Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z Justyną. Czwartek moze być, ale zalezy w jakich godzinach. Onka trafiłaby do nas, chyba że wybitnie bedzie nie pasować, to czegoś na jedną noc i dzień się poszuka.
Magya opisze Ci wszystko na priv.

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj sie porobiło biedna Lejdi

Sunia jest juz umnie w domu, dobrze, ze dzis ponia pojechałam bo jak sie okazało rana po sterylizacji sie dobrze nie zagoila, ropieje weterynarz dał antybiotyk rivanol masc PV i absolutnie nie wolno jej okapac.

A jak ona jest brudna i jak smierdzi, juz po suchej kapieli, lejdi jest czysta ładnie pachnie ma ranke przemytą, jutro jedzie do elles a pozniej do Gdyni

A to fotki suni:

sunia jst grzeczna spi pod oknem, ja tu marzne bo okno otwarte, dobrze ze ona nie bedzie mieszkac w domu bo to bylaby dlaniej tragedia.

Kurcze jaka jest kochana wszytscy w domu ja tu głaskaja a ona tylko na brzuchu lezy, straszna z niej pieszczocha, autem lubi jeżdzic

Posted

Poranny spacerek zaliczony, Lejdunia grzecznie chodziła przy nodze a bez smyczy biegała z moim Dinem, to niezwykły pies wołając ja do nogi przylatuje siada przedemną i czeka aż zapmne jej smycz.

Noc była nie co gorsza wpakował mi sie do łóżka i nawet myślała żeby go opuścić

No ale po długich namowach zeszła obrażona i spała na kocyku do rana o 5.30 zrobiła mi pobudke chcąc ich na dwór.

Posted

Grzecznie wsiadła do Tira, bardzo wam dziekuje za pmoc;) w dowiezieniu suni do Wrocławia.

Dałam wszystkie leki by smarowac tą rane na brzuchu ale nie wygląda to za dobrze, jeszcze dzis tak sie drapała ze zachaczyła paurem o ranke:-( niestety nie mozna tego zszyc bo w rane wdała sie juz ropa trzeba smarować i przemywać.

Posted

Tak, ranka paskudna :( I nieladny zapach sie z niej wydobywa przez te bakterie.. Eh biedna psinka, ale szczesliwa :) I conajwazniejsze jedzie do domku i mniejmy nadzieje, bedzie szczesliwa :p

Posted

Lejdi jest kochana i baaardzo grzeczna :loveu:
I pokochała fretke od pierwszego wejrzenia, większą czesc wieczoru spędziła przy klatce :evil_lol:
I uwielbia samochody :)
Ranka rzeczywiście paskudna, ale przemywamy i smarujemy.
Justyna, dopiero wczoraj wyszło, ze nie zagoiło sie jak nalezy? Czy juz wczesniej przemywali? Tak bym chciała psinie pomóc, biedna...Mam nadzieję ze te leki zadziałają i wszystko wróci do normy.
Moj TZ przejęty :eviltong: i prawie na wszystko psu pozwala np. jedzenie z talerza ;)
Jakoś dziwnie mi tu działa dogomania... nawet normalnie sie wpisać nie moge.

Prosze o szczególowe instrukcje jak wkleić zdjęcia (tak, zeby były od razu na widoku) bo jeszcze nie próbowałam w te klocki i nie umiem :oops: Takie bardzo szczegółowe... :razz: prosze :)

Magya dzieki za pomoc w transporcie, żałuje ze nie mogłam Cie poznać osobiście, ale może kiedyś :)

Posted

Jak chcesz to ja wkleje fotki suni tylko wyślij mi na adre poczty:

Justynka019@interia.pl

A to instrukcje jak wkleić fotki:

Wejdz na ten link
http://imageshack.us

w okienku przeglądaj wybierz zdjecie które chcesz załaczyć, pod spodem po załączeniu zdjecia nacśnij host it!
Jak juz zalączy ci się zdjęcie i zobaczysz je w małym okienku to skopiuj ten link
Hotlink for forums (1) i wklej do wątku na dogomanie.

Lejdunia jest kochana to sama wiem, dawaj jej ten antybiotyk wszytsko napisałam na karteczce, karola wie ze sunia ma tę ranę, ja byłam w szoku jak to zabaczyłam ona jest za gruba i ta ranka po sterylce nie miała sie jak zagoić a ona jeszcze pazurkami to drapie:cool3: Karola powiedziała ze ma zaraz pod domem weterynarza to zabierze sunie by to jeszcze raz zobaczył,

Wycieraj jej to sucha szmatka by cały czas miała to suche.

Bardzo Ci dziękuje za opiekę na Lejdi, a i nie przekarmiaj jej ona musi schudnac bo te łapki jej nie utrzymią za niedługo:cool3:

Posted

Jedziemy jutro rano, dojedziemy na ok. 17 do Gdyni.
Drugą noc Lejdi przespała spokojniej, na spacerku grzeczna :loveu:, na chwile zostawiona przed osiedlowym sklepem zachowywała sie bardzo spokojnie, zadnych płaczów. Do mniejszych psów ciągnie i czasem szczeka.
Je na raty, opróżnia miske do połowy, idzie sie przejść po mieszkaniu, wraca, znowu je ;) Wczoraj pochodziła sobie bez smyczy nad Odrą, zaraz tez idziemy, słucha się i przychodzi, żadnych psów w pobliżu nie było.
Musze zgrać zdjęcia i wrzuce najładniejsze z wczoraj. Rano jak chce wyjść, podchodzi i budzi mojego TZ, ja z nią wychodzę, Lejdi jest po prostu przekochana.. :loveu:

Justyna może zmień już tytuł watku :lol:

Posted

Paszportowe, do Gdyni

A to jest mój "pan", tylko jego się słucham :eviltong: Powiedział, że bedzie za mną tęsknił, mimo że porysowałam mu pazurkami podłoge :evil_lol: :loveu:

A ciebie to chyba w ACE wyprali :crazyeye: :evil_lol: Lepiej byś się ze mną w trawie potarzał

Posted

Lejdunia, powodzenia dziewczynko;)
Ja tez mam z Toba pare zdjec na pamiatke:loveu: ...spodobalas sie u mnie w domu:cool3:

Szczesliwej podrozyyy pokladowi peugota podazajacemu do Gdyni:multi:

hip hip..hurrra

Posted

Elles bardzo dziękuję za dowiezienie suni na miejsce
:laola: :laola:

zwoniła Karola Lejdunia bardzo niespokojna, chyba przywiązała się do elles i teskni zanią:-( ale przyzwyczai sie sunia tak mysle. Narazie wiem tyle.

Jutro Karola zadzwoni i juz więcej bedzie umiała powiedzieć.