martaipieski Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 u Madzi, w sobote bedzie juz w nowym domku:) Quote
martaipieski Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 no masakra wczoraj Beatko jak dzwoniłas to mielismy prócz tych 3 bernardynów, spaniela na łańcuchu, buda ujdzie pies dość zadbany i grubiutki, podarowaliśmy mu nowy długi lekki łancuch:/ nic wiecej nie moglismy oddać go nie chcieli Quote
farmerka63 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Ja rozumiem, że czasem BARDZO AGRESYWNY potrafi byc pinczerek, ale żeby łańcuch.... :( Nasza miniaturowa sznaucerka ma...mhm...tendencje do podszczypywania nogawek. Więc jak jestem uprzedzona , że ktoś ma przyjechać, to przymykam agresorkę w domu . I tyle. Biedna spanielucha :(:(:( Quote
Aaaniaa Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Jaki on zadowolony na tym łóżku :multi: I jakiś taki bielszy mi się wydaje :cool3: Jego właściciel chyba jednak nie był taki tragiczny, bo jak babcia wybrała się do niego mu powiedzieć co i jak, no i że ma wstęp na łóżko (przypuszczam, że u państwa z Czarnkowa będzie tak samo ;)) i że psiak zadowolony ze zmiany, to właściciel był baaardzoooo szczęśliwy, że psisko ma teraz lepiej ;) Co nie zmienia faktu, że za łańcuch dla Kumpla to mu się należy ostre :mad:, ale bez problemu go oddał i jeszcze się cieszy, że wyszło jak wyszło, więc go nie obrzucam kamieniami jak go spotkam ;) Zrobię to dopiero jak uwiesi kolejnego psa na łańcuchu :diabloti: Quote
LidkaWejman Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Sąsiad wydaje mi się nie jest złym człowiekiem- sam wziął psa, bo mu żal było, że go zabiją,zlitował się nad nim, a jak mniemam jest to starszy człowiek, a na wsiach kiedyś było normalne, że się psy wiązało właśnie tym nieszczęsnym łańcuchem....więc sąsiadowi wydawało się to normalne ..co nie zmienia faktu mały czy duży zwierzak na lańcuchu nie powinien być i tyle.. Super,że dzieciak ma trening łóżkowy:) Quote
martaipieski Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 rozmawiałam z Magda powiedziała ze była z nim u weta wyczyscic uszka i Pani wet. go tez ładnie wyczesała:) z Magdy psami ok sie dogadał, pieknie chodzi przy nodze bez smyczy, do dzieci tez super, tylko poczatkowo nieufny do obcych, i nie lubi zostawac sam :D w sobote bedzie juz w nowym domku, Magda spr dodatkowo domek jak go zawiezie i zrobi moze kilka fotek a pozniej to juz ja bede miała na niego oko:) Quote
Aaaniaa Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 LidkaWejman napisał(a):Sąsiad wydaje mi się nie jest złym człowiekiem- sam wziął psa, bo mu żal było, że go zabiją,zlitował się nad nim, a jak mniemam jest to starszy człowiek, a na wsiach kiedyś było normalne, że się psy wiązało właśnie tym nieszczęsnym łańcuchem....więc sąsiadowi wydawało się to normalne ..co nie zmienia faktu mały czy duży zwierzak na lańcuchu nie powinien być i tyle.. Super,że dzieciak ma trening łóżkowy:) Odnoszę dokładnie takie samo wrażenie i się z Tobą zgadzam. Facet jest ok. 40, czyli jeszcze młody jakby nie patrzeć, ale ma matkę straszną, która najprawdopodobniej sprowokowała łańcuch u pudelka (2 pierwsze dni u nich spędził w domu...). mrtaipieski napisał(a):rozmawiałam z Magda powiedziała ze była z nim u weta wyczyscic uszka i Pani wet. go tez ładnie wyczesała:) z Magdy psami ok sie dogadał, pieknie chodzi przy nodze bez smyczy, do dzieci tez super, tylko poczatkowo nieufny do obcych, i nie lubi zostawac sam :D w sobote bedzie juz w nowym domku, Magda spr dodatkowo domek jak go zawiezie i zrobi moze kilka fotek a pozniej to juz ja bede miała na niego oko:) Uwielbiam Was ;) I pudelka też :loveu: Quote
martaipieski Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 mały dzis juz bedzie w nowym domku, domek czekam na info od Madzi Quote
