Aithne Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Tygrys to przede wszystkim piękny pies. Na spacerze zachowuje się bardzo dumnie, a po zawołaniu go można czekać i czekać - jeśli przyjdzie to jak najdłuższą drogą, pokazując człowiekowi, że robi to z łaski :D . Lubi biegać i szaleje za wodą. Lata w niej w tą i z powrotem jak szalony. Tygrys wyraża ciekawość przy mijaniu innych psów, nie jest agresywny, ale do nich ciągnie. Ludzi mija spokojnie, czasem z równie dużą ciekawością. Asystowałam przy spacerach z nim 3 lub 4 razy(nie pamiętam dokładnie), ale wcześniej znał mnie i ze starej i z nowej przechowalni. Z pewnością kojarzył głos(kiedyś nawet karmiłam go psimi chrupkami z ręki...) i takie tam. Przy bliższym poznaniu pies stopniowo okazuje co raz to większą akceptację. Bez problemów mogłam prowadzić go na smyczy(nie czuł zagrożenia). Ociera się o nogi, daje się klepnąć - dziś nawet pozwolił poczochrać sobie szyję ;) . To wyzwanie dla odważnej i spokojnej osoby, która nie da się zdominować, miała styczność z podobnymi rasami(lub po prostu ma o tym pojęcie) i przede wszystkim poświęci sporo czasu na to, żeby udowodnić temu psiakowi, że czasem warto zaufać człowiekowi. Quote
dorota k. Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Super, że Tygrys poznaje i przekonuje się do LUDZI:) Szkoda, że tak mało czasu jest aby z każdym się zapoznać. Quote
marmosia Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Dziewczyny, zaproście wrocławskie cioteczki od astów :) Na pewno pomogą ... Quote
marmosia Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Tu jest wrocławski wątek http://www.dogomania.pl/threads/200377-Amstaffy-i-bulle-do-adopcji-we-Wroc%C5%82awiu Cioteczkom Uru, diuna_wro, Rutta, agaga21, xmartix, fioneczka, cherries jego los na pewno nie będzie obojętny... Quote
serfer0 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 wroclaw sie juz nim zainteresowal tylko ze wojcio a nie cioteczka Quote
Jara Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Lepsze zdjęcia by się przydały. http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=6439 Quote
serfer0 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 ten wasz tygrys szczerze mnie zainteresowal, w przyszlym tygodniu bede rozmawial z dziewczynami co z nim zrobic, ale jak juz wpadl mi w oko to nie odpuszcze.......... Quote
aanka Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 Tygrysku , zibacz ,ile ludzi do Ciebie przyszło:lol::eviltong wszystkich przywitaj grzecznie .:evil_lol: Serfer o dzięki wielkie :Rose: Jara dzięki też za wątek ,założony Tygryskowi na forum niebieskim. :Rose: Marmosia , zaglądaj do nas też oczywiście... Quote
aanka Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 Tygrys po spacerze . Oczywiście nie obeszło się bez pławienia sie w wodzie i szaleństw.:eviltong:. Dostał dzis fioła ,bo caly czas smycz szarpał - zabawa(9CHYBA):cool3:. aLe daje się odwołac i przestaje tej szarpaniny . Caly cas jednak mam się na baczności . On potrafi tak spojrzeć przenikliwie na człowieka ,ze aż ciarki przechodzą - muszę wtedy udawać ,ze się nie boję i stanowczo do niego się odnosic ..i z pełnym szacunkiem . zarazem .......... Wczoraj przytuliłam się do niego całym ciałem prawie ,ale widać poczuł się zagrożony nieco , bo delikatnie się odwarknął . - po tak dlugim czasie ,jaki z nim spędzam - naprawde - cały czas go rozgryzam i jest dla mnie wyzwaniem........Tygrys uważa , ze nie powinnam zwracać tez uwagi na inne psy - tylko nim się zajmować:eviltong::evil_lol: Quote
marmosia Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Ech, cioteczka, kibicuję mu z całego serca :) Quote
aanka Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 DZIĘKI Marmosia . Dziś też był na spacerze i oczywiście sie kąpał i szalał. w wodzie :eviltong:.. Długo dziś chodziliśmy .............aż mię nogi bolą :evil_lol::cool3: Quote
marmosia Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Pobolą i przestaną, grunt, żeby pies był wybiegany i szczęśliwy :evil_lol: Quote
aanka Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Dorota , masz okazje też go lepiej poznac -czasu jest dosć duzo .......... Quote
dorota k. Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 aanka napisał(a):Dorota , masz okazje też go lepiej poznac -czasu jest dosć duzo .......... Ciebie "lepiej" już poznałam..... Quote
aanka Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Jutro do niego idę ..ale pogoda brzydka ma byc ponoć .:mad: Nikomu nie bronię go poznac - tylko chęci potrzebne ....... Ola może . inni także ,zwłaszcza ,ze nie mogę sobie sama zdjęć zrobić ........ Quote
dorota k. Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 W środę "bardzo mnie zachęciłaś do spaceru", nie tyle z Tygrysem co z Tobą. Jeśli tak mają wyglądać, to z góry bardzo DZIĘKUJĘ. Quote
aanka Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Nawzajem .. . Czasu był b dużo - ... rok prawie.... Ten pies ma szansę na pomoc -więc 0dgrywaj się na mnie ,nie na nim.... Quote
marmosia Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Eeeeej , spokój mi tu, dziewczynki ! Nie swary, nie kłótnie, nie wypominki- pies jest najważniejszy! Quote
aanka Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 ja nie zaczełłam,:cool3:. Pewnie ,ze pies ,jest tu najważniejszy . postaramy się...:oops:.. Tygrys dzisiaj cieszył sie okrutnie , że przyszłam ...pogoda wstretna :mad:dziś . Dał sie poklepywać , głaskać , przytulaniem ,muszę uwazać , bez kagańca, bo on wogóle nie jest zbyt wylewny ancymon.....:evil_lol: Quote
Recommended Posts