snuszak Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 pakazujcie się maluszki, tam nie ma łatwego życia Wy musicie do domków! Quote
ania z poznania Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Wróciłyśmy z Lilką od weta, jest lepiej! Jelitka już lepiej pracują, ale dostała znowu kroplówy, witaminki i aminokwasy, antybiotyk wczoraj dostała taki na 48h, więc powtórka jutro. Skarpetko, na brzuszku pod tym błotkiem zaschniętym miała strupki, od pogryzienia :placz:, ranki cieniutkie jak żyletką cięte..... To przemywamy Rivanolem dwa razy dziennie. Cioteczki, jak przestawić szczeniaczka na tryb "w dzień szalejemy, w nocy śpimy"? Quote
ania z poznania Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Podsumowując: Mamy szczeniaczki z czterech miotów, różnej wielkości. 1. Onkowate, około 2 miesięczne: a-sunia b- sunia c-sunia, czarna, lekko podpalana Quote
ania z poznania Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 2. Krówki, mixy Jack Russel Terrier albo beagle, żywe, radosne, przytulaki- słodziaki, takie do schrupania. a- chłopiec b- dziewczynka c- chłopiec Quote
ania z poznania Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 3. Mixy pinczerka, około 5 tygodni, o ten miot najbardziej się martwię, najsłabszy, najmłodszy, poniewierany przez onkowate... Moja Lilka ma pogryziony brzuszek, cały w strupkach, uszka też..... a- dziewczynka Lilka jest maciupka, tutaj wygląda na sporą. Jak wróci Tz z aparatem to wieczorem wkleję więcej zdjęc. b- dziewczynka c- chłopiec d- chłopiec Quote
RUDA ZUZIA Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Tyle psiego nieszczęścia, tyle szczeniaczków... Przecież one powinny być w domkach pieszczone i chuchane. Aniu cieszę się ,ze Twoja malutka ma się lepiej. Quote
ania z poznania Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 4. Cztery szczeniaczki, urodzone w Poniedziałek Wielkanocny, śliczne, przy mamie jeszcze, płci nie znamy. Quote
ania z poznania Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 RUDA ZUZIA napisał(a):Tyle psiego nieszczęścia, tyle szczeniaczków... Przecież one powinny być w domkach pieszczone i chuchane. Aniu cieszę się ,ze Twoja malutka ma się lepiej. No właśnie, schronisko to nie miejsce na takie malce...... Dziękuję, tak się cieszę, strasznie się o nią martwiłam...... Quote
What May NN Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 ania z poznania napisał(a):Cioteczki, jak przestawić szczeniaczka na tryb "w dzień szalejemy, w nocy śpimy"? szalejcie w dzień :-) nie dawaj jej spać ;-) wysłałam pewnej Pani zdjęcia szczyli, bo odezwała się o "10", ale chciała małego psiaka - zobaczymy! Quote
ania z poznania Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 O, dzięki wielkie :). Mamy S, M, L, od koloru do wyboru :) Quote
Pola17 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 sorki za off ale prosze o glosy na honorate byrdy lub org do spraw ochrony zwierzat sos http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13617&sid=da3ba3bf9f1a1ac9449f2bbb904471ce Quote
snuszak Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 ania z poznania napisał(a):O, dzięki wielkie :). Mamy S, M, L, od koloru do wyboru :) i wszystkie w dużej potrzebie! Quote
SkarpetKa Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 [quote name='ania z poznania']Szczeniaczki zostały rozdzielone, krówki i małe razem, onki osobno. Jedna z krówek, ta brązowa, poszła do adopcji, a jasna onka zarezerwowana wstępnie przez jednego ze strażników. Lilka była znowu nawodniona, powtórka z antybiotyku, dostała pastę do pysia, waży 996g. Zaktualizowałam post nr 6 i 7(ze szczeniorkami ONkami) i dodałam ONeczkom kilka nowych zdjęć: https://picasaweb.google.com/105512974264115343563/SzczeniakiOnkiDoAdopcji?feat=directlink Siostra Lilki - czarna sunieczka została teraz najsłabsza w stadzie niestety. Podzieliła los swojej siostry - PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS. Jedna z króweczek ją podgryza, na szczęście ONeczki już osobno. Quote
snuszak Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 [quote name='SkarpetKa']Zaktualizowałam post nr 6 i 7(ze szczeniorkami ONkami) i dodałam ONeczkom kilka nowych zdjęć: https://picasaweb.google.com/105512974264115343563/SzczeniakiOnkiDoAdopcji?feat=directlink Siostra Lilki - czarna sunieczka została teraz najsłabsza w stadzie niestety. Podzieliła los swojej siostry - PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS. Jedna z króweczek ją podgryza, na szczęście ONeczki już osobno. O nie czyli tak jak przypuszczałam :( zawsze znajdą sobie najsłabsze Quote
ania z poznania Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Ciotki, trzymajcie kciuki, jutro Lilka idzie na dzień próbny do mojej przyjaciółki. Jeżeli dogadają się z ich psem to we wtorek- środę zamieszka u niej, wtedy wezmę siostrę na DT Quote
ania z poznania Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Tak jej dały w kość szczeniaczki, że bardzo pilnuje się, żeby nie spać na pleckach! Dopiero dzisiaj trochę się wyluzowała, chwilę spała kołami do góry a tak to na boku. Lileczka pozdrawia :) Quote
snuszak Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 widać, że życie w domku jej służy :) jest piękna i zasługuje na to co najlepsze! Quote
RUDA ZUZIA Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Śliczna dziewczynka.Jak będzie dłużej w domku to całkiem wyluzuje.Trzymam kciuki.Ze zdrówkiem już dobrze? Quote
ania z poznania Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Lepiej, w pierwszy dzień miała bardzo wodniste kupki, co godzinę, półtorej, teraz już są dużo lepsze (jeszcze nie idealne) i co trzy-cztery godziny. Jest taka kochana, ciężko będzie mi się z nią rozstać....... :placz:. Wiecie, nic nie niszczy, na razie, przez te kupki, mieszka w kuchni, jak zrobi i wiem że nic nie grozi dywanowi to ją zabieram do pokoju, ale do spania znowu do kuchni. Dzisiaj została na cztery godziny sama, jak ją zostawiliśmy to była w kuchni, jak wróciliśmy.... w sypialni, spała sobie w łóżeczku naszej suńki. Nic, kompletnie nic nie zniszczone, ładowarka do telefonu leżała na podłodze, nic, nie ruszyła jej, bawi się zabawkami! Quote
RUDA ZUZIA Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Na pewno będzie Ci się z nią ciężko rozstać ale u przyjaciółki nie będzie jej źle. No i pewnie szybko znajdzie domek taki mikrus:) Quote
ania z poznania Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 No właśnie moja przyjaciółka to byłby już DS :). Wiem, u niej miałaby super, widziałabym ją często :) Quote
RUDA ZUZIA Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Naprawdę???????????? To trzymam mocno , mocno kciuki,żeby się psiaki dogadały. Quote
ania z poznania Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Tak :). Też niedaleko mieszka, w szeregowcu na Jugosłowiańskiej. Quote
Recommended Posts