Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam ze sie wtracam w dysksje ale poczytalam troszke watek Tygrysa.... Moja suka amstaffa za siatka reaguje tak samo jesli ktos podchodzi do niej wyciaga rece i jeszcze trzyma cos w reku- jest wtedy identyczna reakcja a mimo to jak ktos wejdzie na podworze kto by to nie byl pies staje sie lagodny jak baranek.... Wiele psow w schroniskach zachowuje sie tak samo wiele amstaffow rownierz a kiedy wychodza z boksu sa cudne. Wiec nie wyciagajcie pochopnych wnioskow z filmiku na ktorym tylko jest szczekanie i pokazywanie zebow przez psa. Dla mnie kazdy pies powinien dostac szanse - nie ma psow z wrodzona agresja i nie jest to moje widzimisie tylko fakt poparty roznymi artykulami wielu dobrych bahawiorystow. Tez mam psa amstaffa nieadopcyjnego, tak stwierdzono w wschronisku- a po ciezkiej pracy bo przyznajmy jest to ciezka praca pies jest zupelnie inny. Wiec zastanowmy sie zanim napiszemy lub stwierdzimy ze pies jest nieadopcyjny.

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Karolino ,b. Ci dziękuję z ta opinię ....
Nie mogę zapomnieć ..............................:-(:shake::-(
odechciało mi się n9•wet chodzić do przechowalni ,..............................

Edited by aanka
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Tygrysku .....znów nie byłam w przechowalni .................
Tyle razem przeszliśmy.....
pamiętam jak pierwszy raz wyprowadziłam Cię na spacer ...........................................
..................................................................................

Edited by aanka
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

wstawiam opinię szkoleniowca i behawiorysty ,który miał przyjechać do Tygrysa ,na początku stycznia ub. roku.,

Cytat z f.b

Ty to lubisz.

" Marcin Wierzba Mam dla Was radę, szkoda że post factum :( Profesjonalna opinia na temat zachowania zwierzęcia problematycznego składa się z trzech elementów: 1. wywiad z opiekunem, 2. obserwacja zachowań zwierzaka (w przypadku psów schroniskowych wykonuje się testy behawioralne podzielone na 2 części - zachowanie w klatce i poza klatką), 3. obserwacja relacji pomiędzy psem i opiekunem oraz innymi ludźmi. Poza tym etyka tego zawodu wymaga zasięgnięcia opinii innego specjalisty, gdy istnieje podejrzenie, że konieczna jest eutanazja zwierzęcia. Niestety w tym przypadku decyzja, jak się wydaje, została podjęta "na oko".
Wtorek, 20:49 · Nie lubię · 2 '"

" Marcin Wierzba W następnych takich sprawach mogę pomóc. Pozdrawiam. Marcin Wierzba, biolog, instruktor szkolenia i zoopsycholog. '"

to do niego dzwoniłam w polowie stycznia ub. r.