Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dostałam na FB zaproszenie na wydarzenie tej rodziny.

Suka-ta biało czarna-"KROWIASTA" jest przyjacielska do innych psów? Mogę pomóc tylko płatnym DT + karma, na pewno sterylizacja, szczepienie wszystko to co związane jest z opieką medyczną, że jest to suka bardzo duża koszt sterylizacji na pewno nie będzie w cenie jak za Pudelka.
Tylko tak jestem w stanie pomóc...

W razie pytań proszę na pw-

Posted

OKTRAWIA DZIĘKI DZIĘKI DZIĘKI
ZA STERYLKĘ MAM 150 ZŁ ZAREZERW3OWANE Z FUNDACJI CZTERY ŁAPY
KARMY CAŁY BAGAŻNIK CI ZAWIOZĘ - SUNIA JEST BARDZO PRZYJACIELSKA tylko potrzebuje ludzia który ją pokocha
ZGINĄŁ JEDEN SZCZENIAK SUNIA KOLOROWA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Basia1968 napisał(a):

OKTRAWIA DZIĘKI DZIĘKI DZIĘKI
ZA STERYLKĘ MAM 150 ZŁ ZAREZERW3OWANE Z FUNDACJI CZTERY ŁAPY
KARMY CAŁY BAGAŻNIK CI ZAWIOZĘ - SUNIA JEST BARDZO PRZYJACIELSKA tylko potrzebuje ludzia który ją pokocha
ZGINĄŁ JEDEN SZCZENIAK SUNIA KOLOROWA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Basia - inaczej po prostu nie mogę, teraz mam 6 psiaków-5 małych i jeden wielkości jak ona, większośc specjalnej troski. Nigdy nie miałam psa na płatnym DT - ale teraz nie mogę inaczej.

kiedyś siostrę mojego Jacusia miałam na tymczasie identycznego umaszczenia tylko nieco mniejsza wydaje mi się:

Tylko kto ją opłaci? Są jakieś deklaracje?
i jeszcze bardzo ważne: jeśli dojdzie do konkretnych ustaleń suczka musi dostac Milbemax - odrobaczający środek najlepiej podac po południem na wieczór. Wybija wszystkie pasożyty - po 2 tygodniach trzeba powtórzyc (2 raz już gdy będzie na ew. DT)
Milbemax dobiera się na masę psa-w tym wypadku jeśli waży ok. 40 kg to dobrac na taką wagę.

Posted

Oktawia ja zastosuję się do Twoich zaleceń tylko zabirz ją proszę, bo ja się boję, że ona nie przeżyje do poniedziałku!!! Ni ma deklaracji żadnych, ale na FB zrbimy wydarzenie, to coś się uzbiera.

Posted

Basia1968 napisał(a):

Oktawia ja zastosuję się do Twoich zaleceń tylko zabirz ją proszę, bo ja się boję, że ona nie przeżyje do poniedziałku!!! Ni ma deklaracji żadnych, ale na FB zrbimy wydarzenie, to coś się uzbiera.

Basia pamiętaj MILBEMAX - to wybija wszystko.

Karmę masz dla niej lepszej jakości niż taka z Biedronki? Pytam się na zapas bo wiem, że Arktyka takie coś dawała swoim psom, którym stworzyła pensjonat w oborze...może kojarzysz.

Mam teren ogrodzony 3.000 m kw, 700 m kw należy do moich psów reszta może byc jej-mam teren podzielony strefowo, nie mam kojca, mam piękna budę ocieploną, wielkości jak na Kaukaza, steropianem 11 cm. Sama czasem tam przesiaduję z psami i oby ona nie miała zapędów do ucieczek-nigdy mi żaden pies nie uciekł ale słyszałam o takich które mają zapędy i pokonają każde ogrodzenie niemal, jeśli mają taki kaprys.

tu jest zdjęcie gdzie widac częściowo ogrodzenie: z tyłu widczone betonowe strefa największa, a bliżej za bawiącymi się psiakami jest siatka: strefa II średnia-ta jest maluchów i najmniejsza 100 m kw też jest maluchów. Jacek (ten czarny) bawiłby się z nią - miałby największą strefę na noc schodziłby do średniej (ma tu swoje ulubione miejsce) budę przeniosłabym na największy wybieg-ściągnę TUR-a bo buda waży ponad 300 kg i nikt jej nie przeniesie przez siatkę-chyba że 3 Pudzianów.

Uploaded with ImageShack.us

podam ewentualnie moją komórkę: 0608-119-660 gdybyś miała pytania.

P.S. Husky widoczny na focie ma właściciela-był tylko u mnie na wczasach.

Posted

Paulina_mickey napisał(a):

przewertowałam zawartośc-tylko jedna osoba wspomina coś o wsprarciu nikt poza nią.

