Ania102 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 winter7 dziękujemy za pojawienie się na wątku:) Możesz go wrzucić na FB? Quote
winter7 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Ania102 napisał(a):winter7 dziękujemy za pojawienie się na wątku:) Możesz go wrzucić na FB? Ok. Zrobić mu osobne wydarzenie, czy podłączyć pod wydarzenie innego psa, który już znalazł dom. Tam jest ponad 260 osób, więc może warto skorzystać. Quote
aga38 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 winter7 rób jak uważasz Ty znasz się na tym lepiej niż my:) Quote
Ania102 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Ja nie jestem wogóle zalogowana na FB, tak jak aga napisała jak uważasz- będziemy Ci wdzięczne.:loveu: Quote
winter7 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 To na razie wrzucę go na wydarzenie Dziadka Śpiewaka. A jak będzie mały odzew, to zaczniemy nowe. Jak skończę, to wrzucę link. Quote
winter7 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=105579636200041 Proszę się meldować Quote
Ania102 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Dziękujemy bardzo Winter7, niestety nie zobaczę póki nie założę FB.:lol: Quote
winter7 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Czy macie jakieś możliwości zorganizowania transportu do hotelu? Tylko, żeby to nie trwało tydzień. Chodzi o szybką akcję. Quote
aga38 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Transport się zorganizuje z tym nie ma problemu:) Quote
winter7 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 W takim razie zorganizujcie transport do tego hotelu: http://hotelamok.pl/ To jest dokładnie 155 km. W okolicach Krakowa. Jest tam jeden bliski mi psiak. Warunki oceniam na bardzo dobre. Cena 13 zł za dobę. Czy mam potwierdzać? Quote
savahna Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Przyznam,ze bałam się tu dzisiaj wchodzić. Dziewczyny jestescie wielkie.:loveu: EnT nie moge niestety napisać,ze "beda z Ciebie ludzie"....:roll: bo już jestes młodą kobitką z wielkim sercem. Niejeden dorosły mógłby sie od Ciebie uczyć... :p Brawo! To Wam sie dziewczyny rozszerza krag aktywnych dogomaniaków. Może cos ruszy sie u Was powoli w temacie.;) Nawet wszystkiego nie doczytałam dokładnie, bo tak się ucieszyłam,ze musiałam sie najpierw na klawiaturze wyżyć.Wracam czytać. Quote
Zuzka2 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Misiek ma ogłoszenia na Kielce,Warszawę i częściowo Kraków. Chwilę odpocznę i zrobię Kraków,bo będzie wyjazd 4czerwca do Krakowa,więc może się psina załapie;-) Kraków też zrobiony:-) Quote
winter7 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Czy ktoś odpowiedzialny za Miśka może dać mi jednoznaczną odpowiedź? Bo nie będę ludziom głowy zawracać. Dzwoniła do mnie Ania102, która powiedziała, żeby nie potwierdzać tej rezerwacji, bo ma u Jaagi opłacony miesiąc i może najpierw tam posłać Miśka . Słuchajcie, najpierw robicie larum, że pies nie ma gdzie się podziać i sytuacja krytyczna. Ja siedzę pół nocy, wysyłam mail'e, pytam po znajomych... A tu nagle okazuje się, że sprawa nie jest taka pilna, bo może tu, może tam. Nie lubię takich sytuacji. Jeśli pies co miesiąc ma zmieniać miejsce zamieszkania, bo troszkę pobędzie tu, może potem ktoś inny go przygarnie, to ja nie mam zamiaru w tym uczestniczyć. Takie zmiany są bardzo stresujące dla psa. Jest miejsce w bardzo dobrym hotelu za przystępną cenę, w miarę blisko. Zdecydujcie na spokojnie i dajcie znać. Pozdrawiam. Quote
Ania102 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 EnT co z Miśkiem? Nie odłowił go hycel? Może przenieś wątek na ogólny pwp. Quote
EnT Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Iza odizolowała psiaki i wszystko jest OK - może zostać u nich ile chce... Nawet jej mama powiedziała, że jakby się nie znalazł DS, to może u nich zostać (: Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale wcześniej miałam próbę do bierzmowania i nie znalazłam żadnej wolnej chwili ;) Quote
