Tymonka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Merys napisał(a):Do gory Pieknoty :) Witamy u psiaków i dziękujemy za odwiedziny :) Quote
giselle4 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 zapisze....trzeba napisac do ciotek od samojedow jakas mnie pytala ostatnio o takiego psa...poszukam Quote
monika083 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 i ja tez jestem , zrobic im wydarzenie na fb? mysle, ze sunia ma duze szanse na adopcje, bo w typie rasy, gorzej z chlopcem , choc tez piekny, a on nie jest z jakims owczarkiem mieszany..? Quote
Tymonka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 z owczarkiem chyba nie , on mi wygląda na przerośniętego rotka , to syn suni , nie mam pojęcia jak ona takiego giganta urodziła i jaki musiał być ojciec . Quote
monika083 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 zarejestrowalam sie na forum samoyedow i wkleilam temat, tylko fotek nie umiem tam wkleic.. http://samoyed.iq24.pl/default.asp?grupa=102066&temat=109070 Quote
kingula Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Czy możecie sprawdzić, czy samoyedka posiada tatuaż w uchu (lewym) bądź pachwinie? Jak można takiego psa, a zresztą jakiegokolwiek trzymać na łańcuchu- nigdy tego nie pojmę... Quote
Tymonka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 pytałam suka jest z pseudo tzn nie ma papierów , ale sprawdzę . Quote
otita Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 [quote name='monika083']zarejestrowalam sie na forum samoyedow i wkleilam temat, tylko fotek nie umiem tam wkleic.. http://samoyed.iq24.pl/default.asp?grupa=102066&temat=109070 Wstawiłam zdjęcia: http://samoyed.iq24.pl/default.asp?grupa=102066&temat=109070&nr_str=1#704073 Quote
mychaaaaa Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Zapisuję sobie wątek. Nie wiem jak można w taki sposób potraktować psa, który z natury jest bardzo aktywny :shake: w głowie mi się to nie mieści :( Quote
Polari Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Podnoszę do góry. ;) Boże! To jest straszne... :(:-(:-(:shake::(:(:( Jak tak można?! Jak bym nie miała dwóch psinek to bym się zastanowiła :razz: bo Paulinka ( mychaaaaa ) mnie zaraziła tą rasą. :evil_lol: Ale no ja mieszkam w bloku i dwie duże sunie to dużo a co dopiero trzy. :-o Daj gdzie się da ogłoszenie! Tu najlepiej by było gdyby szybko im znaleźć dobre domek/ki. W szkole nauczyciel od informatyki się mnie czepia że mam dwa psy w domu. :lol: Przecież to męczarnia dla tak wielkich psów! :razz: Jak chce się mieć psa to dom z ogrodem.. :lol: Quote
FredziaFredzia Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 No co jest, coraz więcej samoyedów na łańcuchu albo porzucanych! Zapisuję wątek. Quote
mychaaaaa Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 FredziaFredzia napisał(a):No co jest, coraz więcej samoyedów na łańcuchu albo porzucanych! Dokładnie! To jakaś plaga! Ostatnio nie ma tygodnia, by nie podawano info o porzuconych samkach :shake: Quote
jagpie Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Anja dziękuję za zaproszenie, wątek zapisuje, póki co tylko Quote
Tymonka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Psiaki są bardzo fajne , przyjazne , sunia na mnie nakrzyczała jak poszłam się najpierw z Ciapkiem przywitać :D Włąściciel zostawił mi książeczki , więc mam daty urodzenia . Ciapek - 01.2006 , Ala rok 2004 . Jutro panuję Alę wyczesać i może krótki spacer . Dzisiejsze fotki : Uploaded with ImageShack.us Quote
Tymonka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 jest gigantyczny , ja to bym stawiała na jakiegoś mastiffa , bo onek czy rotek to przy nim małe są , jednocześnie jest taka ciapa co by się pobawiła i poskakała na mnie :D Quote
ewa36 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 O matko jaka piękna ta samojedka ja też się zakochałam :) Quote
hebanowa Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Miałam samojedkę od szczeniaczka 11 lat i to był prawdziwy "plasterek na serce". Samojedy sa niezwykle rodzinnymi psami i cudownie lubią sobie pogadać z człowiekiem ale strasznie sie meczą w mieszkaniu i w lecie to już w ogole. Całe lato w łazience praktycznie ,więc to trzeba wziąc pod uwagę W zimie to jednak dla aktywnych,,,,bo taki pies wprawdzie się przyzwyczai do malej ilości ruchu ale szkoda nie korzystać z zimy mając tak cudownego psiaka ,szkoda nie korzystać z jego zadowolenia i uśmiechnietej mordki jak widzi pierwsze płatki śniegu. Przynajmnej u mojego samojeda to była euforia razem z nadejściem zimy. Ja ona musi się męczyć w takiej nasłonecznionej budzie:shake: Quote
FredziaFredzia Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Porozsyłałam znajomym info. Czy psy muszą być oddane razem? Acha i czy właściciel zgodzi się na oddanie? Wyjechał na stałe? Quote
Tymonka Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 tak , psy możemy zabierać w każdej chwili , one właściwie już są moje , a czy razem ? Było by cudownie , ale nie jest to konieczne Quote
PACZEK Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Anja2201 napisał(a):tak , psy możemy zabierać w każdej chwili , one właściwie już są moje , a czy razem ? Było by cudownie , ale nie jest to konieczneAnja już "właściwie Twoje" ładnie powiedziane:lol::lol::lol::evil_lol:. A Cioteczki już domów dla nich szukać chciały:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. No dobra wiem jeszcze ktoś pomyśli że to prawda:eviltong: i będziesz chciała ze mną przedyskutować :mad: sprawę! Quote
gandalf Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Śliczna ta sunia żal patrzec na te łańcuchy :-(:-(:-(:-(:-( Czy jest jakieś zainteresowanie adopcją ? Quote
Recommended Posts