Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ferdek to sympatyczny bezdomny piesek w typie teriera walijskiego( waga ok 8-10 kg) który przybłąkał się do firmy mojej znajomej we Wrocławiu.Jeśli nie znajdzie domu grozi mu schronisko.:eek3: Sięga dorosłej osobie do pół łydki ( ok 30-35 cm.) .Uwielbia się bawić z synkiem znajomej . W kojcu obok mieszka pies wobec którego Ferdek nie jest agresywny (na koty na razie nie sprawdzono).Załatwia się poza kojcem .Na spacerach potrafi skakać w kółko , jak już się wyszaleje idzie spokojnie.Generalnie chodzi na smyczy-raczej nie ciągnie - nie był nigdy spuszczany ( wkojcu potrafił wskakiwać na budę i uciekać przez otwór między ogrodzeniem a dachem - przyszły właściciel musi uwzględnić więc spryt psiaka. ).Jest b. wesołym , skorym do zabaw psiaczkiem, ale przeciętnie aktywna osoba powinna z nim dać radę .Osoba która go tymczasowo przygarnęła ma również swoje zwierzaki i dziecko - nie jest więc w stanie opiekować się kolejnym biedakiem .Na razie jest odkleszczony i wykapany . Co do szczepień to znajoma na razie czeka na fundusze z firmy na ten cel.Piesek nadaje się do mieszkania w domku i w bloku .Jest to psiaczek potrzebujący kontaktu z rodziną Proszę wszystkie cioteczki pomoc w szukaniu domku dla terierowatego wesołka:-)

Posted

Dziękuję Kochane za zainteresowanie :-) Napisałam maila do opiekunki Ferdka żeby zajrzała tu- może napisze parę zdań o nim . Póki co wrzuciłam go na teriery w potrzebie

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Piesio nadal szuka domu . Mieszka w firmie znajomej . Wiem tylko że został wyczesany , wykapany i ostrzyżony . Coś długo nie miałam kontaktu z osobą która zagląda do pieskia. Namawiam ją na wiięcej fotek , lub filmik . Robiłam mu trochę ogłoszeń jednak piesek nadal jest niczyj .Napisałam też do jednaj osoby szukającej teriera do adopcji - piesek się podobał ale osoba już znalazła swojego pupila .

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Ciotki przepraszam za zawracanie głowy ale chyba zamknę wątek , gdyż osoba która miała kotakt z psiakiem nie odpisuje mi od czasu gdy założyłam mu stronkę na dogo . Nie wiem o co chodzi . Prosiłam o fotki - jednak kontakt sie urwał , może nie ma możliwości zrobienia więcej zdjęć .W każdym razie nie odzywa sie . Najprawdopodobnie piesek dalej mieszka w firmie i szuka domu . Jednak bez informacji nic nie zrobię . Chciałam pomóc ale nie da rady .