Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anna1']Madeira Sua Sponte "Mandy" i Grupa hodowlana Sua \Sponciakow :))))

Włassnie zwrócilam uwage na ten zespół:lol:ekstra prezentowaliscie się:cool3::loveu:

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja bym jeszcze chciała zadać jedno pytanie, ale już na inny temat. Nie chcę oczywiście w tym momencie obrazić żadnego z właścicieli grzywaczy i nie mówię o jakimś konkretnym psie. Ale na wystawie niektóre grzywacze była bardzo chude. Czy nie za bardzo? Wiem, że te pieski powinny być szczupłe, ale zastanawiałam się czy takie, którym widać wszystkie żebra i kręgosłup nie są zbyt chude.

Posted

solange- nie sadze zeby ktos sie specjalnie obrazal:)
wezmy np. moja Metke- ja usiluje ja utuczyc juz od ponad roku ale ona wszystko spala i jest chuda jak glista- moze po dzieciach ciala nabierze ale na razie jak ma nabrac jak ona ciagle w ruchu , ani chwili nie usiedzi spokojnie; a jak inne chudzielce to nie mam pojecia; niektore grzywki takie poprostu sa nawet ja sie je tuczy;

Posted

anna1 napisał(a):
Napewno sie Perelko zalapalas:)))))) kto jak kto ale Ty napewno:)
a w mexyku wezmie wsio Cares Crest:) a jeszcze jak mexykaniec sedziuje:evil_lol: ciekawa jestem gdzie grzywki sedziuje Szwed od biualych miniatur bo P. Brychtova spedzila tam czesc czasu sobotniego przy jego stoliku:)hihi; sie okaze:cool3:

No ja nie wiem, ja taka mało medialna:)))))))) Szkoda tego Mexyku, czyli dopiero Sztokholm....
No tez jestem ciekawa gdzie bedzie sedziowac, trzeba wypatrywać, zeby zgloszenia nie przeoczyć:))))))))

Fotki super, nastepny BIS Grup musi byc nasz:lol:

Posted

Pearl napisał(a):
No ja nie wiem, ja taka mało medialna:)))))))) Szkoda tego Mexyku, czyli dopiero Sztokholm....
No tez jestem ciekawa gdzie bedzie sedziowac, trzeba wypatrywać, zeby zgloszenia nie przeoczyć:))))))))

Fotki super, nastepny BIS Grup musi byc nasz:lol:
Nu mam nadzieje:cool3:Jeżeli bede to napewno będe wam kibicować:loveu:

Posted

lonka napisał(a):
Nu mam nadzieje:cool3:Jeżeli bede to napewno będe wam kibicować:loveu:

Dzieki, dzieki, ale nie wiem kiedy nastepny raz grupa sie zbierze w takim składzie;)

Posted

Marcin M napisał(a):
Skład rzeczywiście mieliście doborowy, ale pomiędzy te trzy pięknie Panie powinien stanąc tak przystojny mężczyzna jak ja :lol:

Pogadaj z szefowa, mozemy miec 2 Marcinów:lol: Bo z tego pierwszego napewno nie rezygnujemy :)

Posted

Solange napisał(a):
A ja bym jeszcze chciała zadać jedno pytanie, ale już na inny temat. Nie chcę oczywiście w tym momencie obrazić żadnego z właścicieli grzywaczy i nie mówię o jakimś konkretnym psie. Ale na wystawie niektóre grzywacze była bardzo chude. Czy nie za bardzo? Wiem, że te pieski powinny być szczupłe, ale zastanawiałam się czy takie, którym widać wszystkie żebra i kręgosłup nie są zbyt chude.

Solange!Niestety niektore grzywki takie juz sa poprostu......Dobrym przykładem jest moj Harys,ktory poprostu ucieka przed miską:crazyeye: .Moge mu podsuwac co lepsze smakołyki ,a i tak zje jak wrobelek i nie zgrubnie;)

Posted

Pearl napisał(a):
Pogadaj z szefowa, mozemy miec 2 Marcinów:lol: Bo z tego pierwszego napewno nie rezygnujemy :)
Pewnie.Ten rodzynek świetnie sie komponował.ale ja nie jestem szefowa to tylko moje skromne zdanie:roll:

Posted

Pearl napisał(a):

Pearl z szefową, tzn. z Anią, mam już obcykane - co dwa Marciny to nie jeden ;) Super wyglądaliście na grupie!!!!!!!

