Jump to content
Dogomania

!!!!!!!!!!!!!!nadia uciekła w halinowie!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

ja też wszystko po ciuchutku:) Oby tak dalej. Po cichutku oczywiście;)
Cioteczki, zajrzyjcie do naszych nowych 3 psiaków z mojego podpisu. Tam zupełnie nikt nie zagląda.... Same jesteśmy z nimi a jednak to 3 psy na głowie Na szczęście zdrowe ale...

• Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciocia, na pewno doczekamy:) Bawic się nie umie ani gałęziami, ani psimi zabawkami, maskotkami też nie...Za to dzisiaj udało się jej złapać linkę. Wciągnęła ją do kojca i teraz mamy 3 lub 4 krótkie linki... Normalnie sama jej w końcu do rozsądku przemówię... Nie pracuje a koszty generuje;) Normalnie jak moje dziecko:)

Posted

Paczka zapakowana i czeka na jutro na wysyłkę. A jak tam Nadusia.Poprawiło sie jej troszkę ? Trzymam kciuki bardzo mocno. Ona ostatnio była na zupełnej wolności . Więc jakiekolwiek zamknięci może działać na nią jak płachta na byka.

Posted

No właśnie. Obawiałam się, że po zamknięciu może pojawić się agresja. Na szczęście nie jest tak źle;)
Niestety nie interesują ją zabawki ani psie ani maskotki ani badyle. Dzisiaj znalazła sobie lepsze zajęcie. Udało się jej sięgnąć po NOWĄ!!!! parcianą linkę treningową. Teraz mamy 3 albo 4 linki. Zawiozłam wczoraj, żeby dziewczynie lekko był dźwigać... No to się cudownie rozmnożyła lineczka....Wrrrrr;)

Dziękuję za wsparcie i pomoc:)

Posted

moze byc taki?

[FONT=Times New Roman][/FONT]

[FONT=Arial]Nadia to suczka wtypie dobermana.[/FONT]

[FONT=Arial]Ma około 2 lat, sięgapowyżej kolana i ma czekoladowo- rude umaszczenie. [/FONT]

[FONT=Arial]Nie znamy do końcajej historii, wiemy natomiast, że błąkała się od dawna po wsi, [/FONT]

[FONT=Arial]że miała szczeniaki..że zaczęto na nią polować.[/FONT]

[FONT=Arial] [/FONT]

[FONT=Arial]To sunia jest otwartana ludzi ale nieśmiała, potrzebuje czasu, żeby zaufać.[/FONT]

[FONT=Arial]Ale jak już zaufa, to- gwarantuję, że na całe swoje psie życie.[/FONT]

[FONT=Arial]Jest spokojna, nieconawet wystraszona.[/FONT]

[FONT=Arial]Ale czemuż się tudziwić? Przeganiana, upominająca się o kawałek chleba – prowadziła swoje życiejako bezdomny pies przez długi czas. Los jej nie rozpieszczał.[/FONT]

[FONT=Arial] [/FONT]

[FONT=Arial]Nadia jest psem spokojnym i kontaktowym, a przedewszystkim - potrzebującym czasu, opieki i troski. SZUKAMY DLA NIEJ OPIEKUNA,KTÓRY POKAŻE JEJ, ŻE ŚWIAT NIE JEST ZŁY ANI NIEBEZPIECZNY.[/FONT]

