zaba14 Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Najczęsciej nasze rudzkie psy podrozoja pociagami.. nie powinno byc zadnego problemu, chodz to kawał drogi... Quote
elles Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 zaba14 Jestem tu od niedawna :oops: jeszcze się nie orientuję jak rozwiązujecie wszystkie problemy (dlatego wszelkie rady wskazane :evil_lol: ), jeśli jednak mogę, to chciałabym jakoś pomóc. Pociągiem to nie kłopot, jeśli się jedzie 2h na przykład, ale 7-8? (Tyle z wrocławia jadę do Gdyni - bez opuźnien) Mam tu na względzie dobro psa, jego ewentualne potrzeby fizjologiczne no i wygodę całej podróży. Wydają mi się w tej chwili lepsze pociągi osobowe (więcej miejsca ale też dłuższa podróż), w pospiesznych nie ma miejsca w przedziale na duze psy, na korytarzu to ja w zimnie 8 godzin nie wytrzymam, dlatego myśle o samochodzie, zawsze sie można pare razy zatrzymać w lesie, wyprostować kości, wyprowadzić psa na chwile, jest ciepło i średnio jedzie się też 8h, chociaż samochód nie kombi, pozostają tylne siedzenia dla psa, ale to chyba 3 razy lepsze niż pociągiem. Bede namawiać TZ :mad: ale nie wiem czy to wypali. Quote
zaba14 Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 a ile sie jedzie mniej wiecje pociagiem do Gdyni z Katowic? :roll: wiadomo, że dla psa lepiej, aby jechac samochodem... ale ktorys z naszych psow jechal własnie nad morze pociagiem i był grzeczny :) moj pies np. wytrzyma bez załatwiania się 8h tylko potrzebny jest porzadny spacer... Quote
elles Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Pospiesznym bez przesiadki 10-11h, szybszymi pociągami i z przesiadkami do 8h. Ile za bilet dla psa nie wiem. Quote
zaba14 Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 w zwyklym pociagu 4 zł niezaleznie od trasy a intercity cos kolo 12? Quote
karusiap Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 :loveu: elles namawiaj namawiaj TZ...oby soe zgodzil... Quote
eria Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 intercity sobie życzy za psa 15 zł :roll: z katowic na Hel jechałam 12 godzin pospiesznym,bez żadnych przesiadek. Quote
elles Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 :lol: :lol: :lol: Mogę przewieźć z moim TZ sunie z Wrocławia do Gdyni. :evil_lol: :multi: TZ obawia się trochę, że sam by sobie nie poradził z obcym psem, ze pies moze się czegoś wystraszyć itp.. Przyjechałabym do Wrocławia i wyruszylibyśmy razem samochodem do Trójmiasta. Jedno ale: termin po 23-cim XI... Nie da się wcześniej tego załatwić, TZ ma kurs od poniedziałku do piątku (16-19) a 23-go egzamin. Przyszły weekend odpada.:roll: Ale za to jest czas na znalezienie transportu z Katowic do Wrocka :razz: Powiedzcie co o tym sądzicie. Jeśli nie znajdzie się szybszy transport, pomożemy. Nie chciałabym jednak, aby osoba z Gdańska się rozmysliła. Poza tym jeśli miałabym przewozić sunie, musze mieć więcej info o niej samej, adres pod jaki dostarczyć i jak by rozwiązano sprawe adopcyjną. Strasznie się cieszę, że sie zgodził, on chyba też nawet zadowolony - w końcu zyskał w moich oczach :diabloti: :eviltong: nie? :D Quote
karusiap Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 super!!cudownie:loveu: dziekujemy Tobie i Twojemu TZ:) teraz szukamy dalej do Wroclawia...dziewczyny pasuje Wam ten termin?? Quote
elles Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 I jeszcze pytanie - ktoś już był u tej pani z Gdańska, domek nowy zobaczyć? Nie znam jeszcze trójmiejskich Dogomaniaków, ale kojarze nicki, więc mogłabym ewentualnie z kimś... No, to ja teraz czekam na dalsze wieści od Was :lol: Quote
Justyna_wolontariat Posted November 11, 2006 Author Posted November 11, 2006 Napisałm juz meila do karoli myśle że sie ucieszy ze wkońcu udało sie załatwic ten transport ona juz sie nie moze doczekać na suczkę, wysłała mi mnóstwo zdjeć swoich psiaków na spacerkach na plaży i w domu, mam do niej zaufanie i wiem że zależy jej by pomóż tej psince , na samaym początku napisała mi ze jeżeli znajdzie się ktoś kto zapewni suni dobre warunki i przyjedzie po nia do schronisak to ona bedzie szczesliwa, niestety nie było nikogo zainteresowanego napisałm do niej, czekałam kilka dni na opowiedz. Karola napisała że skoro nikt sie. ta bidulka nie interesuje a co może czekać ja na strość w schronisku... to znajdzie sie miejsce dla niej tam uniej w Gdyni, tylko musze zoorganizowac transport bo ona nie moze przyjechac ma dużą stajnie i kilka swoich psiaków a nie ma zkim tego wszytsiego zosatwić. To naprawdę fajan dziewczyna zreszta skończyłą Akademie Rolniczą tą samą na której ja teraz studiuje. Jak dostane miela od niej to zaraz napize. Naprawdę dziekuję za pomoc jak się uda to kombinujemu transport do wrocławia:lol: Quote
