aanka Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 (edited) Tygrys jest psim indywidualistą ,o dominującym charakterze. Z tego powodu nie jest psem dla każdego . Został przywieziony do bolesławieckiego punktu przetrzymań przez Straż Miejską , niestety nie są ujawniane nam bliższe informacje o psach............. Przez pierwsze dni pobytu w przechowalni był bardzo nieufny i wykazywał agresję . Nie dał podejść do boksu , bez warczenia i pokazywania niezadowolenia , gdy ktoś bliżej podchodził do siatki ...... Bardzo długo nie wychodził w związku z tym na spacery .. wzbudzał i dalej wzbudza respekt . Nikt z nas nie miał wiedzy , na tyle ,aby móc mu pomóc i wyjść z nim na spacer , co wiązało się z założeniem kagańca , a nie było to łatwe , bo pies dalej był nieufny i przy każdej próbie założenia kagańca odwarkiwał i stawiał się ...... Musiałam pomału i ostrożnie wchodzić do boksu , niby przypadkiem ,, bez zwracania na psa uwagi , np dając mu wody . Karmiłam go też z ręki , aby nabrał zaufania . Trwało to b. długo ........... Pies coraz bardziej się otwierał.. ale brak spacerów i nadmiar energii powodowało napięcie i stres. Kagańca nie dał dalej sobie założyć ........................................ W końcu , po wielu podchodach i próvbach : udało się i mi włozyc mu kaganiec , i nie wierząc w ten cud :evil_lol: poszłam z nim na pierwszy spacer . po kilku mies. pobytu psa w zamknięciu .........Od tej pory Tygrys najbardziej ufa mi , a ja jemu coraz bardziej także ... ........Chodzimy na spacery . Najbardziej uwielbia się kąpać i w żwirowni i szaleć w wodzie - to jego żywioł:eviltong:. Staram się go bardziej zrozumieć i przygotować do życia z ludzmi , jednak mam za mało wiedzy na ten temat ... ..... Nie jest jeszcze w pełni adopcyjny , potrzebuje odpowiedniego poprowadzenia i zrównoważonego , mądrego właściciela , znającego się na psach w typie amstaffa. Niestety o to nie jest łatwo . Nie zaufa każdemu ,........ musi sobie sam wybrać człowieka. Ostatnio w Bolesławcu są wywożone psy do schronisk i kilka wywieziono do Niemiec także:shake: Kontakt ;69 160 14 26. anna Wybacz ......................................... Edited February 7, 2012 by aanka poprawka Quote
aanka Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 http://www.bolec.info/zdjecie_obrazki.php?zdjecie=1305690781_qj2gckw.jpg&typ=1. na razie wstawiam link - nie umiem zdjęcia:oops:. potem więcej zdjeć wstawię .... Tygrys lubi kraść - zabrał mi 2 kagańce i skasował- pogiąłł , ale nie daj Bóg mu je odebrać wtedy.....chowa do budy i nie da podejść .....cwaniak jeden ...:eviltong: Quote
aanka Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Tygrysku ,do góry piesku..... na górnym zdjęciu oczęta mu nie wyczyściłam .......... Quote
dorota k. Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Wkleiłam go tutaj : http://www.dogomania.pl/threads/6899-BULLOWATE-DO-ADOPCJI?p=16968795&viewfull=1#post16968795 Quote
dorota k. Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Tygrysa podnoszę..... pokazuj się Chłopie... Nie miałeś w życiu łatwo.... Quote
aanka Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Do góry Tygrysie ..jutro idziemy na spacer:p- wykąpiesz sie w żwirowni :eviltong:........ Quote
dorota k. Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Taaa dzisiaj taka temperatura, że wszyscy do wody będą chcieli :) Quote
dorota k. Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 czuję respekt przed Tygrysem, ale o Chłopaku pamiętam... Quote
aanka Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Nie nie ma tam wątku . Nigdy , nie pisałam na tym forum . Dzięki za odwiedziny .:p On jest mi b. bliski , ale to niełatwy pies....... Quote
Jara Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Jeśli będziesz miała chwilę czasu opisz psa, charakter, historię, gdzie się znajduje, kontakt i podeślij zdjęcia. Założę mu wątek na forum, może coś się ruszy. Quote
aanka Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Na maila Ci wysłać ?...Nie wiem ,czy umiem go umiejętnie opisać ..., piszę dominant w skrócie myślowym , ale pewnie ta teoria upadła dawno... Quote
aanka Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Tygrysie ,nie chowaj się .jutro idziemy na spacer:eviltong:.. ancymonie .... Quote
dorota k. Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Anka - opis i charakter - to TY - Ty go najlepiej znasz. Ja pomogę w zdjęciach. Quote
aanka Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Tygrysku ,,,nie chowaj się .Dziś się wykąpałeś p o wszystkie czasy , mądralo :evil_lol:........dobranoc:p Quote
aanka Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Tygrysku , cichutko u Ciebie:roll:. Tygrysek był dziś na spacerku i wypławił się w żwirowni , szkoda , ze nie moge filmików wstawić , muszę kabel kupić ... i naumieć się.. Od razu by sie w Tobie zakochali mądralo piekny .:p:evil_lol: Quote
dorota k. Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Ja też nie potrafię, ale nasza zdolna młodzież potrafi :) Pogadaj z Laurą. Quote
Recommended Posts