sleepingbyday Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 nie wiem, dowiem się, gdzie dokładnie. za każdym razem jest gdzie indziej, ostatnio byłam na poleczki. no i czekamy na info, czy malinka nie jest za trudna, bo to szkolenie dla początkujących. tak myślałam, ale nie byłam pewna co do nazwiska ;-). może na wszelki wypadek wyedytuj, licho nie śpi. Quote
Brzózka Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Myślę, że Malina nie powinna być trudna. Poza tym jest idealną pacjentką ;) No może czasami trudno namówić ją do otwarcia oczu :D Quote
sleepingbyday Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 chodzi o to, czy jej choroba to nie za skomplikowany przypadek dla początkujących, w tym sensie trudna, a nie charakterologicznie :smile: Quote
sleepingbyday Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Aga, bądźcie z malinką w najbliższą niedzielę o 9.00 na ul. Zamiany 12 (lecznica, bodaj animal center). jakby co, mają tam też ortopedów, do ew pogadania. Quote
Brzózka Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Ok. Malina miała dzisiaj zabieg. Pozbyła się 4 zębów. Zdjęcie rtg nie wykazało dysplazji, ale nawet podczas narkozy nie mogli jej wyprostować prawej tylnej łapy. Ewidentnie coś ją tam bolało. :) Quote
Brzózka Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Sprawdziłam adres. Mamy super dojazd metrem :) Quote
Brzózka Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Sprawdziłam dojazd i wszystko wskazuje, że mamy super dojazd metrem :) Quote
sleepingbyday Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 to się świetnie składa :smile:. weź może na wszelki jej dokumentację okulistyczną. nie pamiętam,czy pisałam, ale ze względu na liczebność grupy właściciel ma być proszony o poczekanie poza salą. czy byłas u ortopedy, czy sie wybierasz? tam na miejscu powinien być juliusz lipiński, to jest ortopeda, może z nim zagadać jakąś konsultację, z ew. pytaniem o rozłożenie płatności, jak wydatek okaże się duży? masz opis rtg? rozumiem, ze żadne inne schorzenie nie wyszło? może to faktycznie mięśnie i potrzeba jej rehabilitacji? po przeszkoleniu przez rehabilitanta można samemu częśc pracy wykonywac masażami. dobrze byłoby pogadać na miejscu o mozliwościach i kosztach - będa przynajmniej znane - obejrzyj stronę lecznicy animal center, oni tam mają rehabilitantów i duża częśc usług ma związek z rehabilitacjami. niedługo rozpiszę nowy bazarek dla malinki, a ty może jednak pogrzeb w domu? człowiek tyle tego zbiera, jakies książki, których nie musi mieć, jakieś biżutki czy coś. zobacz, jak rózne rzeczy ludzie wstawiają na bazarki - każdy grosz się przydaje! nawet dwa fanty na krzyż to już część wydatków do pokrycia. Quote
Brzózka Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Ola, może być problem z zostawieniem Maliny. Przy mnie jest spokojniejsza i współpracuje. Jak byłyśmy na USG (to szkolenie pod Warszawą) to lekarze docenili fakt, że z nią byłam. Fakt, że nie widzi powoduje, że wpada w panikę kiedy ktoś chce jej coś zrobić a mnie nie ma przy niej. Kolejna rzecz. Jest rtg ale bez opisu. Nie była jeszcze konsultowana. Na 22 lutego mamy wizytę na kursie dla rehabilitantów i tam Malina ma być przebadana :) Być może wsadzą ją do bieżni wodnej aby sprawdzić, czy problem tkwi w mięśniach czy gdzie indziej. Na chwilę obecną są luźne dwie teorie - albo problem tkwi w kręgosłupie na odcinku lędźwiowym albo jest jakieś zapalenie nerwów. Zobaczymy. Niepokojący jest też rozmaz jej krwi. Na razie po kolei - oczy, konsultacja ortopeda/rehabilitant, no i krew. Quote
sleepingbyday Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 a, to nie ma co na razie kombinowac na dwa fronty, skoro ma ustawiona konsultację. daj znać, co wykombinują. a co do obecności na sali, to tylko przekazuję, jakie mają założenie, negocjuj na miejscu ;-). Quote
Brzózka Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Negocjacje zawsze :) Podobno czasami uwidacznia się mój dar przekonywania ;) Quote
sleepingbyday Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 no widzisz :-). powodzenia. pamiętaj wspomniec, ze to pacjentka łobaczewskiej i dopytuj, czy czegos okulistycznie malina potrzebuje. tam potrafi byc niezły młyn. czekamy na njusy tak czy siak. Quote
sleepingbyday Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 Aga, WAŻNE!! organizator pyta, czy mogłabyś przyjść na 13.00 z maliną. odpowiedź pilna.... Quote
Brzózka Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Malina jest po konsultacji neurologicznej. Co nam wyszło : - brak czucia w lewym nozdrzu, - gorsze czucie w prawym uchu (brak stanów zapalnych) - problem z kręgosłupem na odcinku lędźwiowo- krzyżowym (być może dyskopatia) - brak czucia skórnego z lewej strony na odcinku lędźwiowo-krzyżowym) - sztywniejsze tylne łapy, lekka kulawizna - głowa skręcona na prawo, - mega spięte mięśnie. Jak to lekarz powiedział, być może problem z górnym motoneuronem (chyba dobrze zapamiętałam). Malina może mieć jakieś blizny na mózgu czy coś w tym stylu, które utrudniają lekko jej życie. Generalnie tragedii nie ma, ale jest wskazanie, aby zrobić dobry rtg kręgosłupa, aby upewnić się, co tam się dzieje, aby ewentualnie zapobiec problemom w przyszłości. Z moich obserwacji - obecnie nie da się Maliny zmusić do nawet truchtu. Kiedyś potrafiła pobiec, nawet szybko, obecnie to nie wchodzi w grę. Widocznie ten kręgosłup jej doskwiera. :) Quote
sleepingbyday Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 wydaje mi sie, ze warto byłoby wdrozyc rehabilitację. żeby się całkiem nie zatrzymała kiedyś . jeszcze ma przed soba lata zycia, to nie jest stary pies, a zmiana jest radykalnie na gorsze. tu niestety trzeba będzie pomyslec o tym. Quote
Brzózka Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Wiem, dlatego chcę zrobić rtg, żeby było wiadomo co z tym kręgosłupem. Ale .... jak nie wiadomo chodzi to chodzi o pieniądze :) SBD - napisałam do Doroty :) Quote
sleepingbyday Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 tak, pisała mi, ze wszystko ustaliłyście :-). Quote
Brzózka Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Nie wiem czy wszystko, bo nadal nie wiem, które zwierzaki wziąć :) Quote
sleepingbyday Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 no to rozumiem, że jesteś z nią w kontakcie w tej sprawie? Quote
Brzózka Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Jedziemy całą bandą :D Dobrze, że udało mi się załatwić transport :) Quote
Recommended Posts