Justyna_wolontariat Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 A to treść meila jaką dziś rano dostałam od karoli: "hej, do kąd oni jada? ja moge podjechac po nia do gdyni, mam nadzieje, ze oni mi jej nie zabiora?, bedzie mieszkać w domu. Mieszkam we Wladyslawowie ale wiekszosc dnia bedzie ze mna w pracy w stajni, stajnia i moje koniki stoja w palacu Jan III Sobieski w Rzucewie, wejdz sobie na strone , jest piekny, na plazy stoi, w budzie nie bedzie mieszkac. Oni jada specjalnie do gdanska? podaj im numer do mni to sie dokladnie umowimy. cCzekam na jakis znak.prosze wczesniej o kontakt jakies 2 dni bo musze sobie zaplanowac dzien po psa. pa" Poźniej jeszcze dzwoniła, ze juz nie może się doczekać, lejdi będzie mieszakć w domu a całe dnie będzie spędzała w pracy z karolą w stajni razem z jej psiakami, psiaki maja tam osobny boks z tapczanami,gdzie bedzę jeżdzić dźipem. Ona bardzo lubi jeżdzić autem to sie jej napewno spodoba, jak czas pozwoli to wszytscy idą na spacer nad morze. Myślę, ze to naprawdę dobry domek dla Lejdi jej sie przyda naprawdę duzo ruchu, zamkniecie jej w bloku było by dla niej tragedią, ona lubi ruch i towarzystwo innych psów. Co o tym myślicie????? Quote
zaba14 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 karusiap napisał(a):ja mysle tylko tyle :loveu: podpisuje sie pod tym :evil_lol: hm... to ja moze do Lejdi na wakacje wpadne :evil_lol: a nawet myslałam o tym aby jechac do Władysławowa :eviltong: :lol: Quote
elles Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Jeśli mogę się uprzeć :diabloti: , to sie upieram na kontrole przedadopcyjną. Widziałam na stronie pałacyk, wszystko ładnie wygląda :loveu: - ale naprawdę jestem za tym, aby zobaczyć jak jest w praktyce. Historia różnych przypadków uczy :razz: dlatego jak dla mnie - nie ma zmiłuj. Do Rzucewa nie jest daleko, więc mogłabym tam też dojechać :evil_lol: . Albo tego samego dnia, albo np. po przenocowaniu suni u mnie. Myśle, ze to dobre rozwiązanie, z tymże nalezy mi dać wszelkie możliwe instrukcje, abym wszystko zrobiła jak należy :) Quote
elles Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 A co do cen PKP, to wg mnie niedrogo, chociaż w Trójmiejskiej SKM to jakos inaczej jest, 50% zniżka chyba od podstawowego biletu. A na wyborach już byłyście? :p ja już sama nie wiem na kogo głosować.. :roll: Quote
malagos Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Jestyna, a nie można połączyc tego wyjazdu z przywiezieniem Puni? Ale pewnie droga nie wypadnie przez Warszawę?....... może coś szybciej się znajdzie...... Quote
Pianka Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: No Lejdi musisz jeszcze troche poczekac, ale niedługo będziesz w domciu:multi: Quote
elles Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 No ciotki, jak sie staracie :mad: Ja tu siedze trzeci dzień, a cały transport obcykałam - mamy wstępne ustalenia z MagYa^^ - sie uda to zaciągniemy TZ-ów do pomocy :evil_lol: Quote
Justyna_wolontariat Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 No to super jakby cos to w ostatecznosci wezme wolne i zawioze sunia pociagiem do Wrocławia jeżeli transport sie nie znajdzie, zalezy mi na tym domku by pojechała do nowego domu w Gdyni. dziekuje za pomoc Lejdunia również;) Quote
karusiap Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 a jak to jest?kiedy ten transport do wroclawia jest potrzebny? Quote
elles Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Najlepiej sobota 25-ty XI lub rano w niedziele - w niedziele byśmy wyjechali, pojechalibyśmy sobie spokojnie, mniejszy ruch na trasie. Quote
karusiap Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 kurcze gdyby nikt sie nie znalazl to cos bym pokombinowala..obawiam sie ze i tak przeszkoda bedzie brak funduszy na benzyne...:oops: Quote
jnk Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Dziewczyny, czy szukałyście pomocy na forum owczarka? W końcu Lejdi to ON'ek. Quote
MagYa^^ Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 hej cioteczki, a gdyby tak Lejdi dotransportowac w srode/czwartek do Wroclawia, to znalazlo by sie jakies tymczasowe legowisko? Quote
Recommended Posts