Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do naszej Fundacji zwóciła sie o pomoc Pani z Koszalina, która ma w domu tymczasowym 2 grzywacze, sunię i pieska. Psiaki biegały po ulicy, zopstały zabrane do schroniska, skąd przekazano je do domu tymczasowego. Miały byc krótko, mieszkają już 3 m-ce i Pani opiekująca się nimi pilnie suzka dla nich domu.

[FONT=Times New Roman]1.Płeć żeńska -Kama[/FONT]
[FONT=Times New Roman]2.Opis:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]a)stan zdrowia dobry, nie choruje;[/FONT]
[FONT=Times New Roman]b)komplet szczepień;[/FONT]
[FONT=Times New Roman]c)kamień nazębny usunięty[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]KAMA-w do mu spokojna, bezproblemowa, posłuszna. Z kolei na spacerze obszczekuje ludzi, bojaźliwa. Przeżyła stres w schronisku. Wiek około 5-u lat.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1.Płeć męska- Kamel -na Wojtuś reaguje. Wiek 5-6 lat.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Opis:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]a)stan zdrowia dobry[/FONT]
[FONT=Times New Roman]b)nie szczepiony ze względu na przyjmowanie leków przez około 1 tydzień.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]c)kamień nazębny usunięty[/FONT]
[FONT=Times New Roman]2.Zabieg u Kamelka- Wojtusia na oczko lewe, usunięte pod powieką górną drobne kaszaki, które kaleczyło mu rogówkę, mruży oczka. Obecnie na kroplach. Być może zabieg będzie powtórzony, przeoczono jeden malutki kaszak.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W domu spokojny, od czasu do czasu zaszczeka, na spacerze nie jest agresywny, posłuszny.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Podejrzewam że pieski są rodzeństwem, trafiły razem do schroniska.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Proszę poszukać im domu, ale ich nie rozdzielać bo one zawsze razem są. Śpią przytulone, a Wojtuś zawsze opiekuje się Kamą.[/FONT]

To wieści od Pani - opiekunki psiaków

Może wspólnie poszukamy im domku?

Posted

supergoga - Wy je przejmujecie?

Bo zadzwoniła do mnie kierowniczka schroniska, żebym umówiła sie z panią na zdjęcia, gdyż ponoć "jakaś fundacja z Poznania" ma je przejąć.
Ale widzę, że zdjęcia są ;-) - Wy będziecie monitorować adopcję? - byłoby super!

suńkę przydałoby się ciachnąć, skoro mają iśc razem do adopcji

Posted

Myślę, że my tylko chcemy pomóc w szukaniu domów - nikt o przejmowaniu nic nie mówił.
Ja nawet chciałam pisac do Ciebie o pomoc w szukaniu domów.
Zdjęcia nie są ładne - więc gdyby ktoś mógł lepsze zrobic byłoby cudnie. Mogę je powstawiac w ogłoszenia i na naszą stronę. Ale nie jestem w Koszalinie, i potrzebny w razie czego ktoś do kontaktu tam.

No i konieczna sterylka.

Posted

Boże jakie cuda...marzyłam zawsze o grzywku, a teraz przeprowadzam się od czerwca i byłyby warunki ale...jedynie na tymczas... :( Piekne! Matko... takie psy w schroniskach... aaaaa....

Posted

[quote name='supergoga']Podnosimy wątek bo ważny, szukamy DT a najlepiej DS - i czy jest szansa na sterylkę suni w obecnym miejscu?

tak, rozmawiałąm z kierowniczką schroniska, bo one mają status schroniskowców.
Mała będzie wysterylizowana, tyle, ze ostatnio była szczepiona. Trzeba trochę odczekać.

Przy okazji umówię sie z pania na dodatkowe zdjęcia, ale te nie są złe - jak się jest grzywaczem - to nie trzeba mieć jakiejś strasznie profesjonalnej sesji zdjęciowej ;-).

supergoga - w ogłoszeniach będziesz podawać namiary na DT czy chcesz na kierowniczkę schroniska? (mogę Ci udostępnić za jej zgodą komórke)
Kierowniczka kobieta przytomna ;-), może w razie czego monitorować adopcję.

Posted

supergoga napisał(a):
Kinga, właśnie nie wiem. Kto w razie przekazywania psaow będzie podpisywał umowę, opiekunka tymczasowa czy Pani kierownik. Do tej osoby podaj mi namiary.

Kierowniczka schroniska.
Prześlę Ci jej namiary na pw

Posted

Jak one zachowują się w domu pod nieobecnośc włascicieli? nie niszcza? Nie wyją? Są ogólnie ok? Bo może mogłabym je wziąć i suzkać im DS w Trójmieście... zdrowe są? Będę potrzebowała pomocy i wsparcia , nie mam niczego żadnych obróżek, smyczy ani karmy, przeprowadzam się i ponosze gigantyczne koszty w związku z dostosowaniem mieszkania do zycia, a lokum jest i tak raptem na rok, potem zostanie sprzedane przez włascicielkę.

Aaa i czy sunia jest wysterylizowana? Hmmm bo powinna być...
Nie dam rayd pojechać po psy, mam auto ale dopiero oswajam się z jeżdżeniem i mój opel sporo pali:/

Wyjeżdżam w piątek rano i wracam w sobotę wieczorem, nie mam internetu w domu więc jetsem na necie w pracy tlyko

Posted

Betbet - sunia nie jest wysterylizowana, nie wiem, czemu do tej pory nie została.
Na dodatek ma teraz cieczkę.
W Koszalinie byłoby to zrobione za darmo - schronisko ma podpisaną umowę z prywatnym gabinetem - tyle, ze teraz wszystko odwleka sie w czasie.

DT oczekuje jak najszybszego zabrania psiaków.
Nie każcie mi tego komentować.

Posted

świetnie:/ Mam nadzieję, że brat jej nie zrobi szczeniaków??? No nie wiem, tak jak piszę, ja jestem w Trójmieście i od niedzieli dyspozycyjna ale u mnie cięzko z jakąkolwiek separacją psów, kawalerka:/ Ja bym je tam rozdzieliła, bo tak byłoby łatwiej i dom znaleźć i DT...

Posted

dowiedziałam się od kierowniczki, ze nowy DT jest załatwiony.
czyli nadal szukamy DS - z namiarami na kierowniczkę (supergoga, masz, prawda?)