Jump to content
Dogomania

Niewidoma Malina ma guza nerki- potrzebna na cito kosztowna operacja!!!!

Recommended Posts

Posted

Dzięki Kinia, że czuwasz nad kasą, oczywiście babola wpisałam z tą kwotą:oops:
Kasa może być z roliczeniem nast.m-ca, dokupię też lada dzień Azopt za ok.30 zł, to wszystko się zsumuje, ok?
Jeśli chodzi o dni 19 i 20.07 (wtorek i środa), to godz. dowolne, tak samo 25-27.07.(poniedz.-środa), 21.07. ( czwartek) muszę być w domu o 18 - to tyle w temacie wizyty u wetki.

A Malinka miewa sie bardzo dobrze, ostatnio ma fajne pomysły, np. biega po moim lasku, jak na siusiu wychodzimy;) Jest bardzo wesoła, podgryza i bawi się, zaczepia pukając noskiem. I jak zwykle pieszczocha:)

Chyba nareszcie przechodzi jej lęk o to, że będzie głodna, bo przestaje się rzucać na jedzonko w misce, nie podkrada też już karmy na ganku - ufffff

Posted

wtorek i środa dla mnie odpadają, nie będe mogła wziąć wolnego. pozostałe dni - mogę. powinno sie okazać, najpózniej na początku przyszełgo tyg, czy samochód się naprawił (to już drugi raz daje czadu). jeśli tak, będę mogła was zawieźć. będziemy musieli pokryć koszty benzyny jednak. jeśli macie inny transport, to go na wszelki wypadek zaklepcie, bo raz, samochód niepewny, dwa, terminy też są istotne.

Posted

zadzwonię 18,07 do kliniki i uzgodnię termin. Napiszę tez wiadomosci na fb do uczestnikow wydarzenia może znow ktoś okaze serce i chociaz odwiezie Malinkę z kliniki.

Posted

ma porobione na popularnych portalach ale nie ma allegro lilk_a obiecała zrobić na dniach.
Przydałoby się poodnawiać.
Mam też wpłatę z allegro cegiełkowego zrobionego przez Kerian 130 zł:)

Posted

Wklejam dotychczasowe rozliczenie allegro dla Malinki - wpłaty, które wpłynęły do mnie poprzez "Płacę z Allegro". Przekazałam na konto Malinki 130 zl.

Posted

niestety kolejny termin oprocz srody ktory takze pasuje Fierze to poniedzialek za 2 tygodnie...a tyle czekac nie mozemy z wizyta...
na fb rozeslalam moze ktos się zgłosi.

Posted

Mam wolne w czwartek, jak się okazało dziś ok. 16;), więc jeśli sytuacja jest / będzie gardłowa z transportem, to ewentualnie możemy przełożyć o jeden dzień, chyba?

Posted

A tak poza tym, to Malinka ma chyba cieczkę, bo zostawia na podłodze czasami malutkie kropelki krwi - oglądałam ją wielokrotnie z każdej strony, i żadnych zadrapań, skaleczeń ani strupków nie ma, ani śladów zaschniętej krwi, apetyt i nastrój super - więc to chyba jedyne logiczne wyjaśnienie?

Posted

Dopoki cisnienie w oczach sie nie unormuje to narazie raczej nie powinno sie sterylizowac, jesli teraz ma cieczkę i na szczescie jest bezpieczna to i tak musimy poczekac od cieczki jakis czas.
Na środę znalazł się transport na fb w obie strony:) Pewien Pan będzie u Ciebie Fiero okolo 16 w środę i Was zawiezie , ma do ciebie numer . Ja dojadę do lecznicy więc też będę.

Kerian musicie też Tadziowi zrobić wydarzenie bo teraz na wydarzeniu Maliny nie wiadomo o co chodzi bo pół strony o Tadziu jest i jego zdjęcia...
W poście #486 jest moja informacja że wpłynęła kasa za allegro:) jeszcze raz dziękuję:)

Posted

jak ma cieczkę, to powinna mieć napuchnięty srom. ja miałam wrażenie, że ona była sterylizowana, ale może być mylne. niemniej jednak jeśli była, to może miec też pseudocieczki. wolałabym opcję z brakiem sterylki...
ciesze się, że znalazł się transport, bo naparwa samochodu mojej mamy się przedłuża.
proponuję telefon do tego pana w środku dnia, zeby się upewnić, ze wszystko ok.

Posted

Malina nie byla sterylizowana w schronie ani nawet szczepiona nie byla:)
Wezmę w środę moją siostrę może na Bemowo ona jest technikiem wet to sprawdzi pipkę Maliny:D

Posted

Malinka już po wizycie kontrolnej - lewe oczko już prawie w normie jeśli chodzi o ciśnienie, troszke prawe oczko się pogorszyło, więc teraz Azopt i Difadol dostaje do obu oczu. Faktycznie ma cieczkę, do sterylki p.doktor stwierdziła, że nie ma przeciwskazań zdrowotnych:) Kinia zakupiła Malnce super czerwone szelki i sinia ślicznie w nich wygląda ;) Mamy też szampon specjalny do kąpania dziewczynki, bo nadal ma łupież. W najbliższym czasie zrobię jej u mojej wetki w Kampinosie badania krwi i przytniemy pazurki, bo za długie już urosły i mogą jej przeszkadzać.
I jeszcze raz bardzo dziękujemy p.Gabrielowi i Jego miłej żonie:lilangel: za pomoc w transporcie do i z kliniki :):klacz: :) :) :)