ludwa Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Ani niezła. CIekawe kiedy dostaniemy eksmisję z hotelu Quote
bea100 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Ano właśnie. Myślałam już o tym przyznam. Niech już lepiej mała się powoli uspokaja... Quote
ludwa Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 mam nadzieję, że szybko jej przejdzie ten etap, jeśli nie, to chyba pozostaną leki jedynie Quote
Szarotka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Hm a nie moze siedziec w metalowym kenelu, zamiast lekow ?? Quote
ludwa Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 ale musiałaby tam siedzieć przez jakieś 22 godz/dobę. Zresztą myślę, że z kenelem też by walczyła. Jutro się dowiem jak jest bez dachu. No i ew. spróbujemy jeszcze bez budy. Kojce są niewielkie, osłonięte z wszystkich stron, zresztą ciepło jest, więc to nie problem Quote
Szarotka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 No wlasnie przeciez bez budy tez mozna :):) pomysl z buda jest przestarzaly i nie modny :):) Quote
ludwa Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 ciąg dalszy... Nie ma dachu to rozwala budę...Trochę zaczyna się interesować innymi psami. Nie jest to przypadek beznadziejny ale zamin dojdzie do siebie, to budę załatwi na cacy, nie wiem czy kojec wytrzyma jej działalność... Quote
Wiedźma Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Podobno jeśli pies jest tak zdeterminowany, to prędzej porani się o kojec niż uspokoi. Moja osobista wariatka, zamknięta w przedpokoju, przesunęła potwornie ciężką szafę, szarpiąc przymocowaną do podłogi wykładzinę. Dobrze, że sobie nie zrobiła krzywdy. Quote
Kociabanda2 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Wiedźma napisał(a):Podobno jeśli pies jest tak zdeterminowany, to prędzej porani się o kojec niż uspokoi. Moja osobista wariatka, zamknięta w przedpokoju, przesunęła potwornie ciężką szafę, szarpiąc przymocowaną do podłogi wykładzinę. Dobrze, że sobie nie zrobiła krzywdy. No ja słyszałam o takim przypadku, gdzie bokser pozostawiony sam w mieszkaniu z braku już czegokolwiek innego do zdewastowania zdjął sobie na glebę sufit podwieszany :P Chyba należałoby zastosować panience jakieś choćby lekkie uspokajacze... no i chyba intensywnie pracować nad oswajaniem żeby przestała myśleć o ucieczce... Quote
ludwa Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Nie no, aż tak źle jeszcze nie jest i mam nadzieję, że nie będzie;) Nie samookalecza się. Powoli wykazuje zainteresowanie otoczeniem, więc na razie jeszcze przez tydzień próbujemy na żywca. Dopiero jeśli nie będzie poprawy albo będzie regres, to zaczniemy leki. Ale jestem optymistką, bo zaczęła chociażby jeść, może nie wielkimi ilościami ale sama chce, więc mam nadzieję, ze i tutaj nastąpi przełom:) Poza tym, ona nie ucieka przed ludźmi. Boi się, podchodzi tak "za karę" ale nie ma paniki i nie wciska się w kąt budy. Więc jestem optymistką:) Cioteczki, pomożecie uzbierać trochę na materiały na budę? Bo jedną budę podżarł Rudy, następną rozbraja Nadia (plus dechy itp), więc wypadałoby zwrócić, zeby nas hotel nie przeklął, że same gagatki niszczycielskie mamy i się nie poczuwamy. A ja się poczuwam ale ciężko jest uzbierać na sam hotel i karmę a co dopiero jakieś ekstra wydatki:( Quote
bea100 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Wysyłam jutro pierwsze 15zł - mała cegiełka na rekonstrukcję budy- robię dobry początek- KTO JESZCZE SIĘ ZŁOŻY? Razem uzbieramy...grosz do grosza... Ludwa: zorientuj się w hoteliku ile potrzeba tej kasy na remont tego co zniszczyły psiaczki? Quote
ludwa Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Mam nadzieję, że nie bedzie źle, bo właścicielka, to dobra dusza:) Gania męża żeby naprawiał w ramach czynu społecznego;) a my będziemy zwracać za materiały:) No i na fb ktoś zaoferował dużą budę ocieplaną:) tylko musimy jakiś transport zorganizować;) A buda spadnie jak z nieba, bo męczyłam włąścicielkę o jeszcze jedne kojec, bo wakacje się zbliżają...:( Pewnie sie przyda niestety... Ciocia, dzieki za dobry początek:)))) Quote
Szarotka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Moj doberman, kupiony z hodowli przezarl kanape na wylot jak zostal sam w domu, to taka sunia to chyba ma prawo:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Narazie nie moge nic pomoc, ale pieniadze za zalegly bazarek w drodze, wiec za jakis tydzien, mam nadzieje, ze beda na koncie. Quote
ludwa Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Szarotka napisał(a):Moj doberman, kupiony z hodowli przezarl kanape na wylot jak zostal sam w domu, to taka sunia to chyba ma prawo:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Narazie nie moge nic pomoc, ale pieniadze za zalegly bazarek w drodze, wiec za jakis tydzien, mam nadzieje, ze beda na koncie. Ale pocieszające no!!!! Myślisz, żeby to zawrzeć od razu w ogłoszeniach? :) Quote
Szarotka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Przynajmniej nie jest Wam tak przykro, ze tylko Wasze. Ogolnie Kaiser zjadl tyle moich ubran, ze szkoda gadac:):) Quote
ludwa Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Nie, nie, nam nie jest przykro mieć spokojne psy:) Mój poprzedni pies uwielbiał wygryzać gacie w kroku:) Pewnie po to żebym mogła przez głowę zakładać;) Bo jak nogę zadzieram, to mogę fiknąć. Chyba o moje bezpieczęństwo i komfort chodziło;) A moje obecen psiaki zjadały albo tylko prawe albo lewe buty (nie pamiętam ale zawsze ten sam;)) a że są dwa, to leciały dwie pary od razu:) Quote
Szarotka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Na szczescie P. Bog mi w Mayi wynagrodzil, ktora nie zjada niczego i jest dama w kazdym calu, ale jest psem obronnym, wiec szczeka i warczy i broni :):) Quote
estrojek Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ewa jak bedziesz u Nadusi to koniecznie podaj adres . A co u niej dzisiaj słychać? Quote
ludwa Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Byłam dzisiaj u dziewczynki:) Są malutkie postępy. Ale po cichutko to czytajcie, żeby nie zapeszyć;) Quote
Szarotka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ostatnie zdjecie takie jak by bardziej pogodne:) Quote
ludwa Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Pogodne jak pogodne. Reakcja jakaś jest. Odrobina uwagi:) Quote
Recommended Posts