Jump to content
Dogomania

!!!!!!!!!!!!!!nadia uciekła w halinowie!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale musiałaby tam siedzieć przez jakieś 22 godz/dobę. Zresztą myślę, że z kenelem też by walczyła. Jutro się dowiem jak jest bez dachu. No i ew. spróbujemy jeszcze bez budy. Kojce są niewielkie, osłonięte z wszystkich stron, zresztą ciepło jest, więc to nie problem

Posted

ciąg dalszy... Nie ma dachu to rozwala budę...Trochę zaczyna się interesować innymi psami. Nie jest to przypadek beznadziejny ale zamin dojdzie do siebie, to budę załatwi na cacy, nie wiem czy kojec wytrzyma jej działalność...

Posted

Podobno jeśli pies jest tak zdeterminowany, to prędzej porani się o kojec niż uspokoi. Moja osobista wariatka, zamknięta w przedpokoju, przesunęła potwornie ciężką szafę, szarpiąc przymocowaną do podłogi wykładzinę. Dobrze, że sobie nie zrobiła krzywdy.

Posted

Wiedźma napisał(a):
Podobno jeśli pies jest tak zdeterminowany, to prędzej porani się o kojec niż uspokoi. Moja osobista wariatka, zamknięta w przedpokoju, przesunęła potwornie ciężką szafę, szarpiąc przymocowaną do podłogi wykładzinę. Dobrze, że sobie nie zrobiła krzywdy.

No ja słyszałam o takim przypadku, gdzie bokser pozostawiony sam w mieszkaniu z braku już czegokolwiek innego do zdewastowania zdjął sobie na glebę sufit podwieszany :P Chyba należałoby zastosować panience jakieś choćby lekkie uspokajacze... no i chyba intensywnie pracować nad oswajaniem żeby przestała myśleć o ucieczce...

Posted

Nie no, aż tak źle jeszcze nie jest i mam nadzieję, że nie będzie;) Nie samookalecza się. Powoli wykazuje zainteresowanie otoczeniem, więc na razie jeszcze przez tydzień próbujemy na żywca. Dopiero jeśli nie będzie poprawy albo będzie regres, to zaczniemy leki. Ale jestem optymistką, bo zaczęła chociażby jeść, może nie wielkimi ilościami ale sama chce, więc mam nadzieję, ze i tutaj nastąpi przełom:) Poza tym, ona nie ucieka przed ludźmi. Boi się, podchodzi tak "za karę" ale nie ma paniki i nie wciska się w kąt budy. Więc jestem optymistką:)
Cioteczki, pomożecie uzbierać trochę na materiały na budę? Bo jedną budę podżarł Rudy, następną rozbraja Nadia (plus dechy itp), więc wypadałoby zwrócić, zeby nas hotel nie przeklął, że same gagatki niszczycielskie mamy i się nie poczuwamy. A ja się poczuwam ale ciężko jest uzbierać na sam hotel i karmę a co dopiero jakieś ekstra wydatki:(

Posted

Wysyłam jutro pierwsze 15zł - mała cegiełka na rekonstrukcję budy- robię dobry początek- KTO JESZCZE SIĘ ZŁOŻY? Razem uzbieramy...grosz do grosza...

Ludwa: zorientuj się w hoteliku ile potrzeba tej kasy na remont tego co zniszczyły psiaczki?

Posted

Mam nadzieję, że nie bedzie źle, bo właścicielka, to dobra dusza:) Gania męża żeby naprawiał w ramach czynu społecznego;) a my będziemy zwracać za materiały:)
No i na fb ktoś zaoferował dużą budę ocieplaną:) tylko musimy jakiś transport zorganizować;) A buda spadnie jak z nieba, bo męczyłam włąścicielkę o jeszcze jedne kojec, bo wakacje się zbliżają...:( Pewnie sie przyda niestety...
Ciocia, dzieki za dobry początek:))))

Posted

Moj doberman, kupiony z hodowli przezarl kanape na wylot jak zostal sam w domu, to taka sunia to chyba ma prawo:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Narazie nie moge nic pomoc, ale pieniadze za zalegly bazarek w drodze, wiec za jakis tydzien, mam nadzieje, ze beda na koncie.

Posted

Szarotka napisał(a):
Moj doberman, kupiony z hodowli przezarl kanape na wylot jak zostal sam w domu, to taka sunia to chyba ma prawo:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Narazie nie moge nic pomoc, ale pieniadze za zalegly bazarek w drodze, wiec za jakis tydzien, mam nadzieje, ze beda na koncie.

Ale pocieszające no!!!! Myślisz, żeby to zawrzeć od razu w ogłoszeniach? :)

Posted

Nie, nie, nam nie jest przykro mieć spokojne psy:)
Mój poprzedni pies uwielbiał wygryzać gacie w kroku:) Pewnie po to żebym mogła przez głowę zakładać;) Bo jak nogę zadzieram, to mogę fiknąć. Chyba o moje bezpieczęństwo i komfort chodziło;)
A moje obecen psiaki zjadały albo tylko prawe albo lewe buty (nie pamiętam ale zawsze ten sam;)) a że są dwa, to leciały dwie pary od razu:)