Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='UBOCZE']Żebyście wiedzieli, ile osób na fejsie interesuje się losem Dekiego. Trudno uwierzyć, żeby z takiej pozytywnej energii nic nie wyszło. Cały czas wspiera mnie tam Kalva.
Już napisałem do lik_i, zgodziła się wystawić trzecie wyróżnione allegro.

Dziś wieczorem chciałbym napisać nowy tekst do allegro. Oceńcie, czy będzie dobry i czy zgadzacie się na taki tekst...

Gdzie jeszcze Deki ma ogłoszenia? Pytała mnie o to jedna z dobrych duszyczek na FB, bo chciała też Dekiego wesprzeć robieniem ogłoszeń...[/QUOTE]

Oby, oby, bo on mi zapadl w serce i ono mi peka, ze ja nic nie moge zrobic :(

Posted

[quote name='sylwiaso']Widziałam Dekiego w schronie to jest psina miód na serce![/QUOTE]

... czyli fotki nie kłamią.:loveu::loveu::loveu: A czy Dekuś był dziś na spacerze? A może jutro będzie? Jeśli to tylko możliwe, to ja bardzo prosiłbym o nowe fotki w celu wrzucenia ich na FB. Wpływają na ożywanie wydarzenia i większe zainteresowanie Dekim...

No i oczywiście wierzę, że z Rebusikiem konkordia...;)

Posted

Przeczytajcie i przekażcie mi uwagi i czy ten tekst w ogóle się nadaje. Chcę ruszyć z kolejnym allegro i akcją ogłoszeniową:

DEKI - CHODZĄCA SUBTELNOŚĆ I ŚLICZNOTA ZE ZŁAMANYM SERCEM BŁAGA O DOM!!!
Nazywam się Deki. Jak żyłem dawniej, kiepsko pamiętam. Chyba nie zawsze bywało znośnie. Błąkałem się głodny, przeganiany, bez dachu - czy gorąco czy mróz. Ale przyszedł dzień, w którym nie wierzyłem swemu szczęściu - ZNALAZŁEM DOM! Byłem najedzony, bezpieczny i miałem swego Pana.
Pewnego dnia jednak Pan przyprowadził do domu szczeniaczka - radosnego owczarka. Pomyślałem, że będę jego opiekunem, a on w przyszłości zostanie moim kumplem. Jaki byłem wtedy naiwny... On mnie podgryzał, tarmosił, ja cierpliwie to znosiłem, bo przecież to dzieciak. Ale szczeniak rósł, a jego zęby stawały się dla mnie coraz bardziej dokuczliwe. Gdy stał się już dorosłym owczarkiem, znacznie potężniejszym ode mnie, atakować nie przestawał. Warczał, gryzł i nieraz mnie tak poturbował, że przestałem czuć się bezpiecznie. Pan uznał więc, że dla nas dwóch tu nie może być miejsca i jeden musi zostać odwieziony do schroniska. Oczywiście padło na mnie.
Jednak to, co spotkało mnie w schroniskowym boksie, przerosło moje wyobrażenia. Poznałem brutalne reguły tu panujące. Przekonałem się, że psiak słabszy i wrażliwszy może tu zostać nawet zagryziony. Każdy kolejny dzień był dla mnie dniem strachu, bo współtowarzysze wyczuwali moje zagubienie, rzucali się na mnie i bezlitośnie kąsali. Chowałem się za budę, piszczałem, a gdy mnie dopadały, kładłem się do góry brzuszkiem, przepraszając nie wiem za co, a one kąsały boleśnie moje łapki. Marzyłem już tylko o tym, żeby koszmar się skończył.
Po którymś z kolei pogryzieniu przeniesiono mnie do osobnego boksu. Siedziałem więc za kratami sam jak palec, nawet już nikogo nie wypatrywałem, bo straciłem wiarę w cokolwiek.
Od niedawna jest trochę lepiej, siedzę z innym psiakiem, bardzo łagodnym, który dzieli mój los. Co tydzień wychodzę na spacery i wyprowadzające mnie panie mówią, że poza boksem jestem zupełnie innym psiakiem. Potrafię już nawet uśmiechać się, zamerdać ogonem. Bardzo lubię ludzi i do nich się garnę. Ale czym jest pół godziny spaceru na 168 pełnych godzin tygodnia w ciasnym boksie. I tak jeszcze tli się w moim psim łepku nadzieja, że ktoś przyjdzie, pogłaszcze, zabierze mnie stąd i da ciepły dom. Czy to będziesz Ty?

Deki to 10-letni pies - bardzo kontaktowy, przyjazny wobec innych psów. Jest odrobaczony i zaszczepiony przeciw wściekliźnie. Przebywa w schronisku w Łowiczu. Przed adopcją zostanie zachipowany i poddany kastracji.

Deki ma swój wątek na portalu dogomania: http://www.dogomania.pl/threads/208334-DEKI-oddany-po-latach-do-schroniska-a-tam-gryziony-przez-inn******-BŁAGA-O-DOM!!!?p=17435925#post17435925

Telefon kontaktowy w sprawie adopcji: 604 10 11 65, 608 40 47 70
mail: m.gorzynska@wp.pl

Posted

Dziękuję, cieszę się, że się Wam podoba.:loveu::loveu::loveu: Gdyby ktoś jeszcze dodał te informacje, o których pisała mamanabank (bo nie wiem, czy były w tamtym allegro, ale też postaram się wyszperać) i możemy ślicznotę dalej rozpowszechniać...;)

Posted

Jako dopisek mam w poprzednim allegro: Deki jest przesympatycznym, bardzo kontaktowym,spokojnym pieszczochem.
Bardzo przyjazny w stosunku do innych psów. To wspaniały pies, z pewnością wniesie radość do nowego domu.
Dajmy mu szansę na godne,spokojne życie.

PS. Wiem też, że ocenia się go na 10 lat. Nic nie wiem o kastracji i szczepieniach...

Kontakt w sprawie adopcji - tel. Romki i mamanabank

[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial Black][/FONT]

Posted

[quote name='mamanabank']Deki jest zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i odrobaczony. Przed adopcją zostanie wykastrowany i zachipowany.[/QUOTE]

Dziekuję mamanabank:loveu:, zaraz dodam informację i dziś wyślę prośbę do lilk_i o wyróżnione allegro.:lol:

Edit. Dodałem wszystko w tamtym poście, żeby był gotowiec do przyklejania też gdzie indziej...;)

Posted

Dzięki UBOCZE i akcji na FB Deki ma ogromne szanse na dom.
Właśnie rozmawiałam z Panią, która chce mu pomóc i ofiarować dom.
Poszukujemy osoby do wizyty przed/a w Łodzi (Andrzejów).
Łatwo nie będzie, bo jest to tzw. Łódź pod Łodzią.
Dzwoniłam do Rity60 z prośbą o wskazanie wolontariuszy, którzy mają względnie blisko i mogą pomóc. Obiecała się rozejrzeć. I Was proszę o pomoc w uruchomieniu kontaktów. Marysiu, może Ty znasz kogoś z okolic?

Posted

mamanabank napisał(a):
Dzięki UBOCZE i akcji na FB Deki ma ogromne szanse na dom.
Właśnie rozmawiałam z Panią, która chce mu pomóc i ofiarować dom.
Poszukujemy osoby do wizyty przed/a w Łodzi (Andrzejów).
Łatwo nie będzie, bo jest to tzw. Łódź pod Łodzią.
Dzwoniłam do Rity60 z prośbą o wskazanie wolontariuszy, którzy mają względnie blisko i mogą pomóc. Obiecała się rozejrzeć. I Was proszę o pomoc w uruchomieniu kontaktów. Marysiu, może Ty znasz kogoś z okolic?

Nie mogę uwierzyć! Rewelacja! Ściskam bardzo mocno kciuki! Oby się udało!