Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam u Tygrysa wczoraj .Jest sfrustrowany i zestresowany brakiem spacerów .Dałam mu przez kratki ciastek i psie gryzaki ...
dalej szlaban na spacery z psami ..:mad::shake:

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

podobno Tygrys był trzymany na łańcuchu:angryy: I dzieciaki drażnily go patykami :mad:. dlatego tak nienawidzil patykowi kijków .
Tak jak przypuszczałam .......wcześniej .
Nie przepada z tego powodu za dziećmi ..:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

do góry Tygrys......
.
ostatnie zdj,z przed tygodnia..

a tu morduchna ...bidny jest bez ruchu i spacerów i to jeszcze gorzej wpływa na Jego zachowanie ..niestety...

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

szkoda ,że cały czytałaś .. te nieporozumienia ,,wszystko przez nerwy związane z wywozami naszych psów:-(:-(
to dla nas za wiele ...............
Słyszałam o p.Marku ,trzebaby zbierać deklaracje .. ..:roll:..
Ja wyżebram gdzie sie da jakies stałe też...
ale myślę też ,żeby go ocenił szkoleniowiec i wydał swoją opinię , bo jak na razie wet . uważa ,że Tygrys jest agresyywny ,tylko g...o:mad:się zna na psach , a wrecz sie ich boi...
Wtedy może znów dadzą mi z ni m wychodzić ,do czasu załatwienia hotelu...

ostatnio w eszlam dać mu słomy do budy ,zachowywał się normalnie ,,,on przy wchodzeniu do boksu ma opory i inne czynniki wtedy też sie złożyły do tego zachowania ,czego nasz szanowny wet . nie może pojać ....

Posted

a macie namiary do Pana Marka? Żeby ew. przynajmniej "zaklepać" miejsce czy co bo wiem, że i u niego jakoś się ciasno ostatnio robi....
No i psy mają dobrą opiekę- trafiają do ds a na to czekamy!

Posted

Jara napisał(a):
Tylko żeby zaklepać miejsce trzeba mieć kasę na utrzymanie psa.

Pies z Falenicy (zapomniałam imienia...) ma deklaracje a za to miejsca u Pana Marka brakuje..., więc pomyślałam, żeby najpierw zadzwonić, porozmawiać czy w ogóle jest taka opcja- myślę, że wątek podsunąć? albo ogólnie można przedstawić sytuacje psa i wtedy Pan zadecyduje, czy się podejmie czy nie.
Żeby mieć jakieś rozeznanie.
Zawsze "ciułać" potem można ale najpierw mieć jakiś cel.

Posted

pogadam z Mirkiem jeszcze...

Ale wet . który go widział ze 2 razy już go ocenił ,że jest agresywny ...
wet .dziwi sie też dlaczego on sika , jak to nazwał pod siebie , a inne psy tak nie robią ..
tłumaczę mu ,że przecież jest w stresie ,bez spacerow ,ruchu itd...ale nie -- inne psy mają czysto ..

no -paranoja istna ..,:mad:
apropo musial do niego przyjść ,bo Tygrys dostał zapalenia przestrzeni
międzypalcowych .:shake:

nie przyszlo mu np do głowy ,aby zaproponować np agrisan ..i zalecić dezynfekcję boksów ..............

przy karmie tescowej musi b dużo pić , no ,ale to wg wet, jest dziwne...

• 1 month later...
Posted

Byłam z Tygrysem 2 tyg. temu na spacerze .
PROBLEM BYł TYLKO PRZY ZDEJMOWANIU MU kagańca .
nie mam głowy teraz opisywać szerzej .
Załatwilam mu wizytą behawiorysty - dzwoniłam do Marcina Brzozy z Wrocławia -miałam opisać Tygrysa itd.............nie zdążylam ,ale wiedzieli o moich zamiarach ,był nagłośniony wystarczająco.
Szkoleniowiec mógł przyjechać w styczniu - ofiarowałam wlasne fundusze ewentualnie .miał przeprowadzić konsultację .
Dziś ,jak zwykle spacery z psami .
pODESZŁAM POD BOKS Tygrysa, a psa .nie ma!!!!!!!!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:placz:.
dZWONILAM WSZĘDZIE -żadnej konkretnej informacji , Urząd miasta nie czynny ..Gdze jest móje Tygrysiątko :-(
Był nie do adopcji ,Straż nie wydawała żadnego psa po za tym ..

gdy mu się coś stało - nie daruję !
w niedzielę był na pewno .

Posted

o matko!jak pies może tak sobie zniknąć?już sie boję o niego...wybadaj czy tam nie mają jakichś kontaktów z handlarzami do Niemiec,,,,,i nie popuść aż nie wyjasnia co z psem,napisz jak moge pomóc?