gallegro Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Przed chwilą wróciłem z Węgrowa. Niestety, Corgi nie ma w schronisku :shake:. Kilka dni temu Jadzka zabrała sunię do jakiejś lecznicy. Podobno została już zoperowana :crazyeye:. Nikogo o tym fakcie nie poinformowała, a wręcz celowo go zataiła. P. Jola otrzymała zakaz wpuszczania wścibskich wolontariuszy na teren schroniska. Krótko mówiąc, przebywałem tam nielegalnie :roll:. To już jest wojna totalna z wszystkimi, którzy mają odwagę przeciwstawić się samozwańczej kierownicy :cool3:. P. Jola jest zastraszana i psychicznie maltretowana. Od kilku dni jest przeziębiona. Zawiozłem Jej lekarstwa i witaminy. Czuje się znośnie. Obiecałem, że pomożemy Jej, zaopatrując w niezbędne rzeczy (rękawice, buty, czapki). Tam praktycznie niczego nie ma. P. Joli najzwyczajniej w świecie nie stać na ich zakup. Pomyślmy też, jak moglibyśmy pomóc jej dzieciom. Sama utrzymuje sporą gromadkę (4 dziewczynki i 2 chłopców) w wieku 6 -19 lat. Najstarszy syn często pomagał mamie w schronisku. Może zrobić zbiórkę różnych zbędnych rzeczy, z przeznaczeniem na ten cel. P. Jola prześle mi sms-em rozmiarówki swoich pociech. Celowo nie piszę tego w wątku schroniska... Quote
beka Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 A Ja ciągle miałam nadzieję że sie uda....razem Gallegro w jakim wieku sa dziewczynki? Mam rzeczy po córce moze coś bym wybrała. Tylko wiek i rozmiar potrzebny. Quote
enia Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Dobrze wszystko wiem , domku tymczasowy odezwij sie..... Quote
gallegro Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Enia, możesz jaśniej? Jeśli nie to proszę na PW. >Beka, czekam na sms'a od P. Joli. Quote
enia Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Dzwonilam do p. J bo mi sie cisnienie podniosło z lekka , co sie dzieje z sunia i dowiedzialam sie , że 2 listop. byla operowana tam gdzie sie umawiałysmy czyli w Radości.Powiedzialam ,że przejmujemy Corgi na tymczas i żeby po nia nie przyjeżdzala już. ps. suczka ma sie dobrze. Quote
gallegro Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Całe szczęście!!! Ania W się ucieszy ;) Masz info co było robione? Jak przebiegała rozmowa (szczegółów możesz nam oszczędzić). Czy Jadzka zawiozła Corgi sama z siebie, czy była monitowana o to? A może ona chciała "przypunktować" u nas? Quote
Ania W Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Ania W już wszystko wie! Sunia jes po operacji. Czuje się dobrze. Ma już zrobioną sterylkę i jest do zabrania od zaraz.Rana dobrze się goi .Jeszcze tylko 10 dni , zdjęcie szwów i jest do wydania do nowego domku. :-) Quote
pucka69 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 ... o jak dobrze!!! bo się przestraszyłam ... na AFN poszło w weenend ok 300 zł od róznych osób za szaliki to juz powinno być... Quote
Ania W Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 pucka69 napisał(a):... o jak dobrze!!! bo się przestraszyłam ... na AFN poszło w weenend ok 300 zł od róznych osób za szaliki to juz powinno być... :laola: Jutro płacimy za opercję i trzeba kupić jej jeszcze karmę na tymczas. Powinna brać też leki... Quote
enia Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Szczęściara Corgi nie wraca do schroniska!:multi: Quote
pucka69 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 ... tylko? do Dobermanii? u pani wet będzie? Quote
Ania W Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Jutro ma jechać do Dobermanii..chyba , że się źle zachowa wobec kota... Mam nadzieję , że nie... Musi być grzeczna !!! Teraz szukamy domu na stałe! Pani doktor powiedziała ,że jest bardzo grzeczna. Idealny pies dla starszej osoby na spokojne spacery! Quote
pucka69 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 ... czy pamiętamy o karmie? Dobermania prosiła.... Quote
gallegro Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Ania W napisał(a):...Idealny pies dla starszej osoby na spokojne spacery! No to ładnie... po takiej sugestii nikt z dogomaniaków nie zechce wziąć Corgi do siebie na stałe :razz:. Wujek wpłacił na AFN kaskę dla Corgi. Ehh te kobiety... przez nie wszystkie niedługo pójdę z torbami ;) Quote
pucka69 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 ... no widzisz - sam mówisz ż ez torbami ... a jeszcze chciałeś swój własny szalik licytowaćna allegro! Quote
Ania W Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 No przeciez nie zrobię z niej użytkowego aportera...Nie da rady ;-) W agility też jej nie widzę . Ale jak spojrzy w oczy to koniec. Może jakiś dogomaniak babcię namówi ? Wujku dziękujemy ! Quote
enia Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 To ja podniosę ślicznotke może domek ją wypatrzy..... Quote
Mośka Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Dzisiaj Corgusia wychodzi z lecznicy na tymczas;) Domku, gdzie jestes? NIe kazmy Jej na schron :shake: Quote
paros Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 To dobrze, że wszystko w porządku :lol: W pewnym momencie przestraszyłam się kiedy przeczytałam, że jej nie ma ........ Potrzebne zdjęcia, ogłosimy w necie i na pewno znajdzie domek :lol: Quote
Ania W Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Możecie brać wszystkie jej zdjęcia jakie są na tym wątku (ja je robiłam także użyczam praw autorskich ;-)) Nowych jeszcze nie ma ale jeżeli tylko pogoda dopisze wybiorę do niej w niedzielę w odwiedziny (wstępnie już rozmawiałam z Dobermanią) i obfocę :-) Quote
Ania W Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 Corgi szczęśliwie dotarła do tymczasu. Chyba wszystko ok bo z tego co mi przekazała Mośka Dobermiania napisała smsa, że...idą spać :-) Czyli musi być w porządku ... Dziękuję dziewczyną za zaangażowanie :-) Quote
pucka69 Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Ania W napisał(a):Corgi szczęśliwie dotarła do tymczasu. Chyba wszystko ok bo z tego co mi przekazała Mośka Dobermiania napisała smsa, że...idą spać :-) Czyli musi być w porządku ... Dziękuję dziewczyną za zaangażowanie :-) Dobermanio!!! :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Quote
Recommended Posts