Posted

Anna 1, Res, ale Wam zazdroszczę! Ja się męczę, żeby Dinar schudł i jest ciężko. On ma ogromny apetyt i je dosłownie wszystko, łącznie z kiszoną kapustą :crazyeye: . Takiego psa jeszcze nie widziałam! A do wystawy musi schudnąć ok. pól kilo. Myslę,że wtedy będzie wygladał dobrze. Najgoresze jest to, że ja nie wiem czy on jest głodny, gdy domaga się jedzenia, czy to jego łakomstwo...

Posted

Tu nie ma czego zazdroscic,bo pies z wystajacymi kosteczkami ( Harys ) wcale nie wyglada atrakcyjnie ;)
Grzywacze własnie maja to do siebie ,ze albo kaprysza,albo jedza za trzech.Nie wiem czy znam jakiegos ktory je normalnie - majac swoje gusta ,ale nie grymaszac zbytnio.
Moj Gizmol jest pochłaniaczem- zjada tyle co owczarek niemiecki i po skonczonej porcji zapyla do misek innych psow zeby sprawdzic czy aby kruszynka nie zostala do pozarcia.Niestety ze wzgledu na jego budowe - przedluzony tłow i krotkie nozki nie wyglada zbyt ciekawie :evil_lol: .Teraz jeszcze po kastracji tyje dwa razy szybciej ....Kiedys wygladał jak nagi jamnik ,a teraz zaczyna podchodzic pod baseta :eek2: :eek2: :eek2: :megagrin: :megagrin: :megagrin:

Posted

[quote name='Solange']Anna 1, Res, ale Wam zazdroszczę! Ja się męczę, żeby Dinar schudł i jest ciężko. On ma ogromny apetyt i je dosłownie wszystko, łącznie z kiszoną kapustą :crazyeye: . Takiego psa jeszcze nie widziałam! A do wystawy musi schudnąć ok. pól kilo. Myslę,że wtedy będzie wygladał dobrze. Najgoresze jest to, że ja nie wiem czy on jest głodny, gdy domaga się jedzenia, czy to jego łakomstwo...

Ja mam ten sam problem :placz: :placz: , wiecznie głodne :angryy: , Gizmo chudnie samoistnie :evil_lol: dwa razy do roku jak suczki na osiedlu mają cieczkę. Właśnie przeżywam ten okres więc na Kielce będzie wyglądał przyzwoicie jeśli chodzi o tuszę. Niestety Radara to nie rusza i wygląda jak mała parówka :diabloti:

Zdjęcia fantastyczne :lol: :lol: a grupa hodowlana prezentuje się SUPER

Posted

Res, naprawdę Gizmol zaczyna wygladać jak baset??? :crazyeye: :evil_lol: To dopiero musi wzbudzać zainteresowanie, gdy idziesz z nim ulicą :evil_lol: . A tak poważnie - uwazaj, bo czasami nadwaga moze prowadzić do różnych chorób. Dinar też ma nieposkromiony apetyt. Gdy dam mu skrzydełko od kurczaka, to oczywiście zje, ale gdybym rzuciła mu całą kure, również by ją pozarł! I gdzie leży granica miedzy głodem, a łakomstwem?!
Anka W, gdy ja miałam jamnika też chudł, kiedy Bina miała cieczkę. Nie chciał jeść przez kilka dni, nawet na siłę mu wciskałam i potem wygladał jak anorektyk. A poza tym jadł normalnie i wyglądał również normalnie - tak jak powinien. Dinar natomiast, owszem, interesuje się Biną w takim stanie, ale nie przeszkadza mu to, by jeść :diabloti:

Posted

Marcin M napisał(a):
Pearl z szefową, tzn. z Anią, mam już obcykane - co dwa Marciny to nie jeden ;) Super wyglądaliście na grupie!!!!!!!

Jak masz obcykane to zapraszamy w szeregi;)

Posted

Gratuluję wszystkim, którzy wystawiali swoje psy w Poznaniu - wszystkie polskie pieski pokazały się wspaniale na ringu! brawo!widziałam w końcu na zywo Campariego - i bardzo mi się podobał; gratuluję res.Cacib;

Posted

[quote name='Solange']Anna 1, Res, ale Wam zazdroszczę! Ja się męczę, żeby Dinar schudł i jest ciężko. On ma ogromny apetyt i je dosłownie wszystko, łącznie z kiszoną kapustą :crazyeye: . Takiego psa jeszcze nie widziałam! A do wystawy musi schudnąć ok. pól kilo. Myslę,że wtedy będzie wygladał dobrze. Najgoresze jest to, że ja nie wiem czy on jest głodny, gdy domaga się jedzenia, czy to jego łakomstwo...

skąd ja ten problem znam:mad: :mad: moja tez taki obżarciuch pasibrzuch:mad: