Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tygrys to przede wszystkim piękny pies. Na spacerze zachowuje się bardzo dumnie, a po zawołaniu go można czekać i czekać - jeśli przyjdzie to jak najdłuższą drogą, pokazując człowiekowi, że robi to z łaski :D . Lubi biegać i szaleje za wodą. Lata w niej w tą i z powrotem jak szalony. Tygrys wyraża ciekawość przy mijaniu innych psów, nie jest agresywny, ale do nich ciągnie. Ludzi mija spokojnie, czasem z równie dużą ciekawością.
Asystowałam przy spacerach z nim 3 lub 4 razy(nie pamiętam dokładnie), ale wcześniej znał mnie i ze starej i z nowej przechowalni. Z pewnością kojarzył głos(kiedyś nawet karmiłam go psimi chrupkami z ręki...) i takie tam. Przy bliższym poznaniu pies stopniowo okazuje co raz to większą akceptację. Bez problemów mogłam prowadzić go na smyczy(nie czuł zagrożenia). Ociera się o nogi, daje się klepnąć - dziś nawet pozwolił poczochrać sobie szyję ;) .
To wyzwanie dla odważnej i spokojnej osoby, która nie da się zdominować, miała styczność z podobnymi rasami(lub po prostu ma o tym pojęcie) i przede wszystkim poświęci sporo czasu na to, żeby udowodnić temu psiakowi, że czasem warto zaufać człowiekowi.

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ten wasz tygrys szczerze mnie zainteresowal, w przyszlym tygodniu bede rozmawial z dziewczynami co z nim zrobic, ale jak juz wpadl mi w oko to nie odpuszcze..........

Posted

Tygrysku , zibacz ,ile ludzi do Ciebie przyszło:lol::eviltong
wszystkich przywitaj grzecznie .:evil_lol:
Serfer o dzięki wielkie :Rose: Jara dzięki też za wątek ,założony Tygryskowi na forum niebieskim. :Rose:
Marmosia , zaglądaj do nas też oczywiście...

Posted

Tygrys po spacerze . Oczywiście nie obeszło się bez pławienia sie w wodzie i szaleństw.:eviltong:.
Dostał dzis fioła ,bo caly czas smycz szarpał - zabawa(9CHYBA):cool3:. aLe daje się odwołac i przestaje tej szarpaniny .
Caly cas jednak mam się na baczności . On potrafi tak spojrzeć przenikliwie na człowieka ,ze aż ciarki przechodzą - muszę wtedy udawać ,ze się nie boję i stanowczo do niego się odnosic ..i z pełnym szacunkiem . zarazem ..........
Wczoraj przytuliłam się do niego całym ciałem prawie ,ale widać poczuł się zagrożony nieco , bo delikatnie się odwarknął . - po tak dlugim czasie ,jaki z nim spędzam - naprawde - cały czas go rozgryzam i jest dla mnie wyzwaniem........Tygrys uważa , ze nie powinnam zwracać tez uwagi na inne psy - tylko nim się zajmować:eviltong::evil_lol:

Posted

DZIĘKI Marmosia . Dziś też był na spacerze i oczywiście sie kąpał i szalał. w wodzie :eviltong:.. Długo dziś chodziliśmy .............aż mię nogi bolą :evil_lol::cool3:

Posted

Jutro do niego idę ..ale pogoda brzydka ma byc ponoć .:mad:
Nikomu nie bronię go poznac - tylko chęci potrzebne .......
Ola może . inni także ,zwłaszcza ,ze nie mogę sobie sama zdjęć zrobić ........

Posted

ja nie zaczełłam,:cool3:. Pewnie ,ze pies ,jest tu najważniejszy . postaramy się...:oops:..
Tygrys dzisiaj cieszył sie okrutnie , że przyszłam ...pogoda wstretna :mad:dziś .
Dał sie poklepywać , głaskać , przytulaniem ,muszę uwazać , bez kagańca, bo on wogóle nie jest zbyt wylewny ancymon.....:evil_lol: