pa-ttti Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Rano w Piasecznie/k.Warszawy, przy ulicy Kauna, znalazłam psa. Wygląda na jakieś 8lat, ale mogę się mylić. Jest średnim psiakiem do kolana, kolor rudy z czarnymi nalotami, grubasek- najprawdopodobniej uciekł komuś podczas burzy. Pies leżał na środku ulicy, mógł być potrącony przez samochód, jest prawdopodobnie w szoku bo cały czas leży, może mieć obrażenia wewnętrzne- to stwierdzi weterynarz. nr tel 515-200-012 Uploaded with ImageShack.us Quote
mtf zalesie Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 w lecznicy na kilinskiego i w lecznicy kolo urzedu gminy widzialam miesiac temu ogloszenia o zaginieciu rudego psa lub suki,w chyliczkach w andzie to pewnie juz spraedzalas Quote
pa-ttti Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 koło urzędu gminy, chodzi Ci o tą klinikę na Kościuszki? w Andzie sprawdzałam. Quote
mtf zalesie Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 jedno bylo na kilinskiego naprzeciw dawnego wejscia do telekomunikacji /szukano rudej starszej ale chyba suczki/,a drugie miejsce to klinika na kosciuszki chyba dotyczylo tez rudej suczki 1,5 mies temu Quote
pa-ttti Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 widziałam to ogłoszenie...bardzo podobny psiak, tyle że innej płci-szukają suczki... Quote
pa-ttti Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 co z nim nie tak? jak byliśmy u weta, nie stwierdził żadnych chorób, ani urazów- chociaż oględziny były tylko takie "zewnętrzne". dostał antybiotyk i lek przeciwbólowy, i za 2 dni wstał, zaczął jeść, pić. normalnie wychodził na spacery itp...Co stwierdził Wasz wet? ile lat mu daje? pies jak już pisałam, znaleziony był na środku ulicy, po burzliwej nocy, nie wykluczone że został np "stuknięty" przez jakiś samochód... Quote
beka Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Nie wiem ile dokładnie dali mu lat ale to stary pies, ma zaćmę i poważne szmery w sercu Quote
pa-ttti Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 te szmery to coś poważnego? psiak będzie leczony? czyli nie ma żadnych urazów wewnętrznych? Quote
pa-ttti Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 właśnie dzwoniłam do kliniki(i przytuliska, 2 w 1), mam niestety przykrą wiadomość... Mały po 2 dniowym pobycie w klinice został uśpiony....Poza szmerami w sercu o których się dowiedzialam, okazało się po wykonaniu badań krwi że psiak ma babeszjozę...:( stan jego się nie polepszał, leczenie nie pomagało, zdecydowali się uśpić psiaka, żeby nie cierpiał dłużej... [*]... Quote
Recommended Posts