Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta suczka pojawiła się na ul. Żeromskiego w Radomiu jeszcze zimą, dokarmiali ją ludzie, spała pod krzakami. Suczka była b.nieufna, nie dochodziła do ludzi, uciekała, nie dala się złapać.Biegały za nią psy, miała cieczkę....próbowali ją namierzyć pracownicy schroniska na skutek czyjejś interwencji. Nagle zniknęła nam z oczu, w drodze wywiadu dowiedziałam się, że jest u pewnej pani w pobliżu ulicy, na której koczowała i urodziła u niej szczeniaki. Osoba, u której jest sunia ze szczeniakami ma swojego psa, żyje b.biednie, poza tym jest psychicznie chora ale ma serce do zwierząt. Prosiła o pomoc w znalezieniu szczeniakom domów, gdyż planowała je oddać do schroniska. Sąsiedzi jej dokuczają, że ma w domu psiarnię. Obiecałam, że pomożemy jej znaleźć domy a suczkę wysterylizujemy w schronisku i może u niej zostać. Szczeniaki mają 3-4 tygodnie, matka je jeszcze karmi. Kobiet potrzebuje pomocy również w postaci karmy dla suni.

Tak wyglądała sunia kiedy się pojawiła

w domu z dziećmi

Posted

Jaka śliczna sunia... a te jej dzieci,słodziaki. Dlaczego wrażliwi ludzie są biedni??? dlaczego ja nie mam milionów?? Musimy znależć domki tym maluszkom i koniecznie wysterylizować sunię. a czy ktoś już ogłasz te małe?

Posted

Jeszcze nie, we wtorek idę z koleżanką i aparatem porobić zdjęcia każdemu z osobna, jest podobno trzech chłopaków i dwie dziewczynki. Jeden piesek nie ma ogonka. Są takie słodkie....a matka szczerzy zębiska, że aż ciary przechodzą....Ona jest niedożywiona, wcina wszystko co jej podsuniesz, zbieram jej już znów porcję jedzenia. Widziałam w misce suchą karmę, ale tą najtańszą Tip. Wcinała łapczywie nawet chleb z masłem. Nie wyobrażam sobie takich maluszków w schronisku - masakra....Ta kobieta nie zdawała sobie sprawy, że one tam umierają.

Posted

Sytuacja w domu kobiety jest nieciekawa. Bardzo dokuczają jej sąsiedzi, że ma w domu psiarnię, środowisko patologiczne. Maluchom musimy szybko znaleźć domki, bo wylądują w końcu w schronisku. Zanosimy im jedzenie, zaszczepiłyśmy na wściekliznę psa tej kobiety, sunia musi poczekać, bo karmi. Szczeniorki już jedzą same, myślę, że mają 5-6 tygodni.
To jest Benek

Dżeki bez ogonka

Timon

Tosia

Nuka

Posted

piękne dzieci..mama kundlasta...małe mają szanse na domki...

zróbcie mamie łandą fotke - zeby było co pokazac JAKIE MALE BĘDĄ
moze zaszczepic je na wirusówki..coo??
jak maja trafić do schroniska:/

Posted

Ogłoszone są na gumtree warszawa, mała Tosia (czarna) już zarezerwowana. Za tydzień jedzie pod Siedlce do domku z ogródkiem, również Benek znalazł dom w Warszawie w bloku-ludzie go zarezerwowali, pojedzie za tydzień. Oba domki zapowiadają się b.dobrze. Do przyszłej niedzieli trochę podrosną, bo póki co to jeszcze niemowlaki, ale już same jedzą i zaczynają pić. Pozostały same jasne - Dzeki, Timon i Nuka. Ogłosimy je na allegro. Do schroniska na pewno ich nie oddamy. Kobitka jakoś to wytrzyma.

Posted

red napisał(a):
Ogłoszone są na gumtree warszawa, mała Tosia (czarna) już zarezerwowana. Za tydzień jedzie pod Siedlce do domku z ogródkiem, również Benek znalazł dom w Warszawie w bloku-ludzie go zarezerwowali, pojedzie za tydzień. Oba domki zapowiadają się b.dobrze. Do przyszłej niedzieli trochę podrosną, bo póki co to jeszcze niemowlaki, ale już same jedzą i zaczynają pić. Pozostały same jasne - Dzeki, Timon i Nuka. Ogłosimy je na allegro. Do schroniska na pewno ich nie oddamy. Kobitka jakoś to wytrzyma.

super wieści:))

Posted

Dwa maluszki już w swoich domkach w Warszawie, w niedzielę pojedzie trzeci. Szukamy nadal domu dla suczki i pieska koloru beżowego.

Posted

Benek i Dżeki już są w swoich domkach, Tosia pojedzie z Anią Tygrysiczką .Została Nuka i Timon, usuń z allegro tylko Dzekiego. Dzięki

Posted

D O R K A napisał(a):
Tosia juz w swoim domku:)

Tak, tak, a ja nawet widziałem jej nowych opiekunów. Młode małżeństwo - oboje wyglądali na zaangażowanych i wrażliwych.
Poza tym, aby odebrać Tosię, przejechali ok. 80 km w jedną stronę. To dobrze rokuje na przyszłość.

Posted

Nuka i Tymon nadal czekają....są takie śliczne i nikt ich nie chce. A tTosię może kiedyś odwiedzicie przy okazji....

• 2 weeks later...
Posted

Sunia mama jest umówiona na sterylizację 5 lipca, nie wiem czy wróci do domu, gdzie jest obecnie jeszcze z jednym małym- suczką. Pieska Timona dała gdzieś na wieś, małą ogłaszamy nadal, ta kobieta, nie chce ani matki ani maluchów.