Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewatonieja napisał(a):
ktoś dzwonił, pisał w sprawie adopcji?

niestety nie :(
z drugiego pakietu ogłoszeń u Diuny - mini wilczki był odzew i Diuna jedzie do domu :)

zapomniałam wcześniej napisać, ze juz dawno bezjajeczny Dolar dostał jedzenie od nadziei Dobermana - dziękujemy :)

Posted

[quote name='skrzeli']Jeszcze te kciuki trzymać? ;)[/QUOTE]

tak, ale za to żeby sie zadomowił ;)

bo Dolar już w swoim domu :)

mam tylko szczatkowe inf bo mamy urwanie głowy w sprawie skatowanej suni (link w podpisie)
ale wiem, ze Dolar ma dom z ogrodem
Pani była nim zachwycona, bo nie wariował tylko zachowywał się po przyjechaniu adekwatnie do wyglądu czyli dostojnie :)

oby mu sie dobrze mieszkało w nowym domku :)

• 2 weeks later...
Posted
Posted

ewatonieja napisał(a):
Ufff, bo różnie to bywa ale dolar jest dzielny i da radę :)

Dolar dzielnie daje radę :multi:
Mieszka w domu z Panią i jej mamą.
Pani już dosyć dojrzała a mama to wiekowa staruszka.
Panie wyprowadziły się z Krakowa za miasto i chciały psa , który :
- będzie mieszkał w domu, ale nie będzie bardzo brudził i wytrzepywał ubłocone kudły do ziemi po ścianach :evil_lol:
- będzie kochał spacery po lesie na smyczy i straszył posturą, żeby Pani w lesie czuła się pewnie ( zagryzać wroga nie musi)
- nie będzie bardzo młody, bo Pani już oszczędza siły i nie urwie Pani ręki

Pani oczywście dzwoniła o kaukaza jakiegoś mało kudłatego :evil_lol:
ale wcisnęłam im Dolara, bo mi najbardziej pasował do tego zestawu życzeń :diabloti:

Jak przyjachaliśmy na miejsce Dolar trochę stał w pokoju jakby się zawiesił , albo był półprzytomny.
Trochę się bałam, że Panie stwierdzą, że coś jest z nim nie tak ...
Ale Panie były zachwycone, że on nie biega jak szalony i nie zmasakruje im nowego parkietu :lol:

Posted

Biafra napisał(a):

Jak przyjachaliśmy na miejsce Dolar trochę stał w pokoju jakby się zawiesił , albo był półprzytomny.
Trochę się bałam, że Panie stwierdzą, że coś jest z nim nie tak ...
Ale Panie były zachwycone, że on nie biega jak szalony i nie zmasakruje im nowego parkietu :lol:

te zawiechy to takie typowo dobermanie są ;) ktoś kto widzi to pierwszy raz może być w szoku hihi a to są te króciutkie momenty gdy u dobka w głowie spotykają się dwie szare komóreczki no i z racji rzadkości tego zjawiska - nie wiadomo co z tym zrobić :D

Posted

[quote name='Klementynkaa']te zawiechy to takie typowo dobermanie są ;) ktoś kto widzi to pierwszy raz może być w szoku hihi a to są te króciutkie momenty gdy u dobka w głowie spotykają się dwie szare komóreczki no i z racji rzadkości tego zjawiska - nie wiadomo co z tym zrobić :D

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Klementynkaa napisał(a):
te zawiechy to takie typowo dobermanie są ;) ktoś kto widzi to pierwszy raz może być w szoku hihi a to są te króciutkie momenty gdy u dobka w głowie spotykają się dwie szare komóreczki no i z racji rzadkości tego zjawiska - nie wiadomo co z tym zrobić :D

Dzięki za wyjaśnienia :buzi:
Trochę mnie to uspokoiło. Pierwszy raz miałam styczność z dobermanem .
Zastanawiałam się nawet czy na pewno dobrze robię, że go wydaję...bo bałam się że on nie jest za bardzo normalny :shake:

Teraz luzik, będę spać spokojnie :diabloti:

Posted

Klementynkaa napisał(a):

tak, tak-popieram w 100 %, nic dodac nic ując-dobki zupełnie normalne nie sa, przy kolejnym już człowiek sie przezwyczaja;)