Zuzka2 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 To super wieści!:-) Ja czekam na ew.wieści od agi38,której do ndz nie ma na dogo,bo to na Jej nr tel.ogłosiłam Miśka.Jeśli się coś znajdzie innego dla Miśka,to na pewno Aga to będzie wiedzieć. Nie znacie jakiegoś miłośnika goldenów???? Przybłąkała się piękna suka do moich znajomych.Ma naprawdę rewelacyjną psychikę-uwielbia dzieci,jest bardzo łagodna i uległa.Nie może zostać u nich,bo mają niekastrowanego psa,więc sprawa pilna. Nie wiem czy to Goldenka na pewno,bo nie znam się na rasach,a zdjęcia z tel.;-)ale wydaje mi się,że to sunia w typie... Quote
monika083 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Zuzka ona w typie labradora chyba bardziej, piekna Quote
Zuzka2 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 monika083 napisał(a):Zuzka ona w typie labradora chyba bardziej, piekna A no widzisz-ja się na rasach nie znam ani specjalnie nie interesuję,bo nie mam nawet czasu na to;-).Tak myślałam,że ma troszkę długawą sierść,to pewnie golden.Poprosiłam ich,żeby jej nie wywozili do schroniska ani nigdzie,bo na wsiach jak się znajdzie dom,to już lepiej psa do schroniska oddać-przynajmniej ma szansę na normalny dom,a nie łańcuch i rozmnażanie. Quote
monika083 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Zuzka2 napisał(a):A no widzisz-ja się na rasach nie znam ani specjalnie nie interesuję,bo nie mam nawet czasu na to;-).Tak myślałam,że ma troszkę długawą sierść,to pewnie golden.Poprosiłam ich,żeby jej nie wywozili do schroniska ani nigdzie,bo na wsiach jak się znajdzie dom,to już lepiej psa do schroniska oddać-przynajmniej ma szansę na normalny dom,a nie łańcuch i rozmnażanie. oczywiscie, jesli mozesz , tpo zaloz jej watek, powstawia sie ja na labki i goldeny, porobi ogloszenia, szkoda, zeby wyladowala wlasnie gdzies na lancuchu.. Quote
Zuzka2 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 monika083 napisał(a):oczywiscie, jesli mozesz , tpo zaloz jej watek, powstawia sie ja na labki i goldeny, porobi ogloszenia, szkoda, zeby wyladowala wlasnie gdzies na lancuchu.. Sęk w tym,że ja jej bez problemu znajdę dom,tylko potrzebna mi raczej pomoc na sterylkę i DT na po sterylce i osoba wyszczekana do procedury adopcyjnej,bo ja się do tego nie nadaję-mogę zrobić wiele ogłoszeń,ale ludzi nie zweryfikuję. Już kolejna osoba mi napisała,że sunia jest w typie labka,więc wrzucam na labki:-) Quote
ewelinka_m Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Zuzka spróbuj napisać o pomoc w tej kwestii do dziewczyn zajmujących się labradorami, najlepiej może tu: http://www.labradory.info/ suńka faktycznie bardziej labkowa ;) a za psiaki z tego wątku mocno kciuki trzymam! :loveu: Kiedy Aston wyrusza po nowe życie? :razz: Quote
Ania102 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 ewelinka po Astona przyjeżdzają w sobotę:) EnT możemy jutro jechać z Tobą do Izy? Chyba lepiej jak bedzie jakaś dorosła osoba, żeby konkretnie się umówić. Możemy zawieźć karmę dla Miska i tbl odrobaczywiające. Nie mogę się do Ciebie pół wieczora dodzwonić... Winter7 ja również wczoraj obdzwaniałam i każda z nas stąd poinformowana o sytuacji, działała w panice. Namawiałam znajomych na wzięcie któregoś psa na dt. Każda z nas szukała. Znając EnT osobiście wiem, że włożyła w to całe serce i jej się udało. Za co brawa ale myslę, że trzeba to potwierdzić w 100%. 2 lata temu razem z EnT próbowałyśmy pomóc 2 psiakom, przetrzymywałyśmy je na zmianę, jeżdziłyśmy jak opętane wszystkich błagając o pomoc i udało się znaleźć im dt, który w krótkim czasie zmienił się w ds. Dziś byłam w pracy, nie chciałam żebyś rezerwowała zanim tu się nic nie wyjaśni a 2 bezpieczne dni Misiek miał jak napisała EnT. Nie miałam jak napisać na wątku więc zadzwoniłam. Jaaga zapsiona ale tu blisko też mamy dobry dt u Ginn, oczywiście jeśli chodzi o transport to nie byłoby najmniejszego problemu dla mnie i aagaty niemal wszędzie jechać. Dziękujemy Ci ogromnie za zaangażowanie i pomoc. Sprawa jest pilna i naprawdę się staramy. Myslę, że ustalimy dt o którym pisze EnT i rozważymy kolejne opcje. Zuzka podrzuć link jak sunia będzie miała wątek. Skontaktuj się koniecznie z labradorami. Quote
Recommended Posts