ocelot Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 wadercia napisał(a):skarbonka zazwyczaj pomaga, jako ze mialam tam jakis wklad finansowy (duzy bazarek na ponad tysiac zł) mysle ze soema przychylnei spojrzy i moze jakas sume nam zasponsoruje. Co do hotelu, troche sie obawiam, ale postaram sie miesiecznie na taki hotelik dla Alty wplacac chociazby przez jakis czas 100 zł. Oczywiscie bedzie to zysk z bazarków. Wiem ze pomoc niewielka ale przy braku pracy z wlasnej kieszeni nie moge nic zaproponowac. A teraz sprawa Ciapka. Czy co z nim wiecej wiadomo? On wciaz na łancuchu tak? Jak to niewielka? Pomoc ogromna....:) Quote
FredziaFredzia Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 To Alta taka spryciula... Zdziwiona jestem, że nie toleruje innych psów, samoyed! Ale łańcuch pewnie ją trochę skrzywił... Kurczę mam nadzieję że szybko znajdzie dom. Niedługo będę robiła jakiś bazarek to też coś wpłacę. Quote
Tymonka Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 Na razie Sylwija postanowiła spróbować jeszcze raz , postara się tak zabezpieczyć boks ,żeby Alta nie mogła się wydostać , trzymamy kciuki :) Quote
sylwija Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 dzisiaj były dużo lepsze relacje z Shaqiem, spędziliśmy dużo czasu razem - nad rzeką, w lesie, wspólna jazda samochodem (sunia z przodu, Shaq z tyłu, ale zawsze ;)) tylko raz do niego wyskoczyła, ale trochę chyba dla zasady.. wygląda, że nie bardzo chce się dzielić człowiekiem. Ale dość się wymęczyły i razem maszerowały, razem sobie wąchały, więc jestem dobrej myśli. U Jamora zostanie do końca tygodnia, a my w tym czasie kombinujemy, jak tu zabezpieczyć kojec, żeby nie wyszła sobie, nie jest to proste, bo to 60 m i dość kosztowne, ale może coś wymyślimy.. No i będziemy je zabierać, żeby się zapoznawała :) póki co, od Jamora: z Millo: Quote
sylwija Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 dzisiaj od 4:30 pobudkę zrobiła - szczekała, szczekała, aż została wypuszczona na wybieg :D Quote
sylwija Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Ciapek wybiera się chyba do Leszna, tylko zbierane są fundusze na transport. Moim zdaniem, im szybciej tym lepiej - szczegolnie, jak go ktoś spuszcza :( Quote
Wadercia Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 aha, no sam fakt ze psiak jest tam teraz sam jestdosc przygnebiajacy:( Przepraszam ze dopytuje tak, ale psiaki leza mi na sercu, więc.. Sylwio Alta jesli da rade trafic do Ciebie to bedzie to bezplatny tymczas? Czy hotelik platny? No i od razu jak sprawa z Ciapkiem czy tez platny czy tez nie? Quote
sylwija Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 u mnie bezpłatny tymczas, tylko liczę na pomoc przy kosztach weta - ewentualne szczepienia, sterylka.., no i ten tydzień w hoteliku. transport z Radomia do nas i do Jamora, karma - to już dam radę :) Quote
Wadercia Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 nie no Sylwio(mam nadzieje ze tak Ci na imie) tez nie mozna obciazac Cie kosztami. Grunt by Alte doprowadzic do stanu "uzywalnosci" juz ja zadbam o jej ogloszenia zeby znalazla domek fajny :) Zaraz poczytam regulamin sterylek i zglosze Alte zawsze to jakas kwota dofinansowania bedzie - chyba ze wolalabys calosc sterylki bysmy bez pomocy oplacily moze masz jakies znizki u znajomego weta? :) Jak juz bedziesz wiedziala koszt hoteliku to podaj. Na poczatku wrzesnia otwieram bazarek ogloszeniowy to uwzglednie Alte i Ciapka w tym :) Quote
sylwija Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 oj jest :) i bardzo milusia :) dzięki wadercia :) jakby Ci się udało ją zgłosić, byłoby super. ja swoją drogą dowiem się o koszt sterylki ps. oczywiście, Sylwia mam na imię :) Quote
Tymonka Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Mamy transport dla Ciapka , w tym tygodniu , nie drogo bo 150 zł a to ponad 400 km . Quote
Cassi_ Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Anja2201 napisał(a):Mamy transport dla Ciapka , w tym tygodniu , nie drogo bo 150 zł a to ponad 400 km . superaśno :) Quote
Tymonka Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Zapraszamy serdecznie : Szukamy metamorfozy roku , do zgarnięcia pakiety ogłoszeń : http://www.dogomania.pl/threads/213431-Metamorfoza-roku-!!!!-Poka%C5%BC-nam-jak-zmieni%C5%82-si%C4%99-tw%C3%B3j-psiak!!!Do-02.09-!!! Quote
Wadercia Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Aniu a masz zebrane pieniazki na transport Ciapka? Quote
Tymonka Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Waderciu psiaki mają 20 zł , trzeba zbierać na te parę dni hotelu u Jamora , transport Ciapka , sterylkę i szczepienia Alty .:( Quote
Wadercia Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 eh.. no dobra ode mnei ebdzie 200 zł dla Ciapk i Alty na poczatek, mysle ze za 2 tygodnie bede mogla jzu je przelac. Wiem ze to kropla w morzu potrzeb, ale jakos te psiaki leza mi bardzo na sercu... Quote
Tymonka Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 wadercia napisał(a):eh.. no dobra ode mnei ebdzie 200 zł dla Ciapk i Alty na poczatek, mysle ze za 2 tygodnie bede mogla jzu je przelac. Wiem ze to kropla w morzu potrzeb, ale jakos te psiaki leza mi bardzo na sercu... Wadreci kropla ??To ogromne pieniądze !!!!Bardzo dziękuję !!! Quote
sylwija Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Dzisiaj znów z Altą byliśmy na spacerze, tylko tym razem z moim malamucim Aronem, bardzo fajnie :) Ewidentnie to jej wyskakiwanie z zębami do psów to zazdrość, zazdrość o człowieka. Jak podjechaliśmy do hoteliku biegała sobie z Millo, ale jak się z Millo zaczęliśmy witać od razu pokazała mu zęby i zaczęła na niego szczekać, a do tej pory normalnie spokojnie sobie biegały.. Po prostu głaski tylko dla niej mają być.. U mnie sunia będzie nazywała się Noomi, dla odróżnienia od Balto, który na razie nie ma szczęścia.. http://www.dogomania.pl/threads/212078-Balto-traci-DT-potrzebne-deklaracje-na-hotel-%28 Quote
Tymonka Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Sylwija myślisz ,że to dobry pomysł zmieniać jej imię ?Ona od urodzenia tak się nazywa , ale jak uważasz :) Quote
sylwija Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 w ogóle reaguje chętniej na Noomi :) ale spokojnie możemy ją ogłaszać Alta, tak ma chip zarejestrowany, tak ma w książeczce.. Ona jest taka niunia kochana, ale charakterek ma. Taka rozpieszczona, zaborcza panienka, jakby zapomniała, że dopiero co na łańcuchu stała.. Troszkę jest za gruba, mi się wydaje i nie przepada za pływaniem, choć wodę lubi :) Quote
sylwija Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 27 maja 2011 Meg założyła im wątek na forum malamutów - http://forum.alaskan.malamut.org/viewtopic.php?t=4985 Tak, jak rozmawiałyśmy z Anja2201 FAM poprowadzi adopcję Alty vel Noomi Quote
Recommended Posts