Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Igor został znaleziony na jednym z osiedli naszego miasta...psiaka szukały od rana służby komunalne,bo wiele osób zgłaszało do schroniska wielkiego psa ze sznurkiem na szyi,błąkającego się w różnych częściach miasta.Znużony Igor położył się na trawniku i odpoczywał,znaleziono go śpiącego na trawniku.Pozwolił zabrać się do schroniska,nie był agresywny ani zalękniony...był po prostu bardzo zmęczony. Igor jest w schronisku,przez ostatnie dni dał się poznać jako łagodny,kontaktowy psiak.Wyciąga łapy przez kraty boksu,popiskuje i chce,żeby go zauważyć.Igor musiał być psem łańcuchowym,ma na szyi znak po łańcuchu lub grubym sznurku...pomimo to nie ma w nim agresji ani złości na świat i ludzi.Pies nie jest bardzo młody ma około 6 lat.Przed adopcją zostanie wykastrowany.Jest odrobaczony i zaszczepiony.SZUKAMY DOMU DLA IGORA!

Edited by Romka
  • Replies 455
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
oj z wyłapaniem Igora była akcja na medal, pomogła dopiero Pani Tymczasowa Fary, siedziała z nim tak długo aż pies został zabrany :-)

Tak,tak...zabawa w głuchy telefon doprowadziła do tego,że w wyniku kolejnej informacji z ust kolejnej osoby,pojechano po niego jako po psa martwego...a Igor ma się dobrze,jest tylko lekko zakurzony...;)

Posted

Figafiga napisał(a):
Piękny wielki pies!!!

O nim pani psycholog powiedziała,że to może być trudny pies...tak łagodność to swoisty marketing,który uprawia...swoja drogą bardzo mądrze...inteligentny psiak...;)resztę opowie Mamanabank ona wie najwięcej...

Posted

Romka napisał(a):
O nim pani psycholog powiedziała,że to może być trudny pies...tak łagodność to swoisty marketing,który uprawia...swoja drogą bardzo mądrze...inteligentny psiak...;)resztę opowie Mamanabank ona wie najwięcej...

Rzucił się na Paulę, jak przechodziła obok a on jadł. A może przebiegał obok jakiś pies?

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Rzucił się na Paulę, jak przechodziła obok a on jadł. A może przebiegał obok jakiś pies?

No proszę...jak ona to widzi,ta pani behawiorystka...ja i Mamanabank też chcemy mieć taką wiedzę,koniecznie...

Posted

Dowiedziałam się dziś,że Igor ma jutro kastrację a potem idzie do domku...znalazł dom w klasztorze bernardynek...siostry potrzebowały psa i zwróciły się do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami...a może było odwrotnie...najważniejsze,ze Igor będzie miał dom...prawdopodobnie będzie to kojec...ale teren do biegania i pilnowania jest duży...mam nadzieję,że to będzie dobry domek...a Igor nie sprawi kłopotu swoim opiekunkom...

Posted

Romka napisał(a):
Dowiedziałam się dziś,że Igor ma jutro kastrację a potem idzie do domku...znalazł dom w klasztorze bernardynek...siostry potrzebowały psa i zwróciły się do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami...a może było odwrotnie...najważniejsze,ze Igor będzie miał dom...prawdopodobnie będzie to kojec...ale teren do biegania i pilnowania jest duży...mam nadzieję,że to będzie dobry domek...a Igor nie sprawi kłopotu swoim opiekunkom...

Igor nie pójdzie do domku...siostry zrezygnowały z adopcji...

Posted

Rozmawiałam z p.Markiem,w boksie spokój...ale czasami dochodzi do pomruków przy misce...Irys ustępuje...Igor powoli przejmuje rządy w boksie...mam nadzieję,że będzie nadal wszystko ok...

Posted

Igor rządzi w boksie,rozwalił już budę...cały czas obszczekuje się ze Smykiem...poprosiłam p.Marka,żeby odsunął budy od ogrodzenia,zeby Igor nie przeskoczył do boksu Smyka,Reksa i Laseczki...i tego psiaka chcieli wziąć bez kastracji...jak zakonnice dały by sobie z nim radę...:shake: