Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marycha35']Jeszcze tylko domek i będzie to psiak doskonały:) A jak on sobie radzi? Jaki ma nastrój?[/QUOTE]
Radzi sobie...w duzym boksie są teraz 3 psiaki...w sobotę spacer...

Posted

Romka napisał(a):
Radzi sobie...w duzym boksie są teraz 3 psiaki...w sobotę spacer...

Radził sobie...teraz siedzi cały czas w budzie:-(...a Lampo z Rupertem nie pozwalają mu wyjść...jak chciał się do nas dostać,to już chcieli mu dołożyć...ma pogryzione całe łapki...znów siedzi sam,bo bałam się go tam zostawić...za łagodny do bandy zazdrośników...:-(

Posted

Romka napisał(a):
Radził sobie...teraz siedzi cały czas w budzie:-(...a Lampo z Rupertem nie pozwalają mu wyjść...jak chciał się do nas dostać,to już chcieli mu dołożyć...ma pogryzione całe łapki...znów siedzi sam,bo bałam się go tam zostawić...za łagodny do bandy zazdrośników...:-(

Niedobrze...:shake: Biedny Deki...:-(:-(:-(

Posted

jezeli pracujecie w schronisku to czemu zostawiacie go z psami ktore go gryza? nie ma zadnego widoku na pomoc temu pieskowi? moze trzeba rozspisac zbiorke pieniedzy na jakis hotelik?

Posted

aldira napisał(a):
jezeli pracujecie w schronisku to czemu zostawiacie go z psami ktore go gryza? nie ma zadnego widoku na pomoc temu pieskowi? moze trzeba rozspisac zbiorke pieniedzy na jakis hotelik?

Trudność sytuacji polega na tym, że Deki siedzi z psiakami obiektywnie łagodnymi, a i tak wyczuwają one jego słabość, są zazdrosne i go atakują. Z informacji wcześniejszych wynika, że los Dekiego w innym boksie mógłby być jeszcze gorszy...:-(:-(:-(

Posted

Na FB w sprawie Dekiegowielkie poruszenie. Wiele osób (zresztą podobnie jak ja) bardzo niepokoi sie o los psiaka. Padają propozycje szukania BDT za jedynie karmę i wet., albo zbierania na hotelik wśród osób z FB. Czy Kaja jest już na FB? Przydałoby się jeszcze więcej informacji...

Może jednak pomyśleć o akcji ratowania Dekiego teraz, żeby nie było potem za późno???:placz::placz::placz:

Posted

Ubocze masz 100% racji, nie ma czasu :( potem nie chcemy płakać, że za długo czekaliśmy Zbiórka na fb musi być, tam wiele wspaniałych osób pomaga ratować psiaki, Deki nie ma czasu!!! Jeśli znajdzie sie bdt pieniążki pójdą na karmę, odkleszczenie, kastrację - to musi mieć szukając domku, a jak nie bdt to dt - wtedy trzeba będzie opłacić, pewnie parę miesięcy. Tak czy inaczej Ubocze tylko Ty możesz napisać wiadomość do ludzi z wydarzenia Dekusia, zanim pieniążki dotrą, potrwa parę dni, idzie 10, wypłaty, ludzie na pewno pomogą. Cioteczki zastanówcie się na nr konta, trzeba działać szybko!

Posted

UBOCZE napisał(a):
Trudność sytuacji polega na tym, że Deki siedzi z psiakami obiektywnie łagodnymi, a i tak wyczuwają one jego słabość, są zazdrosne i go atakują. Z informacji wcześniejszych wynika, że los Dekiego w innym boksie mógłby być jeszcze gorszy...:-(:-(:-(

to po prostu załamanie Dekiego, nie słabość, on jest tak zrozpaczony, że go człowiek nie kocha, że nie chce żyć, dlatego psy go atakują:( Jak go pokocha człowiek, Deki odzyska wolę życia, ratujmy go!

Posted

cudowne zdjęcia w sam raz na plakaty, trzeba je wrzucić na fb - niech jego dom go wypatrzy, trzeba go wyciągnąć, ona ma jeszcze promyczek nadziei w oczach!

Posted

UBOCZE napisał(a):
Fotki piękne, bo Deki piękny... Kalva, widzę, że Ty też w roli pośrednika między FB a dogomanią. Dziękuję, że jesteś u Dekiego...

tAK Wujku Ubocze:) Fb jest szybki w obsłudze i to właśnie tam paradoksalnie wypatrzyłam Dekusia, udostępniam go, ale dużo jest psiaków, natomiast jak któryś jest w sytuacji naprawdę podbramkowej to łatwiej ludzie zwracają uwagę i pomagają, ale ta uwaga jest łatwo rozpraszana - taka natura fb, więc trzeba działać szybko - tylko tak pomożemy Dekiemu. Jedno jest bezsprzeczne - trzeba go wydostać ze schronu, a żeby to zrobić tak czy inaczej potrzeba pieniędzy, więc zbiórka jest nieunikniona - tylko na jakie konto - fundacyjne, czy wolontaryjne? Trzeba działać prędko, jeśli ma to odnieść skutek, tak to wygląda

Posted

Kalva napisał(a):
tAK Wujku Ubocze:) Fb jest szybki w obsłudze i to właśnie tam paradoksalnie wypatrzyłam Dekusia, udostępniam go, ale dużo jest psiaków, natomiast jak któryś jest w sytuacji naprawdę podbramkowej to łatwiej ludzie zwracają uwagę i pomagają, ale ta uwaga jest łatwo rozpraszana - taka natura fb, więc trzeba działać szybko - tylko tak pomożemy Dekiemu. Jedno jest bezsprzeczne - trzeba go wydostać ze schronu, a żeby to zrobić tak czy inaczej potrzeba pieniędzy, więc zbiórka jest nieunikniona - tylko na jakie konto - fundacyjne, czy wolontaryjne? Trzeba działać prędko, jeśli ma to odnieść skutek, tak to wygląda

No właśnie, na FB wszystko dzieje się błyskawicznie. Ja też kilka psiaków najpierw wypatrzyłem na FB, a potem dopiero na podstawie linku odnalazłem na dogomanii. Romka, co robimy w związku z Dekim, bo naprawdę dużo osób przejęło się jego losem...

Posted

Witajcie, Kochani!
Znaczy, rozumiem z tego, że dom musiałby być "bezpsi"? A suka? A koty? Jak myślicie?

No i pytanie - czemu oni go tak gryzą? Wypowiadał się może jakiś behawiorysta?
Bo ewentualny domek też pewnie będzie miał ten problem, może można coś z tym zrobić... Z czasem, oczywiście, bo teraz o innych sprawach trzeba myśleć...