Posted

wykupiłam pakiet z takim tekstem

[FONT=Calibri] [/FONT]
[FONT=Calibri]Piękna Nadia kiedyś komuś zaufa… Może Tobie?[/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT]
[FONT=Calibri]Nadia urodziła się na działkach na przedmieściach Warszawy. Jej dotychczasowe życie, to rodzenie szczeniąt i codzienna walka o byt. Życie było dla niej trudne i ludzie jej go nie ułatwiali, w związku z tym, Nadia nie jest sunią lgnącą do człowieka, szukającą ludzkiego ciepła i ludzkiej pomocy. Niestety w związku z polowaniami na kury okolicznych mieszkańców, życie suni było zagrożone. Została odłowiona i trafiła pod naszą opiekę. [/FONT]
[FONT=Calibri]Nadia jest spokojną, zdystansowaną sunią, która stroni od kontakty z człowiekiem. Nie jest nastawiona wrogo ale wymaga pracy i czasu potrzebnego na zdobycie zaufania. [/FONT]
[FONT=Calibri]W związku z umiejętnością pokonywania wysokich ogrodzeń, poszukujemy dla niej mieszkania w bloku. [/FONT]
[FONT=Calibri]Nadia ma około 3 lat, przebywała w psim stadzie, więc obecność innych psów nie powinna być przeszkodą. Przebywa w Warszawie. [/FONT]
[FONT=Calibri]Adopcja psa wiąże się z podpisaniem umowy adopcyjnej.[/FONT]
[FONT=Calibri]Kontakt Ewa 501 588 482 [/FONT][FONT=Calibri]ludwa@tlen.pl[/FONT][FONT=Calibri], Ida 600 101 446, idusiek@tlen.pl[/FONT]

Posted

Wg mnie to bardzo dobry i wyważony tekst :)
Ja bym jeszcze dopisała, że Nadia to pies w typie psa gończego i że szukamy mieszkania gdzie ktoś jest stale (skoro to ma być mieszkanie a nie kojec), przynajmniej na początku (bo inaczej? Nadia szybko do nas wróci). I dobrze by było, by ktoś miał z psami doświadczenie.

Posted

;) Ciocia, ja w przypadku takich psów przeprowadzam rozmowy przedstawiając same minusy;) i tylko najwytrwalsi przejdą do drugiej tury:) A jakby co, to mamy jeszcze inne, chętnie przedstawię:)

Posted

Biorąc pod uwagę jej stan- jest za wcześnie. Tylko, że ja się obawiam przywiązania teraz do właścicielki a potem kolejnych przejść związanych ze zmianą miejsca i człowieka. Genaralnie zakupiłam ogłoszenia z założeniem, że stanie się cud i trafi się jakiś SUPER dom z ogromnym sercem i doświadczeniem. Więc stanowczo jest to w kategoriach cudu. Zobaczymy;) czy się zdarzy

Posted

Niop....co się polepszy, to się.....
Czekałyśmy na cieczkę, która nie nadchodzi cosik....mi się nie podobały jej sutki ale wetka stwierdziła, że tam się nic nie dzieje, ewnie po szczeniakach... Tylko, że te sutki się powiększają a cieczki nie ma...
I mam doła jak stodoła. Chyba nie bedzie zastrzyku powstrzymującego cieczkę, tylko sterylka aborcyjna...Jutro jeszcze wetka będzie ją oglądała. Były zmiany w wyglądzie narządów, które mogły wskazywać, że albo cieczka była albo zaraz będzie. "zaraz będzie" jakoś nie nadchodzi, więc może być ta druga opcja. Jeszcze się boję, że z tymi sutkami cos nie tak...Wtedy sterylka aborcyjna z usunięciem listwy. Czyli rozległy, kosztowny zabieg, z dłuższym pobytem. I na dokładkę to co się psychicznie polepszyło, to szlag trafi. Odechciewa mi się wszystkiego w takich sytuacjach

Posted

Najbardziej mnie martwi to, że znowu będzie krok w tyl... Kurcze, cholernie mi szkoda tej psiny... Że na nią trafl taki los. Są przecież psy, które się lepiej aklimatyzują w nowych warunkach:(

Posted

ludwa napisał(a):
a dzisiaj dziewczynka sama, bez wołania i próśb podeszła do właścicielki hotelu:)

Jakna Nadię to duży krok w przód! Po cichu trzymam zaciskam kciuki i nie zapeszam :)

Pozwolę sobie na offa:

Zapraszam na bazarek kosmetyczny, z którego dochód będzie przeznaczony na pokrycie kosztów leczenia chorych szczeniaczków z Mosiny:

http://www.dogomania.pl/threads/2098...1#post17098891

Proszę o piękne zakupy lub podnoszenie bazarku :smile: