Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Tygrys jest psim indywidualistą ,o dominującym charakterze.
Z tego powodu nie jest psem dla każdego . Został przywieziony do bolesławieckiego punktu przetrzymań przez Straż Miejską , niestety nie są ujawniane nam bliższe informacje o psach.............
Przez pierwsze dni pobytu w przechowalni był bardzo nieufny i wykazywał agresję . Nie dał podejść do boksu , bez warczenia i pokazywania niezadowolenia , gdy ktoś bliżej podchodził do siatki ...... Bardzo długo nie wychodził w związku z tym na spacery .. wzbudzał i dalej wzbudza respekt .
Nikt z nas nie miał wiedzy , na tyle ,aby móc mu pomóc i wyjść z nim na spacer , co wiązało się z założeniem kagańca , a nie było to łatwe , bo pies dalej był nieufny i przy każdej próbie założenia kagańca odwarkiwał i stawiał się ......
Musiałam pomału i ostrożnie wchodzić do boksu , niby przypadkiem ,, bez zwracania na psa uwagi , np dając mu wody . Karmiłam go też z ręki , aby nabrał zaufania . Trwało to b. długo ........... Pies coraz bardziej się otwierał.. ale brak spacerów i nadmiar energii powodowało napięcie i stres. Kagańca nie dał dalej sobie założyć ........................................
W końcu , po wielu podchodach i próvbach : udało się i mi włozyc mu kaganiec , i nie wierząc w ten cud :evil_lol: poszłam z nim na pierwszy spacer . po kilku mies. pobytu psa w zamknięciu .........Od tej pory Tygrys najbardziej ufa mi , a ja jemu coraz bardziej także ... ........Chodzimy na spacery . Najbardziej uwielbia się kąpać i w żwirowni i szaleć w wodzie - to jego żywioł:eviltong:. Staram się go bardziej zrozumieć i przygotować do życia z ludzmi , jednak mam za mało wiedzy na ten temat ... .....
Nie jest jeszcze w pełni adopcyjny , potrzebuje odpowiedniego poprowadzenia i zrównoważonego , mądrego właściciela , znającego się na psach w typie amstaffa. Niestety o to nie jest łatwo .
Nie zaufa każdemu ,........ musi sobie sam wybrać człowieka.
Ostatnio w Bolesławcu są wywożone psy do schronisk i kilka wywieziono do Niemiec także:shake:

Kontakt ;69 160 14 26. anna

Wybacz .........................................

Edited by aanka
poprawka
  • Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Jeśli będziesz miała chwilę czasu opisz psa, charakter, historię, gdzie się znajduje, kontakt i podeślij zdjęcia. Założę mu wątek na forum, może coś się ruszy.

Posted

Na maila Ci wysłać ?...Nie wiem ,czy umiem go umiejętnie opisać ..., piszę dominant w skrócie myślowym , ale pewnie ta teoria upadła dawno...

• 3 weeks later...
Posted

Tygrysku , cichutko u Ciebie:roll:.
Tygrysek był dziś na spacerku i wypławił się w żwirowni , szkoda , ze nie moge filmików wstawić , muszę kabel kupić ... i naumieć się..
Od razu by sie w Tobie zakochali mądralo piekny .:p:evil_lol:

• 2 weeks later...