martaipieski Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 chyba za wczesnie sie wszyscy cieszylismy, Magda pojechała dzisiaj zawieść psiaka, domek niby ok ale po dłuzszej rozmowie i tym co zobaczyła, czyli posesja, co prawda ogrodzona ale psiak spokojnie by z niej naiał. Panstwo maja tez 1,5 roczne dziecko. gdy to wszytko zebrało sie do kupy Magda po tel. rozmowie ze mną stwierdziła ze psiaka zabiera z powrotem Mały zostanie u niej do czasu az znajdzie dom idealny;) a wiec szukamy domku!!!! Quote
Aaaniaa Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Szkoda, że tak wyszło, ale dobrze, że Magda go przetrzyma. Z jego charakterem i oczami raz dwa się coś dla niego znajdzie mam nadzieję. Dobrze, że sprawdziła dokładnie, bo bym miała na sumieniu jakby go ktoś rozjechał albo coś :( Z tego, co mi pani przez tel mówiła, to dziecko wychodziło na starsze, spokojnie z 5 lat, bo ponoć tęskniło strasznie za pieskiem, a 1,5 roczne dziecko aż tak nie jest w stanie przekazać swoich myśli, żeby wiedzieć, że ono chce psa... Nawet ono nie wie tak naprawdę, że chce psa, może co najwyżej wiedzieć, że chce pluszową zabawkę (zaznaczam, że nie znam się na dzieciach i tak mi się przynajmniej wydaje). Scooby-Doo pisał/-a, że ktoś jest chętny, ale ten ktoś się ze mną nie skontaktował... Z forum też jedna osoba się odzywała. Z postów wydaje mi się, że by się nadawała na domek, ale nie wiadomo jak reszta warunków (chociażby nieszczelne ogrodzenie jak w Czarnkowie), czy ktoś by był w stanie mi konkretniej napisać jakbym na priv napisała o kogo chodzi? No kurde szkoda. Quote
xxxx52 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Aaaniaa napisał(a):Szkoda, że tak wyszło, ale dobrze, że Magda go przetrzyma. Z jego charakterem i oczami raz dwa się coś dla niego znajdzie mam nadzieję. Dobrze, że sprawdziła dokładnie, bo bym miała na sumieniu jakby go ktoś rozjechał albo coś :( Z tego, co mi pani przez tel mówiła, to dziecko wychodziło na starsze, spokojnie z 5 lat, bo ponoć tęskniło strasznie za pieskiem, a 1,5 roczne dziecko aż tak nie jest w stanie przekazać swoich myśli, żeby wiedzieć, że ono chce psa... Nawet ono nie wie tak naprawdę, że chce psa, może co najwyżej wiedzieć, że chce pluszową zabawkę (zaznaczam, że nie znam się na dzieciach i tak mi się przynajmniej wydaje). Scooby-Doo pisał/-a, że ktoś jest chętny, ale ten ktoś się ze mną nie skontaktował... Z forum też jedna osoba się odzywała. Z postów wydaje mi się, że by się nadawała na domek, ale nie wiadomo jak reszta warunków (chociażby nieszczelne ogrodzenie jak w Czarnkowie), czy ktoś by był w stanie mi konkretniej napisać jakbym na priv napisała o kogo chodzi? No kurde szkoda. Nie ma zlego co na dobre by wyszlo. bardzo dobrze zrobilas,lepiej byc nie moze dla psa.Z tymi dziecmi mimo ,ze nie masz ,ale masz racje ,tak jak bys wychowala cala dziesiatke swoich. zgadza sie (mam 2 dzieci i jestem babcia 4 latka) Nigdy bym nie adoptowala pieska po takich przejsciach do dziecka 1,5,niech lepiej kupia rodzice pluszaka ,a nie zywa istote.Piesek potrzebuje spokojnej odpowiedzialnej rodziny,nie musi miec domu z ogrodkiem.najwazniejsze sa odpowiedzialni opiekunowie,moze osoby na wczesniejszej rencie z doroslymi dziecmi ,albo dziecmi dobrze wychowanymi od 10 lat.?Mieszkanie w miescie ,no nie wiem ,zalezy czy piesek ma leki przed ruchem ulicznym autami,ludzmi,halasem? Quote
martaipieski Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Magda u której piesek jest teraz na DT szuka mu dobrego odpowiedniego domku, nie chce zapeszac ale dziś może bede miała jakies info ;) mieszkanko w bloku bez małych dzieci:) Państwo przygarneli kiedyś pieska troskliwie sie nim opiekowali ale odnalazł sie prawowity własciciel, wiec musieli sie z nim rozstać, nie obeszło sie bez płaczu:( Quote
Scooby_Doo Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 dziwne jest to o czym piszesz Aaaniu...bo polecona przeze mnie osoba kontaktowała sie z toba przez priv...i z tego co wiem napisała do Ciebie że jesli domek okaże sie nieodpowiedni to masz sie z nia skontaktowac.................bezposrednio...wiec mozesz odswiezyc korespondencje i wyslac wiadomosc...moze jeszcze bedzie to aktualne??? Quote
martaipieski Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 ooo super to ja wtedy dam namiary na Magde u której kumpel jest na DT Quote
