Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam pomysły na rzewne teksty , nie mam pomysłu co dalej więc po prostu opiszę wszystko od początku :

Rano przyjechał do mnie facet (przysłała go nasza pani prezes ) z zapytaniem czy mogła bym karmić jego psy bo on wyjeżdża za granicę , zgodziłam się oczywiście , pojechałm i okazało się , że 6 letnia Samojedka i jej syn 5 letni stoją na łańcuchach , co najmniej od roku nie były puszczane z tych łańcuchów , jednocześnie pies był leczony antybiotykami na grzybicę i oba są zaszczepione , ale warunki w jakich psy mieszkają są tragiczne :(

Psy od dziś są pod moją opieką ,mogę je zabierać choćby dzisiaj .

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oba psiaki bardzo fajne do ludzi , sunia (Ala) wskoczyła mi na ręce , ale do psa (czarka) nie odważyłam się podejść aż tak blisko , musimy się lepiej poznać bo psiak waży z 50 kg

Posted

dług 197,60zł

Wpływy :
bazarek - 102 zł
bazarek książkowy - 15 zł +11 zł
bazarek serduszkowy - 15 zł +5 zł +20 zł
ANITA W - 20 zł
Maruda666 - 100 zł
AgaG - 20 zł
Bazarek "wróżby " - 7,50 zł+3 zł+5 zł
bazarek ogłoszeniowy - 17,40 zł +26,70zł+39+ 15 zł+39,60 zł +43,70zł + 15 zł + 12,90 zł +29,10 zł +9,30 zł+6,60 zł +4,50 zł+10,50 zł +4,20zł
bazarek bajkowy - 15 zł +47,80 zł+11 zł+10 zł +18,60 zł
bazarek "uśmiech dogo : -5,60 zł+1,60 zł+2,80 zł+3 zł+2 zł+6,40 zł+2zł+2zł+8 zł+24,5zł
Wygrana z bazarku uśmiech dogo -28zł
Skarbonka tomaszowska - 66 zł

Wydatki :
Ogłoszenia + wyróżnione allegro - 44 zł
krople do oczu dla Alty MAXITROL - 28 zł
Karma - 19,99 zł
Wet + leki - 30 zł
wet - 30 zł
szeli i obroża - 30 zł
paliwo - 20 zł
Transport Alty (Tomaszów -Radom -204 km ) - 65 zł
transport Ciapka (640 km ) - 240 zł
I rata długu u sylwiji - 144,40 zł
DRUGA RATA DŁUGU U SYLWIJI -197,60zł
'Razem=0zł

Posted

No szczęka mi opadła pies który bieg ma we krwi.....eee no nie napiszę wiecie Cenzura!
Trzeba pukać do miłośników rasy .
A właściciel niech sobie założy czujnik ruchu i opłaci firmę ochroniarską bo to tańsze niż utrzymanie psa,ulgi na ubezpieczeniu też się liczą.

Posted

PACZEK napisał(a):
No szczęka mi opadła pies który bieg ma we krwi.....eee no nie napiszę wiecie Cenzura!
Trzeba pukać do miłośników rasy .
A właściciel niech sobie założy czujnik ruchu i opłaci firmę ochroniarską bo to tańsze niż utrzymanie psa,ulgi na ubezpieczeniu też się liczą.

Wiesz co to jest strasznie dziwne , ten facet na swój sposób te psy kocha , to nie jest tak i dla tego chce je oddać , ja mam plan zabrać je na spacer , ale to jak się poznamy no i ciapka ( kolejny ogromny Ciapek ) trochę się boje sama wziąć bo to gigant który od roku nie biegał , nie wiem czy za nim nie polecę :D

Posted

Trzeba po spamować pozapraszać ludzi bo ja czarno widzę adopcję Ciapka , ogromny , nie wychowany , w średnim wieku pies . :( Bo o Alę Samojedkę się nie martwię , tzn martwię się że ona mi cieczki dostała bo dzisiaj ją ciapek dziwnie obwąchiwał , może uzbieramy jakiś grosz na wizytę weta ??

Posted

Anja2201 napisał(a):
A kto to taki ??Tylko najpierw chyba steryka i nie wiem czy nie będzie aborcyjnej , cholera ja już nie mam siły nie ogarniam tego wszystkiego .

Podobno się znacie ze szkoły, czy razem do klasy chodziliście, jakoś tak.
Wyślę Ci zdjęcia czegoś na bazarek czy się nada.