Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wróciłyśmy z Lilką od weta, jest lepiej! Jelitka już lepiej pracują, ale dostała znowu kroplówy, witaminki i aminokwasy, antybiotyk wczoraj dostała taki na 48h, więc powtórka jutro.
Skarpetko, na brzuszku pod tym błotkiem zaschniętym miała strupki, od pogryzienia :placz:, ranki cieniutkie jak żyletką cięte..... To przemywamy Rivanolem dwa razy dziennie.

Cioteczki, jak przestawić szczeniaczka na tryb "w dzień szalejemy, w nocy śpimy"?

Posted

3. Mixy pinczerka, około 5 tygodni, o ten miot najbardziej się martwię, najsłabszy, najmłodszy, poniewierany przez onkowate... Moja Lilka ma pogryziony brzuszek, cały w strupkach, uszka też.....
a- dziewczynka

Lilka jest maciupka, tutaj wygląda na sporą. Jak wróci Tz z aparatem to wieczorem wkleję więcej zdjęc.

b- dziewczynka

c- chłopiec

d- chłopiec

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Tyle psiego nieszczęścia, tyle szczeniaczków... Przecież one powinny być w domkach pieszczone i chuchane.
Aniu cieszę się ,ze Twoja malutka ma się lepiej.

No właśnie, schronisko to nie miejsce na takie malce......
Dziękuję, tak się cieszę, strasznie się o nią martwiłam......

Posted

ania z poznania napisał(a):
Cioteczki, jak przestawić szczeniaczka na tryb "w dzień szalejemy, w nocy śpimy"?

szalejcie w dzień :-) nie dawaj jej spać ;-)

wysłałam pewnej Pani zdjęcia szczyli, bo odezwała się o "10", ale chciała małego psiaka - zobaczymy!

Posted

[quote name='ania z poznania']Szczeniaczki zostały rozdzielone, krówki i małe razem, onki osobno. Jedna z krówek, ta brązowa, poszła do adopcji, a jasna onka zarezerwowana wstępnie przez jednego ze strażników.

Lilka była znowu nawodniona, powtórka z antybiotyku, dostała pastę do pysia, waży 996g.

Zaktualizowałam post nr 6 i 7(ze szczeniorkami ONkami) i dodałam ONeczkom kilka nowych zdjęć:
https://picasaweb.google.com/105512974264115343563/SzczeniakiOnkiDoAdopcji?feat=directlink

Siostra Lilki - czarna sunieczka została teraz najsłabsza w stadzie niestety. Podzieliła los swojej siostry - PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS.
Jedna z króweczek ją podgryza, na szczęście ONeczki już osobno.

Posted

[quote name='SkarpetKa']Zaktualizowałam post nr 6 i 7(ze szczeniorkami ONkami) i dodałam ONeczkom kilka nowych zdjęć:
https://picasaweb.google.com/105512974264115343563/SzczeniakiOnkiDoAdopcji?feat=directlink

Siostra Lilki - czarna sunieczka została teraz najsłabsza w stadzie niestety. Podzieliła los swojej siostry - PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS.
Jedna z króweczek ją podgryza, na szczęście ONeczki już osobno.

O nie czyli tak jak przypuszczałam :( zawsze znajdą sobie najsłabsze

Posted

Lepiej, w pierwszy dzień miała bardzo wodniste kupki, co godzinę, półtorej, teraz już są dużo lepsze (jeszcze nie idealne) i co trzy-cztery godziny. Jest taka kochana, ciężko będzie mi się z nią rozstać....... :placz:. Wiecie, nic nie niszczy, na razie, przez te kupki, mieszka w kuchni, jak zrobi i wiem że nic nie grozi dywanowi to ją zabieram do pokoju, ale do spania znowu do kuchni. Dzisiaj została na cztery godziny sama, jak ją zostawiliśmy to była w kuchni, jak wróciliśmy.... w sypialni, spała sobie w łóżeczku naszej suńki. Nic, kompletnie nic nie zniszczone, ładowarka do telefonu leżała na podłodze, nic, nie ruszyła jej, bawi się zabawkami!