Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MaDi napisał(a):
Jednak aby nawiązać kontakt m.in mówiąc do nich wskazane jest posiadanie imienia;)
Plastelina żyje i ma wszystkie palce, lepiej chyba nie mogły trafić:multi:
Muzzy pewnie się tu pojawi i powie,że jedna ma być koniecznie Plomba;):cool3:

Jeszcze troche i zalapia ze "czlowiek byc dobry" :D

Posted

Chciałam zaproponować imiona.
Dla brązowej - Bambi - jak sarenka, mała wystraszona, z pięknymi oczami
Dla łaciatej - Bromba :)

Obydwa imiona pochodzą z bajek dla dzieci, żeby zaczarować im bajkowe życie :)

Posted

https://picasaweb.google.com/118308713816101438406/OsaIMaja?authkey=Gv1sRgCJeWq-3x74DtuAE#
Osa najlepsza dla tej burej:) druga może Maja? Sunie są dziwne;) to chyba najlepsze określenie;)Biało-czarna-Maja właściwie już nadaje się do adopcji, daje znaki jak chce wyjśc na dwór, pozwala ze sobą wszystko robic, na lince wołana przybiega.Wyplątuje się sama z szelek, teraz ma je połączone z obrożą, jak wyplątała się z nich za pierwszy razem to od razu do mojego psa, pobiegła i zaczęła się z nim bawic. Miała trochę kleszczy jeszcze, powycinałam jej kołtuny na tyłku, myślę,że koło poniedziałku ją wykąpie. Z drugiej strony to ona przy jedzeniu, czy jak jej się coś nie podoba to warczy na Burą, pierwsza nie weźmie nowej zabawki, najpierw musi to bura zrobic żeby i ona mogła. Na dworze przybiega na cmokanie, ale jak siedzę z nimi w zamkniętym pomieszczeniu to w ogóle nie jest mną zainteresowana. Za to Bura gryzie przy próbie dotknięcia jej, najpierw burczy a jak nie cofnę ręki to próbuje dziabnąc, ale tak jak Ola pisała mam wszystkie palce;)Wychodzi z klatki ale jak tylko się ruszę to ucieka z powrotem, ogólnie to nie jest tak źle podchodzi szturcha mnie nosem i ucieka, dzisiaj 20 minut siedziała i wpatrywała się jak mi się palce u nóg ruszają. Pierwsza też podchodzi do wszystkich zabawek i jest bardzo uległa wobec Mai. Na początku rzucała się na mojego psa jak stawał przed klatką, teraz już go olewa, ale nie miały ze sobą bezpośredniego kontaktu. Martwi mnie to że sunia jeszcze nie była na dworze, nie chcę na siłę zakładac jej linki a normalnie nie pozwala, bo od razu jest skowyt straszny i panika. Ale myślę że będzie dobrze, dzisiaj dotknełam jej ucha przez kraty;) no i je z ręki.

Posted

Co to za hot foty?:cool3: Mówiłam,że biała to miks husky teraz jestem pewna zdradziły ją kur... w oczach( przepraszam za określenie ale normalnie widzę je;)) Kasiu najlepiej kąpać je w Nizoralu przynajmniej ten pierwszy raz.

Posted

Mam nadzieję że się odnajdzie, ja jak widzę takie maluchy uwiązane pod sklepem to też mam ochotę zabrac:/porozsyłam wątek znajomym, może ktoś go gdzieś wyoatrzy na spacerze.

Wiecie co zaczęłam wypuszczac Burą z klatki na dwór, tzn zostawiam jej otwarte drzwi a z Białą wychodze na dwór i wtedy ona sama do nas przybiega. Działka jest ogrodzona, no ale jest sporo zakamarków dlatego sunie miały byc na linkach, ale linki Burej przyczepic nie mogę a ona od środy siedziała albo w klatce albo chowała się pod stołem, widac że chciała wyjśc ale bała się do mnie podejśc.No i trochę zaczęłam się denerwowac, bo nie może się tyle nie ruszczac. Sunia na dworze przemienia się w zupełnie innego psa, wczoraj po raz pierwszy zamachała ogonem i dzisiaj rano jak do nich poszłam to samo:).Biała sunia przybiega jak ją wołam, cieszy się skacze liże itd i Bura zaczeła ją obserwowac, jak je zawołam to biegnie z rozpędu wskakuje na mnie po czym robi w tył zwrot jakby bała się tego co zrobiła i chowa się do klatki. Ogólnie to chodzi za Białą krok w krok a jak się czegoś przestraszy to natychmiast do klatki ucieka. Poza tym sunie są idealnie zsynchronizowane srają i sikają jednocześnie;) Dzisiaj o 4:30 rano(!)obie zaczęły piszczec i szczekac jak je wypuściłam to od razu obie zrobiły siusiu za chwilkę kupka w tym samym czasie i pół metra od siebie po czym obie wróciły do klatki i poszły spac dalej:)Poza tym to na dworze jest jedno wielkie szaleństwo jak zaczynają się ze sobą bawic.W domu czy w klatce Bura dalej warczy jak wyciągam do niej ręce, chciałabym żeby trafiły do jednego domu, no ale nie liczę na tyle szczęścia.Aneta jak będziesz chciała to może wpadniesz z Suzi do siostrzyczek?:>

Posted

Nie potrafie zrozumiec na jaka cholere ktos zabral taka Bide, no ludzie?! Mam nadzieje, ze nic zlego mu nie grozi, normalnie szlag moze czlowieka trafic!