ludwa Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Piękna jest, to fakt:) Szkoda, że dzikawa... Quote
Szarotka Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='ludwa']Piękna jest, to fakt:) Szkoda, że dzikawa...[/QUOTE] Nie oczekujesz za duzo:):) Moj Henio ma idealny charakter, ale taka nie medialna urode;);) przewaznie niestety ludzie ida na to co jest uznane za ladne........... Quote
ludwa Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Eeee tam, jakoś jeszcze nikt po Nadię nie dzwonił a ładniutka jest, tyle że w ogłoszeniach prawdę pisałam o charakterze;) Quote
Szarotka Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='ludwa']Eeee tam, jakoś jeszcze nikt po Nadię nie dzwonił a ładniutka jest, tyle że w ogłoszeniach prawdę pisałam o charakterze;)[/QUOTE] No tak, ale ona moze wyszlachetniec :):) a Henio juz nie moze bo jest :):) Quote
ludwa Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Tja....dzisiaj ją widziałam. Łypała na mnie z powyżeranej budy trzęsąc się:( Quote
santino Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='ludwa']Tja....dzisiaj ją widziałam. Łypała na mnie z powyżeranej budy trzęsąc się:([/QUOTE] Biedulka... Quote
ludwa Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 [quote name='santino']Biedulka...[/QUOTE] Nasz Rudy też biedny, sytuacka mu się skomplikowała a do tego jeszcze jajka wycięli... Quote
Klementynkaa Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 przybywam zwabiona ogłoszeniem suczyska na nadziejowej stronie... poczytam o niej trochę :( może cosik pomożemy. Quote
Wiedźma Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Mówiłam, że ma coś z wyżła! Wyżły - szkodniki wyraźnie łypią, kiedy nabroją. Wiem coś o tym. Quote
ludwa Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 [quote name='Szarotka']O jej, ale marmolada .......[/QUOTE] Chyba jajecznica;) [quote name='Klementynkaa']przybywam zwabiona ogłoszeniem suczyska na nadziejowej stronie... poczytam o niej trochę :( może cosik pomożemy.[/QUOTE] Będziemy wdzięczne:) [quote name='Wiedźma']Mówiłam, że ma coś z wyżła! Wyżły - szkodniki wyraźnie łypią, kiedy nabroją. Wiem coś o tym.[/QUOTE] Ale ona tak ze strachu na nas łypie. A o łypaniu po przeskrobaniu to ja wiem całkiem sporo:) Quote
ludwa Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 [INDENT]zapraszam na bazarzysko dla naszych podopiecznych [URL="http://www.dogomania.pl/threads/210709-****-Ciuchy-buty-torebki-biżu-na-Nadię-i-resztę.-Do-16.07"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2107...ztę.-Do-16.07[/COLOR][/URL]*** [/INDENT] Quote
ludwa Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Zawiozłam dzisiaj Nadię na sterylkę:( Zestresowana MEGA. Za to z plusów, wg.pobieżnego badania, Natka nie jest w ciąży;) OBY!!!! Za to jak musi być zestresowana, skoro wyglądało na to, że będzie miała cieczkę lada chwila a jest w hotelu drugi miesiąc i cieczka "się zawiesiła" :( Quote
SkarpetKa Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Całymi serduchami i wszystkimy ciepłymi myślami jesteśmy teraz, a w szczególności po zabiegu, z Nadią! Quote
ludwa Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Nadia już po zabiegu. I dobrze:( Małych nie było ale i tak była niespodzianka w postaci krwiaków i zmian martwiczych:) Musiała dostać dobrego kopa od kogoś. Gdyby nie została wysterylizowana, to jej dni byłyby policzone. Na szczęście reszta narządów wygląda dobrze, może się wszystko wchłonęło przez ten czas. Mam nadzieję, że ból był dodatkową przyczyną jej zachowania i teraz i ono się zmieni. Chodziła cały czas powoli i przykulona, sądziłyśmy, że to strach a to mógł być ból:( Badania krwi były ok. I ciągle nie wiemy z czym mamy do czynienia. Z jednej strony cieszę się, że już po wszystkim i okazało się w porę, z drugiej serce mi pęka, że jej zachowanie mogło być w sporej mierze spowodowane bólem a my o tym nie wiedziałyśmy Baznadziejny ten biznes jest Quote
Szarotka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 To dobrze, ze wymyslilas te sterylke, bo problem zostal uchwycony w pore. Quote
ludwa Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Ciotka ale zobacz ilu rzeczy wciąż nie wiemy o tych psach. I nie ma jak się dowiedzieć... A nie ma pieniędzy, żeby każdego przebadać wzdłuż i wszerz. I tak naprawdę jesteśmy bezradne:( Tyle niepotrzebnego cierpienia o którym nie wiedziałyśmy Quote
Szarotka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Pomysl o tym, ze psom pod Wasza opieka sie udalo, bo jest tyle innych, ktorymi sie nikt nie zajmuje. Poza tym psy ktore maja wlascicile nie zawsze maja opieke.......... Quote
ludwa Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Niby racja i niby to wiem ale jakoś i tak mi dziwnie i dlaczego kurde te psy nie potrafią nic pokazać, powiedzieć albo dlaczego my nie umiemy jeszcze ich rozumieć, czytać w myślach? Sama nie wiem. I w sumie winna się nie czuję ale przybiło mnie to mocno i źle mi z tym Quote
Szarotka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Hm ja teraz walcze o dluzsze zycie mojej 21 letniej kotki i przeciez sie nia zajmuje, a nie zauwazylam, ze dobraly sie do niej larwy muchowek :(:( i dobrze, ze ja wzielam do weta, bo bylo zywcem zjadly .............i tez mi nie powiedziala. Nie jestesmy w stanie zrobic wiecej niz jestesmy w stanie. Quote
ludwa Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 wiem, wiem i co mi z tej wiedzy? Odczucie pozostaje. Dobrze, że tak się potoczyło. Jakby tam została, to za miesiąc, dwa by jej nie było. Quote
Szarotka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 No wiec wlasnie. Trzeba sie cieszyc jak mozna pomoc a nie martwic sie, ze nie da sie wszystkim...... Quote
sambo_os1 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Nie można obwiniać siebie za cierpienia tych bezdomnych psiaków,wiadomo że chcemy pomagać,ale czasami możliwości są ograniczone,więc cieszmy się z tego co udało się osiągnąć.Masz rację ze ból mógł byc przyczyną jej zachowania,czasami inaczej interpretujemy sygnały i co zrobić....pomyślcie,gdyby trafiła do schron.czy miałaby lepiej,czy gdyby została na działkach,pewnego dnia odeszła by po cichutku nawet nie zauważona....więc nie zadręczać się proszę myślami,tylko cieszyć z tego że można jej pomóc Ludwo ;) Quote
Recommended Posts