Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed chwilą wróciłem z Węgrowa.
Niestety, Corgi nie ma w schronisku :shake:. Kilka dni temu Jadzka zabrała sunię do jakiejś lecznicy. Podobno została już zoperowana :crazyeye:. Nikogo o tym fakcie nie poinformowała, a wręcz celowo go zataiła. P. Jola otrzymała zakaz wpuszczania wścibskich wolontariuszy na teren schroniska. Krótko mówiąc, przebywałem tam nielegalnie :roll:. To już jest wojna totalna z wszystkimi, którzy mają odwagę przeciwstawić się samozwańczej kierownicy :cool3:.
P. Jola jest zastraszana i psychicznie maltretowana. Od kilku dni jest przeziębiona. Zawiozłem Jej lekarstwa i witaminy. Czuje się znośnie. Obiecałem, że pomożemy Jej, zaopatrując w niezbędne rzeczy (rękawice, buty, czapki). Tam praktycznie niczego nie ma. P. Joli najzwyczajniej w świecie nie stać na ich zakup. Pomyślmy też, jak moglibyśmy pomóc jej dzieciom. Sama utrzymuje sporą gromadkę (4 dziewczynki i 2 chłopców) w wieku 6 -19 lat. Najstarszy syn często pomagał mamie w schronisku. Może zrobić zbiórkę różnych zbędnych rzeczy, z przeznaczeniem na ten cel. P. Jola prześle mi sms-em rozmiarówki swoich pociech.
Celowo nie piszę tego w wątku schroniska...

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Ja ciągle miałam nadzieję że sie uda....razem
Gallegro w jakim wieku sa dziewczynki?
Mam rzeczy po córce moze coś bym wybrała. Tylko wiek i rozmiar potrzebny.

Posted

Dzwonilam do p. J bo mi sie cisnienie podniosło z lekka , co sie dzieje z sunia i dowiedzialam sie , że 2 listop. byla operowana tam gdzie sie umawiałysmy czyli w Radości.Powiedzialam ,że przejmujemy Corgi na tymczas i żeby po nia nie przyjeżdzala już.
ps. suczka ma sie dobrze.

Posted

Całe szczęście!!!
Ania W się ucieszy ;)
Masz info co było robione?
Jak przebiegała rozmowa (szczegółów możesz nam oszczędzić).
Czy Jadzka zawiozła Corgi sama z siebie, czy była monitowana o to?
A może ona chciała "przypunktować" u nas?

Posted

Ania W już wszystko wie!
Sunia jes po operacji. Czuje się dobrze. Ma już zrobioną sterylkę i jest do zabrania od zaraz.Rana dobrze się goi .Jeszcze tylko 10 dni , zdjęcie szwów i jest do wydania do nowego domku. :-)

Posted

pucka69 napisał(a):
... o jak dobrze!!! bo się przestraszyłam ... na AFN poszło w weenend ok 300 zł od róznych osób za szaliki to juz powinno być...

:laola:
Jutro płacimy za opercję i trzeba kupić jej jeszcze karmę na tymczas. Powinna brać też leki...

Posted

Jutro ma jechać do Dobermanii..chyba , że się źle zachowa wobec kota...
Mam nadzieję , że nie... Musi być grzeczna !!! Teraz szukamy domu na stałe! Pani doktor powiedziała ,że jest bardzo grzeczna. Idealny pies dla starszej osoby na spokojne spacery!

Posted

Ania W napisał(a):
...Idealny pies dla starszej osoby na spokojne spacery!

No to ładnie... po takiej sugestii nikt z dogomaniaków nie zechce wziąć Corgi do siebie na stałe :razz:.
Wujek wpłacił na AFN kaskę dla Corgi.
Ehh te kobiety... przez nie wszystkie niedługo pójdę z torbami ;)

Posted

No przeciez nie zrobię z niej użytkowego aportera...Nie da rady ;-) W agility też jej nie widzę . Ale jak spojrzy w oczy to koniec. Może jakiś dogomaniak babcię namówi ?
Wujku dziękujemy !

Posted

To dobrze, że wszystko w porządku :lol: W pewnym momencie przestraszyłam się kiedy przeczytałam, że jej nie ma ........
Potrzebne zdjęcia, ogłosimy w necie i na pewno znajdzie domek :lol:

Posted

Możecie brać wszystkie jej zdjęcia jakie są na tym wątku (ja je robiłam także użyczam praw autorskich ;-)) Nowych jeszcze nie ma ale jeżeli tylko pogoda dopisze wybiorę do niej w niedzielę w odwiedziny (wstępnie już rozmawiałam z Dobermanią) i obfocę :-)

Posted

Corgi szczęśliwie dotarła do tymczasu. Chyba wszystko ok bo z tego co mi przekazała Mośka Dobermiania napisała smsa, że...idą spać :-) Czyli musi być w porządku ...
Dziękuję dziewczyną za zaangażowanie :-)

Posted

Ania W napisał(a):
Corgi szczęśliwie dotarła do tymczasu. Chyba wszystko ok bo z tego co mi przekazała Mośka Dobermiania napisała smsa, że...idą spać :-) Czyli musi być w porządku ...
Dziękuję dziewczyną za zaangażowanie :-)

Dobermanio!!!
:Rose: :Rose: :Rose: :Rose: