Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Był jeden meil i jeden telefon o Altę , ale nic ciekawego psiaki nadal stoją na łańcuchach :( Ja tak myślę , z bazarku wyszło coś koło 100 zł , może część przeznaczyć na wizytę weta i jeśli nie ma ciąży to na razie się wstrzymać ze sterylką , (zresztą i tak nie ma jej gdzie zabrać po zabiegu ) , a za resztę zrobić wyróżnione ogłoszenia ? Allegro gumtree ?

Posted

:multi:Do góry psinki:multi:

Wiem że nie na temat ale może Anja2201 lub "okoliczni" doradzą jakiegoś sprawdzonego weta pomiędzy Piotrkowem a Radomskiem.Takiego co USG, badanie krwi i tp robi od rąki i bez ceregieli za normalne pieniądze.

Posted

Kurcze raczej ruchy w sprawie adopcji raczej słabe :shake:
Anja ja wiem że i tak już robisz dużo dla tych psiaków ale czy można by białasa wykąpac i wyszczotkowac podesłała bym szampon do białego psa wyglądała by pewnie lepiej i wtedy zrobic fotki może wtedy coś się ruszy :lol:

Posted

Do wet chce podjechać w piątek z Altą na USG , sprawdzimy co tam w środku siedzi . Z kąpaniem będzie problem bo tam u psów nie ma jak , a do siebie jej nie mogę przyprowadzić teraz.

Posted

Ciapek dzisiaj pokazał na co go stać , zacznę od początku :
Ciapuś pięknie(jak na psa łańcuchowego ) chodzi na smyczy , na komendy reaguje błyskawicznie i ogólnie jest nastawiony na człowieka , więc pomyślałam , co mi tam puszczę go po podwórku luźno , na szczęście pomyślałam , żeby dopiąć smycz i z nią go puścić bo Ciapucha jak tylko poczuł , że po drugiej stronie smyczy nikogo nie ma to prosto pod płot i hop , oczywiście moje wołania , a później rozpaczliwy krzyk miał gdzieś na szczęście udało mi się go złapać , dostał bure i skończyliśmy spacer :/

W piątek planuję Altę zabrać na USG przy okazji dać głupiego jasia i doprowadzić futro do ładu .

Posted

Anja2201 napisał(a):
Ciapek dzisiaj pokazał na co go stać , zacznę od początku :
Ciapuś pięknie(jak na psa łańcuchowego ) chodzi na smyczy , na komendy reaguje błyskawicznie i ogólnie jest nastawiony na człowieka , więc pomyślałam , co mi tam puszczę go po podwórku luźno , na szczęście pomyślałam , żeby dopiąć smycz i z nią go puścić bo Ciapucha jak tylko poczuł , że po drugiej stronie smyczy nikogo nie ma to prosto pod płot i hop , oczywiście moje wołania , a później rozpaczliwy krzyk miał gdzieś na szczęście udało mi się go złapać , dostał bure i skończyliśmy spacer :/

W piątek planuję Altę zabrać na USG przy okazji dać głupiego jasia i doprowadzić futro do ładu .

O Matko, dobrze że złapałaś - taki cwany jest! A to pisz jak po USG - no i na pewno łatwiej będzie na jaśku skoro ona nie za bardzo jest za czesaniem.

Posted

Zapisuję.

U mnie od ponad 2 miesięcy siedzi sunia w typie szpica wilczego, też nikt nie dzwoni w jej sprawie.
Myślę, że jest już tak dużo psich ogłoszeń, że ciężko jest się przebić z pojedynczymi, trzeba by było robić pakiety z 2 razy w tygodniu :-/
Dobrze, że chociaż adopcje ze schronisk (przynajmniej z warszawskiego) jeszcze jako tako idą.

Posted

Dada ale ona jest prawie rasowa , piszę prawie bo nie ma rodowodu , na allegro jest jedynym samoyed na allegro do adopcji , ludzie owszem pytają , ale na tym się kończy :(

Wykupiłam im ogłoszenia i wyróżnione allegro , mam nadzieję , że to podziała .