Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kalva napisał(a):
strasznie mi brakuje wieści od Dekusia - tych wspaniałych - jak mu się w domku żyje i jak kocha Państwa - jest szansa na jakieś info?

Sądzę, że tak. Czy można byłoby, Romka, zadzwonić, jak Dekuś się zaaklimatyzował? Mnie trochę nie wypada. Lepiej z perspektywy znawcy...

Posted

Romka napisał(a):
Jutro ustalę telefon w schronisku bo sama jestem bardzo ciekawa...

Basia dziś na swojej tablicy FB (nie na PW, więc mogę spokojnie zacytować) napisała:

"Deki jest bardzo kochany, spokojny i coraz bardziej ufny.Trochę też go muszę odchudzić , dużo spacerujemy mniej jemy oboje. Kiedy odzyskam swój aparat fot. wrzucę jakieś zdjęcia."

:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='UBOCZE']Basia dziś na swojej tablicy FB (nie na PW, więc mogę spokojnie zacytować) napisała:

"Deki jest bardzo kochany, spokojny i coraz bardziej ufny.Trochę też go muszę odchudzić , dużo spacerujemy mniej jemy oboje. Kiedy odzyskam swój aparat fot. wrzucę jakieś zdjęcia."

:lol::lol::lol:[/QUOTE]
Ubocze jak tylko będą zdjęcia to proszę wrzuć je na wątek...

Posted

Rozmawiałam dziś telefonicznie z nową opiekunką Dekunia p.Basią,poprosiłam o kilka informacji,tłumacząc to niecierpliwością wielbicieli naszego Dekunia.;) P.Basia jest osobą bardzo zajętą ale obiecała,ze zrobi zdjęcia,póki co telefonem i jutro lub pojutrze do mnie wyśle.A teraz trochę informacji o Dekuniu:na początku bał się każdej nowej osoby ,która przychodziła do domu,musiał się oswoić z tą sytuacją,teraz nie boi się ludzi i wręcz prosi o uwagę i głaski.Lubi jeść,wyjada z miski Klarze,swojej koleżance sznaucerce.Pani trochę odchudziła Dekunia(bardzo dobrze!) bo był za gruby(kaszka ze schroniska i mało ruchu).Lubi przebywać w ogrodzie,wykopuje sobie dołki w ziemi,a potem lubi w nim siedzieć.Jest cudownym psiakiem,łagodnym i spokojnym.Jedyna jego wada to chęć zwiedzenia tego co jest za płotem...p.Basia musi bardzo uważać,bo Dekunio,chętnie zwiedziłby okolice...;)No to czekamy na zdjęcia!

Posted

Dzięki Romka! Przekazałem newsy i cieszę się, że z Dekusiem tak wszystko w dobrym kierunku idzie!:loveu::loveu::loveu:
To znaczy, że coraz mniej płochliwy i to - moim zdaniem - w dość szybkim tempie. :lol::lol::lol: Bo że domek bajeczny, to wiedziałem, bo wiem, kim jest obecna właścicielka Dekusia! Oj, cudnie chłopakowi się ułożyło...:lol::lol::lol:

Posted

UBOCZE napisał(a):
Dzięki Romka! Przekazałem newsy i cieszę się, że z Dekusiem tak wszystko w dobrym kierunku idzie!:loveu::loveu::loveu:
To znaczy, że coraz mniej płochliwy i to - moim zdaniem - w dość szybkim tempie. :lol::lol::lol: Bo że domek bajeczny, to wiedziałem, bo wiem, kim jest obecna właścicielka Dekusia! Oj, cudnie chłopakowi się ułożyło...:lol::lol::lol:

A tu proszę zdjęcia Dekunia z nowego domku:

Posted

Romka napisał(a):
Mam jeszcze 2 zdjęcia, ale nie bardzo wyszły bo są robione telefonem...na obu Dekunio szczęśliwy!:lol:

Wrzucę,choć nie są dobrej jakości:

• 1 month later...
Posted

Na pewno dobrze, bo Basia na FB pisze, że ma z niego wielką pociechę. I promuje inne ł psiaki, też łowickie, te jeszcze w schronisku - najpierw Rebusika, a teraz Rupercika (który już był przygotowany do drogi, ale pozostał, bo okazało się, że pomylono go z Rebusikiem) i postrzelonego śrutem Cyganka. O szczęście Dekusia możemy być spokojni. Ale mogę dopytać Basię o szczegóły...

Marysiu, może zarejestruj sie na FB. Tam też naprawdę wiele fajnych, propsich rzeczy się dzieje...:lol::lol::lol: