Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciapuś dojechał , cały , w miarę szczęśliwy i zarzygany :D , w drodze był bardzo spokojny , tylko po spacerku w połowie nie chciał do domu wracać . Transport (640 km ) wyszedł drożej bo liczyłyśmy ,że droga krótsza - 240 zł .

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

otworzyl sie bazarek w kotry 200 zł przeznaczone zostanie dla Alty i Ciapka [URL="http://www.dogomania.pl/threads/213924-Bazarek-og%C5%82oszeniowy%21-Mamy-tylko-103-pakiety-do-wykorzystania%21-Zapraszam."]http://www.dogomania.pl/threads/213924-Bazarek-og%C5%82oszeniowy!-Mamy-tylko-103-pakiety-do-wykorzystania!-Zapraszam.[/URL]

Posted

Alta vel Nooimi vel Śnieżynka (tak ją rodzina Jamora nazywała :)) już u mnie. Dokładnie wczoraj wieczorem ją przywiozłam
Pierwsza noc ciężka, na Shaqa trochę niechętnie reagowała, więc eksmitowaliśmy kociaki i zamknęliśmy ją w pokoju. Strasznie marudziła i TZ musiał z nią spać w tym pokoju :D
Marudziła, to mało powiedziane - szczekała, wyła, skakała i gryzła drzwi.. nie lubi być sama bardzo..
Jednocześnie ładnie chodzi po schodach, jest czysta, znaczy nie załatwi się w domku :)

dzisiaj się wybieramy do lekarza, jak się uda, to od razu umówimy się na sterylkę. No i dzisiaj musi zamieszkać z Shaqiem w kojcu, mamy cały dzień na to, więc trzymajcie kciuki, żeby się udało :)

mam nadzieję, że Ciapek grzeczny? ciekawe, czy nie próbuje czmychać..

Posted

propozycja opisu na stronę FAM, macie jakieś uwagi, sugestie? tak przygotowała Iza, póki co chyba niewiele więcej wiemy o niej?

Noomi to 6cio letnia sunia w typie rasy Samojed, która przez pierwsze 3 lata swojego życia była ulubienicą swojego pana, spała z nim w łóżku i dostawała najlepsze kaski ze stołu, potem trafiła na łańcuch.

Sunia nie nadaje się na psa podwórkowego gdyż chodzi po płocie jak kot i nieważna jest wysokość ogrodzenia- ona nie ma lęku wysokości

Kocha ludzi i z tego powodu jej kontakty z innymi psami w obecności człowieka bywają utrudnione, sunia za wszelką cenę stara się mieć człowieka tylko dla siebie.

W chwili obecnej przebywa w domu tymczasowym w województwie mazowieckim, w którym uczy się psiej etykiety.

Dla suni szukamy domu odpowiedzialnego i świadomego, gotowego na pracę, nad zachowaniem suni. Przed adopcją sunia zostanie wysterylizowana.

kontakt w sprawie adopcji:
Izabella Dobrosz
608-201-555 (po godz. 16:00)
iza@adopcjemalamutow.pl

Posted

sterylka umówiona na czwartek rano.
Noomi/Alta waży 22,6 kg

Spacer z Shaqiem ok. Potem razem w kojcu - Noomi chodziła i oglądała kąty - kombinatorka,którędy by tu czmychnąć.. z góry na dół węszy, szacuje odległości..
A potem nagle wskoczyła na Shaqa, chyba jest dominatorką..
To właściwie nie była właśnie agresja, ale taka przepychanka. Popryskaliśmy wodą i się uspokoiła..

Tez jestem ciekawa, jak tam Ciapek się miewa :)

Posted

Noomi dzisiejszą noc spędziła znów w pokoju - za to sama, nie hałasowała, tylko znów gryza drzwi, ale mniej..

dzisiaj Shaq pojechał do domku, więc Noomi jest w kojcu, strasznie się denerwuje, bo nie może znaleźć miejsca, ani górą, ani dołem, żeby wyjść..więc szczeka i kwęka :D
i obchodzi kojec, i ogląda z każdej strony..

to ze spacerku:

Posted

to czekamy na wieści o Ciapku :)

a ja donoszę, że Noomi szybko się aklimatyzuje.
Nie ma już szczekania 'dla szczekania', szczekania, bo zamknięta. Choć przyznam, że jak drugiej nocy była cicho, to poszłam z latarką sprawdzać, czy aby na pewno jest :D
Po spacerku biegnie szybko do kojca, czy ktoś jej wieelkiej kości nie zabrał ;)
Na spacerze nie reaguje na psy, nawet jak ją zaczepiają.

spróbowaliśmy wyjść z nią do naszych psów i nawet udało się puścić ją, żeby sobie pobiegała luzem :) Nie zaprzyjaźniła się, nie było zabawy, ale powoli się zapoznaje, obwąchuje..
Oczywiście nie można ani jej, ani innych psiaków głaskać..

Na pewno jest mądra i inteligentna, i bardzo nastawiona na człowieka

Posted

Nomi wyglada przepieknie. A jej pyszczek jest tak uroczy ze sama z checia bym ja wziela do siebie, z tym ze mam malego czarnego diabla ktory nie pozwala nikomu wchodzic do "swojego" domu. :)

Sylwio czy robilas cos z jej sierscia? Jakas taka bardziej puchata mi sie wydaje :)

Posted

tylko kąpana i czesana. niestety troszkę trzeba było wyciąć, szczególnie z tyłu, bo kołtuny i rozczesywanie by ją wymordowało strasznie.

coraz jest grzeczniejsza i spokojniejsza. wydaje się być zadowolona :)

jutro sterylka. trzymajcie kciuki. ja to się zawsze boję.. szczególnie narkozy..

i wciąż czekamy na wieści o Ciapku, czy wciąż Ciapek ma na imię, jak zdrówko, jak aklimatyzacja w nowym miejscu?

Posted

Ciapuś rozrabia , zerwał smycz na szczęście na ogrodzonym terenie , dostarcza rozrywki opiekunom , ogólnie wszystko jest ok , chodzi na spacerki . Czekam na zdjęcia .

Posted

Noomi, dzielna dziewczynka, nie czuje się najgorzej po zabiegu.
Praktycznie cały dzień sobie śpi w budzie, co jakiś czas wyjdzie, sprawdzi, czy jej wielka kość jest na miejscu, zamerda ogonkiem do mnie i znika w budzie.
koszt: 280 pln

a jechała razem z naszym kotem (Teofil w kontenerze oczywiście, na zastrzyk jechał) do lekarza i spoko, tzn. węszyła trochę i interesowała się, jak miaukał, ale bez agresji, ekscytacji, zwykła ciekawość. Jak jest w kojcu i koty przechodzą, nie wykazuje specjalnie zainteresowania.