Karolina Rogowska Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Mam szczeniaczka(2 miesiące) i się zastanawiam czy jest z nim wszystko ok. Mianowicie chodzi mi o jej sikanie. Wydaje mi się, że jak na szczeniaka nie sika za często i mocz jest jasno-żółty(taki cytrynowy). Wszyscy mówią, że normalnie szczeniak to sika niemal non stop i nie wiem co sądzić o tej mojej psiuni. Tak generalnie to ona żadnych objawów nie ma, chociaż może pije też za rzadko i za mało? Możecie coś podpowiedzieć p.s. Włączyła mi się w stosunku do tego psiaka straszna hipochondria i od wczoraj to mu z 20 chorób znalazłam :oops: Quote
jola77 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 sama jestem ciekawa jaki prawidłowy sik Powinien być ... Quote
kratka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 jola77 napisał(a):sama jestem ciekawa jaki prawidłowy sik Powinien być ... Przychodzi mi do głowy stosunkowo prosta definicja prawidłowego siku: powinien być odzwierciedlony w prawidłowych wartościach biochemicznych i prawidłowych wartościach parametrów moczu. Jak również nie powinien dawać żadnych nieprawidłowych objawów podczas produkcji i wydalania...:evil_lol:. Jeśli pod tym względem jest ok, to resztę spokojnie można przypisać różnicom osobniczym:razz:. Quote
Karolina Rogowska Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 A ktoś wie ile taki szczeniak(2miesiące, suczka typ mini sznaucer) powinien sikać. Jak często? Bo mi się wydaje, że moja sika za rzadko. Ale ja mam lekką hipochondrię w stosunku do psa więc może wymyślam.. Quote
Karolina Rogowska Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Dzisiaj wymyśliłam, że sika za często:roll:... muszę poniedziałek podejść do weta, który ma USG, dla swego spokoju, bo ja temu biednemu psiakowi co 5 minut choroby wymyślam:oops: Quote
Recommended Posts