Basia1968 Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 naprawdę jakbyście go zabaczyły nażywo - to po prostu cudoooooooo, taki kochany, tak piszczy biedny. Po prostu serce boli - on tak chce do ludzi. A co do suni i czarnego - tutaj obawiam się takie samej rekajci jak w przypadku suczkki i tego czarnego psa od nas z Tarnobrzegu /ta która się oszczneiła pod figurką/. Ten piesk wyje biedny tak, a wczoraj latał jak oszalały - tak szuka tej suni. Tgeo sie obawiam, że jak złapiemy sunię, a czarny zostanie to on biedny oszaleje. Quote
Paulina_mickey Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Hm to może zabezpieczyć najpierw Rudego, bo on najbardziej adopcyjny się wydaje no i najszybciej da się złapać, później czarnuszka a na końcu mame. Ona sama sobie poradzi, ale czarnuch bez niej to pewnie będzie jak piszesz Basia-rozpacz dla niego. Quote
Paulina_mickey Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Basia jak będziesz miała zdjęcia tej suni malutkiej, która została to wyślij mi- ludzie pytaja o szczeniaki a jej jednej tylko zdjęć nie wysyłam. Quote
Basia1968 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 dzisiaj bylismy u psiaków zawieźć jedzonko - Rudy tak skomlał, że sie powyłam, sunia też sie do mnie tuliła, podeszła do ręki - przytulili się do mnie - wyć się chcęe!!!!! Ten biedny czarny tylko trzyma się z daleka i jego nie możemy tam zostawić - dzisiaj moglismy zapakować do auta i rudego i sunię, ale ten czarny......... Quote
savahna Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 O rany....:roll: No może jakoś się przekona.... Quote
maja602 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Czarnego nie można zostawić samego. Trzeba najpierw złapać Bruneta, on bez pozostałych zginie. Quote
agusiazet Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Czy jest jakaś szansa na oswojenie czarnego? Quote
Basia1968 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 na oswojenie jest, ale musimy go złapać i umieścić w DT. On jest przyzwyczajony do ludzi tylko, że sie boi. Ale to młodzieniec - on jest z września ubiegłego roku, to jeszcze chłopaczek do wyprostowania. Ten płacz Rudego doprowadza mnie do szału, tak samo jak wycie tego biedaka od nas z miasta /zabrano mu jego towarzyszkę niedoli - został biedak sam - szlag!!/ Quote
maja602 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 To bardzo przykre. W ogóle w takich sytuacjach myślę, ze życie jest przykre. A kto zabrał te pieski z maiasta? Co się z nimi stanie? Tak. Masz rację Basiu. SZLAG !!! Quote
Paulina_mickey Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Wstawiam zdjęcia ostatniej pannicy ze szczeniąt, która jeszcze szuka domku- nadaliśmy jej imię Nuka I reszta zdjęć: https://picasaweb.google.com/104801708904367797654/CZARNA?authkey=Gv1sRgCJy_6c-2ua2OWw# Quote
maja602 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Tak na szybko zrobiłam ogłoszenia: http://www.psy.pl/adopcje/art9738,nuka.html http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Nuka,44028 Proszę wykorzystywać i zamieszczać na stronach gdzie macie konta. Quote
Paulina_mickey Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Jeśli chodzi o Nukę to ja Ci odpowiem, sunia jest na bezpłatnym domu tymczasowym. No i czeka na domek stały. Jest bezpieczna nic jej nie zagraża a jedyne czego jej trzeba to ogłoszeń, żeby szybciutko znalazła domek. Ja ją na kilku stronach wrzuciłam już, widziałam że Ty także, ale na razie chyba nikt sensowny się nie odezwał. Dziś co prawda miałam zapytanie o szczeniaki z tej gromadki, odpisałam że została jeszcze pannica no ale czy się odezwą to zobaczymy :) A o reszcie to Basia napisze jak jest coś nowego;) Quote
maja602 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 HEEEj! Jest tu kto? Co słychać? Czy coś się zmieniło? Jak wygląda sytuacja Nuki i jej rodziny? Quote
Basia1968 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Nuka jest w DT. Niestety rodzinka jest nadal tam gdzie była. Wozimy im jedzenie i na razie tyle co możemy zrobić. Quote
maja602 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Tutaj już prawie nikt nie zgląda. Może trzeba zmienić tytuł albo zrobić oddzielny wątek dla tej trójki doorosłych. Ogłoszenia mam aktywne cały czas. Nuce też zrobiłam.Może w weekend zrobie nowe w innych miejscach. Quote
Basia1968 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 maja602 wiem, że mało kto zagląda, ale wciąz nowe i nowe psiaki wymagające natychmiastowej pomocy. Zerknij prosze na nasz wątek Fundacyjny - zaraz wstawię zdjęcia z dzisiaj i zobaczysz zdjęcia z wczoraj. MASAKRA TO MAŁO POWIEDZIANE Quote
maja602 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Tak wiem, że to klęska urodzaju. Wydaje mi się, że zostawić ich tak nie można. Suczka znowu będzie miała cieczkę i potomstwo a jak się ją odłowi, to nie wiadomo co będzie z psami. Prawdopodonie zginą. Szkoda by było, bo zdrowe, młode i nie do końca dzikie. Ja niestety mogę pomóc tylko finansowo lub robiąc ogłoszenia. Mogę też poprzenosić wątek. Nie mam gdzie ich zabrać. Quote
Basia1968 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 To nie jest tak, że one są pozostawione, ja cały czas pracuję nad tym aby je stamtąd zabrać Quote
maja602 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Bardzo Ci za to dziękuję będę tu zaglądała. W miarę możliwości pomogę. Quote
agusiazet Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Najlepiej chyba byłoby, jakby wszystkie poszły w jedno miejsce! Tylko, gdzie je znaleźć??? Quote
Recommended Posts