Scooby_Doo Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Aaania ma namiary na ta osobe to jedna z dogomaniaczek -ale nie wiem czy to jest jeszcze aktualne...troche czasu minęło Quote
martaipieski Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Dziewczyny Kumpel juz w nowym domku. Magda jak wejdzie to pewnie napisze cos wiecej. powiem tak: Mały mieszka w Poznaniu w bloku, u rodziny którzy maja 18letnia córkę nie ma innych zwierzat . Panstwo jakis czas temu przygarneli yorka, ale właściciele sie odnaleźli wiec z bólem serca rozstali sie z pieskiem, ale zadeklarowali ze mogą przygarnąć innego pieska ,małego i zblizonego do jakiejś rasy, gdy zobaczyli Pudelka postanowili dać mu domek:) Ku zdziwieniu Magdy Kumpel wgramolił sie na kolana nowej Panci, pozniej na spacerze nawet sie za nią nie obejrzał:D zdjecia i relacje z nowego domku będa Quote
Aaaniaa Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Scooby_Doo napisał(a):dziwne jest to o czym piszesz Aaaniu...bo polecona przeze mnie osoba kontaktowała sie z toba przez priv...i z tego co wiem napisała do Ciebie że jesli domek okaże sie nieodpowiedni to masz sie z nia skontaktowac.................bezposrednio...wiec mozesz odswiezyc korespondencje i wyslac wiadomosc...moze jeszcze bedzie to aktualne??? Na samym początku wątku dostałam wiadomość od jednej osoby z forum, że byłaby zainteresowana, ale prędzej zdążyli się zgłosić państwo z Czarnkowa. Osoba, o której przypuszczam, że piszesz wysłała mi wiadomość dopiero wczoraj, nic więcej nie mam w wiadomościach :???: A jak z Czarnkowem nie wypaliło to weszłam raz na szybcika na forum i nawet nie zdążyłam się skontaktować z tamtą osobą, bo już domek dziewczyny znalazły dla niego ;) martaipieski napisał(a):Dziewczyny Kumpel juz w nowym domku. Magda jak wejdzie to pewnie napisze cos wiecej. powiem tak: Mały mieszka w Poznaniu w bloku, u rodziny którzy maja 18letnia córkę nie ma innych zwierzat . Panstwo jakis czas temu przygarneli yorka, ale właściciele sie odnaleźli wiec z bólem serca rozstali sie z pieskiem, ale zadeklarowali ze mogą przygarnąć innego pieska ,małego i zblizonego do jakiejś rasy, gdy zobaczyli Pudelka postanowili dać mu domek:) Ku zdziwieniu Magdy Kumpel wgramolił sie na kolana nowej Panci, pozniej na spacerze nawet sie za nią nie obejrzał:D zdjecia i relacje z nowego domku będa :multi: Nie wiem jak to zrobiłyście takim ekspresem :crazyeye: Quote
martaipieski Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 chyba nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. ekspresem bo domek był tylko psiaka odpowiedniego nie było;) odkad odnalazł sie własciciel yorka ktorego przygarneli ci Panstwo mineło troszke czasu, Magda myslała ze maja juz jakiegos pieska ale jak z pudelkiem wyszło jak wyszło, Magda przypomniała sobie o tych ludziach i sie z nimi skontaktowała:)okazało sie ze jeszcze nie maja pieska a pudelek im sie bardzo spodobał, oni mu chyba tez bo poszedł z nimi nie ogladajac sie za Magda:) Quote
Aaaniaa Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 martaipieski napisał(a):oni mu chyba tez bo poszedł z nimi nie ogladajac sie za Magda:) Zdrajca :evil_lol: Quote
Scooby_Doo Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 no i fajno najwazniejsze ze piesek ma domek oby dobry-pozdrawiam Quote
martaipieski Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 puki co wszytko jest ok, Magda bedzie miała na niego oko, a do Magdy mam zaufanie:) wiadomo ze czasem bywa tak ze domek wydaje sie wspaniały a pozniej okazuje sie ze cos jest nie tak, ale ryzyko zawsze istnieje, Ten domek uwazam że jest super i jestem dobrej mysli:) jak tylko bede miała jakies info i fotki napisze, mysle ze Magda jak bedzie na dogo tez cos nam napisze:) Quote
coronaaj Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 (edited) I jak domek? Sa fotki? Dodajcie imie do tytulu i zmiencie tytul, ze Puki ma DS. Powinien byc umieszczony na Pudlach w Potrzebie w sekcji Adoptowane Edited January 8, 2012 by coronaaj edit Quote
Recommended Posts