Sterylizacja suki wielkości jak ta kosztuje w granicach 400 zł za 150 zł można wykastrowac samca Rosyjskiego Toy'a (nie sukę tylko samca) i to w narkozie dożylnej nie wziewnej, mój wet korzysta ze wziewnej, wiele odchodzi i cała szczęście z narkozy dożylnej (mniej bezpiecznej).

przed każdym zabiegiem w narkozie należy wykonac badanie krwii: nie podejmuję się wykonac zabiegu bez krwii z ryzykiem zejścia suki potem lub w trakcie zabiegu (bo okaże się, że ma stan zapalny, ma chore nerki i wiele innych ew. opcji-nie kwalifikuje się w związku z tym do podania narkozy) to koszt. ok. 70 zł

szczepienie na choroby wirusowe: też kilkadziesiąt złotych.

wizyta lekarska również nie jest gratisowa.

to są koszty w tym ani jednej deklaracji....

tylko w skrócie daję obraz sytuacji która jest jaka jest a pies może szukac dobrego domu nawet i pół roku. Nie robię adopcji "przypadkowych" ani osobom, które budzą moje wątpliwości.

Miesiąc utrzymania to 300 zł - nie jest wygórowana kwota jednak miesiąc za miesiącem i jak jest na wielu wątkach: brak deklaracji - psy są zadłużone bo w sumie nikt niczego nie deklarował.

Zastanówcie się czy podołacie.

Posted

Hej !!! Jest tu kto???
Zrobiłam ogłoszenia dla dorosłych na cafe i na mój pies. W ogłoszeniach mają imiona Łatka, Rudy i Brunet. To tak, żeby było wiadomo o którego chodzi, jak ktoś zadzwoni.

Posted

maja602 napisał(a):
Hej !!! Jest tu kto???
Zrobiłam ogłoszenia dla dorosłych na cafe i na mój pies. W ogłoszeniach mają imiona Łatka, Rudy i Brunet. To tak, żeby było wiadomo o którego chodzi, jak ktoś zadzwoni.

No właśnie miałam pisać o nadanie imion- niech tak zostana jak wymyśliłaś, ja na FB napiszę, że jak ktoś chce wpłacić to właśnie z takimi dopiskami-dzięki :Rose:

Posted

ja niemamurwani głowy ja mam Majeczkę po zderzeniu z tirem
ja teraz nie podołam - sama za psy płacęmiesięcznie600 ze swojej kieszeni - teraz mam Majeczkę po wypadku więc wszystkie inne plny spycham na plan dalszy
przepraszam, ale moja sunia jest dla mnie najważniejsza - i mam wyrzuty sumienia bo gdyby ze mną nie szła to by nie wpadła pod tira - czuję się podle

Posted

To bardzo przykre. Mam nadzieję, że Twój piesek wyzdrowieje.

Co będzie dalej z tą psią rodzinką. Czy jest ktoś do pomocy? Czy jest jakiś DT?
Czy zbieramy deklaracje?

Posted

Wiem Basiu, że teraz Majka najważniejsza, ale mam pytanie odnośnie mamy maluchów, czy uda się ją złapać? Bo mam miejsce w hoteliku u Asi, więc wzięłabym ją tam na mój koszt, gdzieś koło ostatniego czerwca, czyli na dniach! Jeśli nie uda się jej złapać wezmę suczkę z mieleckiego schronu! Daj znać, jeśli nie to zadzwonię do Ciebie!

Posted

Maja już odeszła i nie potrafię siępozbierać- ktoś powie to tylko pies -dla mnie to znacznie więcej niż pies.
Kamil pojechał po dwa maluszki sunię czarną i pieska beżowego. Dzisiaj będą u nas. Zostały tylko dwa maluchy, Czarna wczoraj pojechała do nowego domku w Opatowie. Zobaczymy co dalej.
Jeśli Agusiazet możesz wziąć sunię dużą do Brzyścia byłoby cudnie.

Posted

Basia1968 napisał(a):
Maja już odeszła i nie potrafię siępozbierać

Bardzo, bardzo mi przykro....:shake:
Myslę,ze tu nikt nie powie,ze to tylko pies.....
Kiedyś miałam cudowna suczkę, onkę....Płakałam po niej kilka lat....A i teraz łezka w oku się kręci....
Wszystkie słowa zabrzmią teraz jak banał.....:-(:-(:-(

Posted

Dopiero przeczytałam o Majce
[*] Bardzo mi przykro:(

Co do suki duże,j łaciatej, czy macie w planach ją łapać? Miejsce moje w hoteliku zwalnia się 1 lipca po południu - n chyba, że coś nadzwyczajnego się zdarzy, ale mam nadzieję, że nie!

Posted

Bardzo mi przykro Basiu z powodu Twojej Majki. Znam ten ból. W swoim życiu pożegnałam już trzy moje psie przyjaciółki. Ostatnią w marcu tego roku. WSród ludzi nie miałam takich wiernych.
Bardzo mi przykro.