psów no i ogólnie cisza i spokój w mieście sunie obie były przerażone, Biała na smyczy chodziła tylko do tyłu i raczej średnio reagowała na jakiekolwiek nawoływania itd :roll:

Posted

Chciałam wziąć chociaż na trochę jedną z nich do siebie ale niespodziewanie zaraz po kontroli pojawił się Amis....no i od chyba dwóch dni jeże.

Posted

[quote name='bico']Podczytuję wątek, bo "kibicuję" maluchom i ich opiekunom:cool3:

No i jak..? Wypatrzył ktoś Toediego w klinice?

Widzieliście to...? SZOK!!!:placz::placz::placz:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20110716%2FLUBLIN%2F259269424
Widzialam juz slow brakuje, te typy to nie ludzie, biedne stworzenie :(

Eh, a tutaj kolejna Bida odebrana interwencyjnie
http://www.dogomania.pl/threads/211279-Bambus-strasznie-zaniedbany-ON-ek!

Posted

Nie no ...słów brakuje, nigdy tych ludzi co taki los gotują zwierzętom nie zrozumiem ...biedna psinka, ile on moze mieć lat?... i co on zaznał od człowieka jeśli kogos takiego można nazwać człowiekiem

Posted

Przeczytałam wątek "po łebkach". Ja miałam przez jakiś czas trzy dzikuski szczeniaki u siebie na BDT, tez cisza i spokój w lesie:) Na początku było srańsko i gryzienie przy każdej próbie kontaktu,a po ok.1,5 m-ca spały w moim łóżku;) i jeden z nich już w nowym stałym domku - także bądźcie dobrej myśli :)

Posted

Fiera napisał(a):
Przeczytałam wątek "po łebkach". Ja miałam przez jakiś czas trzy dzikuski szczeniaki u siebie na BDT, tez cisza i spokój w lesie:) Na początku było srańsko i gryzienie przy każdej próbie kontaktu,a po ok.1,5 m-ca spały w moim łóżku;) i jeden z nich już w nowym stałym domku - także bądźcie dobrej myśli :)

Z naszymimmaluchami nie jest wcale tak źle tylko domów brakuje:(

Posted

MaDi napisał(a):
Normalnie porażka...

no fakt nie polepsza nam to humorów i perspektyw na najbliższą przyszłość, ale ja i tak nie tracę wiary, że w końcu maluchy jeden po drugim wylądują w swoich ds...

Posted

Suzi teraz zamiast biegac po dworze i sie bawic, to szuka co by tu zezrec. Bidny piesio, a to kamyczka zlapie, a to mirabelke ;d
Taka sie odwazna zrobila, ze rzuca sie na inne psiaki, musze to zachowanie utemperowac.

Posted

Merys napisał(a):
Suzi teraz zamiast biegac po dworze i sie bawic, to szuka co by tu zezrec. Bidny piesio, a to kamyczka zlapie, a to mirabelke ;d
Taka sie odwazna zrobila, ze rzuca sie na inne psiaki, musze to zachowanie utemperowac.

Merys a może warto zrobić ulotki takie ogólne NIE KUPUJ ADOPTUJ! z naszymi danymi itp. pójść na to głupie targowisko ze zwierzętami i uświadamiać ludzi?

Posted

MaDi napisał(a):
Merys a może warto zrobić ulotki takie ogólne NIE KUPUJ ADOPTUJ! z naszymi danymi itp. pójść na to głupie targowisko ze zwierzętami i uświadamiać ludzi?

Zajebisty pomysl, w sobote na turystycznej jest no nie?
aa znajoma mi wczoraj tez jeden podsunela (dobrze ze mi sie przypomnialo;d) zeby moze dac ogloszenia, o tresci "szukamy domow tymczasowych na 7 dni dla suczek po sterylizacji z Rachowa starego" Co ty na to?

Posted

Merys napisał(a):
Zajebisty pomysl, w sobote na turystycznej jest no nie?
aa znajoma mi wczoraj tez jeden podsunela (dobrze ze mi sie przypomnialo;d) zeby moze dac ogloszenia, o tresci "szukamy domow tymczasowych na 7 dni dla suczek po sterylizacji z Rachowa starego" Co ty na to?

Przenieśli jakiś czas temu do centrum miasta...
Chyba pod zamek.
Tylko,że sunie z Rachowa to dziki i muszą mieć doświadczony DT.

Posted

MaDi napisał(a):
Przenieśli jakiś czas temu do centrum miasta...
Chyba pod zamek.
Tylko,że sunie z Rachowa to dziki i muszą mieć doświadczony DT.

o matko jeszcze lepiej, biedne psiaki :O