Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anja2201 napisał(a):
J

Sylwija ile zapłaciłaś u wet ?

w piątek -60, wczoraj 30. Jutro idziemy na zastrzyk, a potem mamy łapać mocz do zbadania.. ciekawe, jak to wyjdzie..

Noomi vel Alta czuje się duuużo lepiej, szczeka, zaczepia, trochę biega, nawet się pobawiła z moją sunią. Jestem dobrej myśli :)

Posted

Mam info o Ciapku i .... zdjęcia :)
Chłopak ma się super. Codziennie wybiegi i spacery.Jest pierwszy zainteresowany. Musi przemyśleć sprawę, a potem sprawdzimy warunki. Jest to osoba znajoma. Chłopak już po szczepieniu, odrobaczeniu i czipowaniu. Teraz badanie krwi i pozbędzie się jajek.

Posted

ależ Ciapek wyładniał.. siersc zablyszczała.. widać ze warunki sie mu polepszyły..
a samoyedka cudo,cudo.. kiedyś rozglądałam się za tą rasą.. teraz już nie mam miejsca niestety..

Posted

Noomi/Alta - lepiej, coraz lepiej :) apetyt, szczególnie na ryż z kurczaczkiem i mięsko - wielki ;)
biegunki prawie już nie ma
Humor dopisuje, straszna gaduła :D

A Ciapek wygląda świetnie, ciekawe, jak ten zainteresowany domek-trzymam kciuki, żeby był właściwy

Posted

wydatki Noomi/Alta:

pobyt Noomi u Jamora - 152 pln (w tym 40 pln - chip)
sterylizacja - 280 pln (faktura wysłana do soema)
leczenie babeszjozy - 60 + 30 + 30 = 120 pln
leczenie biegunki - 20 + 20 + 10= 50 pln
fiprex - 20 pln

no i muszę jej zaaplikować odrobaczenie..

w moje koszty:
transport - Radom - Kępa Skórecka
karma - Josera, a w czasie choroby i po : Convalescence, wołowina, ryż z kurczakiem

Posted

Sylwija ja cały czas zbieram na psiaki , teraz trwa bazarek ogłoszeniowy (w moim podpisie ) powolutku spłacam dług za transport Ciapka , na szczęście osoba która go wiozła czeka cierpliwi , cała reszta która się uzbiera zaraz będzie wysłana do Ciebie .

Posted

wysłałam fakturę za sterylkę do soemy

w niedzielę Noomi była na ZooExpo i okazało się, że to gwiazda prawdziwa. Nie przeraził jej tłum ludzi, zwierząt, hałas, pozwalała się głaskać i robić zdjęcia :)

na targi przyszła tez p. Ania, która jest mocno zainteresowana adopcją Noomi i chciała ją poznać osobiście. Chyba przypadły sobie do gustu :)

Posted

Noomi też diametralnie zmieniła stosunek do naszych psów, cieszy się na ich widok biega i BAWI się z nimi, często sama jest inicjatorką :)

Generalnie, można powiedzieć, że jak czuje się bezpieczna i nie-niepokojona, nie ma zmian w jej życiu, to super z niej psiak i zupełnie inaczej reaguje niż na początku, stosunkowo szybko się tez aklimatyzuje. Jest inteligentna i pojętna.
Oczywiście, jesteśmy już w niej totalnie zakochani ;) mam nadzieję, że nowy domek pokocha nie mniej :)

Posted

Sprawdzajcie dobrze domki ,miałam samojeda i to psiak niesamowicie rodzinny,żaden tam niezależny czy gdzieś do kojca.
Zawsze czeka aż wszyscy domownicy zejdą się do domu i wtedy jest juz spokojny i zadowolony,niesamowicie jednak lubi spacery
więc dla aktywnych też;).
Samojed to skarb....moja mama rozczula się nad każdym samojedem spotkanym przypadkowo ,
na wspomnienie naszej najukochańszej Samojedki:-(.