Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O matko, padłam:grin::grin: Fajne, w pierwszej chwili myślałam że to buciki dla niemowlaka, ale coś mi nie pasowało że 4. Patrzę na aukcję a to psie buciki i na dodatek trampki:evil_lol:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja nie rozumiem skąd te przeświadczenie o kolorowych obrożach. Mój facet ma fiołkową, ciemnofioletową, błękitną w groszki, granatową w białe kwiatki itp. :P i jakoś mnie to nie razi a gdybym miała sunie to na bank miała by dużo różu :D

Posted

cockermaister mieszkam koło mostu nad Wartą :D lat mam 21 ;) reszcie odpisze później, bo mam remont i jestem w trakcie malowania ;)

Posted

[quote name='Evelynkaa']A ja nie rozumiem skąd te przeświadczenie o kolorowych obrożach. Mój facet ma fiołkową, ciemnofioletową, błękitną w groszki, granatową w białe kwiatki itp. :P i jakoś mnie to nie razi a gdybym miała sunie to na bank miała by dużo różu :D[/QUOTE]
A na mnie to krzyczeli że swoja sunie w róż ubieram i że laleczke z niej robie :eviltong:

Posted

Misia&Ruby dziękuję za życzenia w imieniu Leny :)
cockermaister pewnie, że się spotkamy ;) Pójdziemy na jakiś spacerek nad zalew :)

Dziewczyny, tragedia! Idę z Leną zrobić siku na podwórko i słyszę pisk kotów. Myślałam, że to te nasze małe gdzieś wlazły i nie mogły zejść. Idę za piskiem, który kieruje mnie za bramę, wychylam się, a na bramie wisi reklamówka w której są 2 małe kocięta! One nie mają jeszcze otwartych oczu, nie potrafią same jeść! Nie wiem co mam zrobić :( Dzwonie po schroniskach, ale w niedziele, to wiadomo - nikt nie odpowiada. Nie wiem jak je nakarmić. Na razie wzięłam strzykawkę i nakarmiłam je zwykłym mlekiem. Mamy karmiącą kotkę, ale ona nie chce się nimi zajmować :( Wiecie może jak wykarmić takie maleństwa? Co byście zrobiły na moim miejscu?
Ludzie są debilami! Mogli poczekać aż małe będą same jadły i dopiero je podrzucić, a tak to nie wiadomo co się z nimi stanie...

Posted

Ojejku ja się kompletnie nie znam na kotach...ale myślę że znajdziesz coś na googlach. a jutro coś w zoologu kupisz, jakieś mleko dla maleństw. zapytaj weta swojego żeby maluchy odrobaczyć!!!!dopilnuj by Lenka nie miała z nimi kontaktu do tego czasu.

Posted

[quote name='A&L']Misia&Ruby dziękuję za życzenia w imieniu Leny :)
cockermaister pewnie, że się spotkamy ;) Pójdziemy na jakiś spacerek nad zalew :)

Dziewczyny, tragedia! Idę z Leną zrobić siku na podwórko i słyszę pisk kotów. Myślałam, że to te nasze małe gdzieś wlazły i nie mogły zejść. Idę za piskiem, który kieruje mnie za bramę, wychylam się, a na bramie wisi reklamówka w której są 2 małe kocięta! One nie mają jeszcze otwartych oczu, nie potrafią same jeść! Nie wiem co mam zrobić :( Dzwonie po schroniskach, ale w niedziele, to wiadomo - nikt nie odpowiada. Nie wiem jak je nakarmić. Na razie wzięłam strzykawkę i nakarmiłam je zwykłym mlekiem. Mamy karmiącą kotkę, ale ona nie chce się nimi zajmować :( Wiecie może jak wykarmić takie maleństwa? Co byście zrobiły na moim miejscu?
Ludzie są debilami! Mogli poczekać aż małe będą same jadły i dopiero je podrzucić, a tak to nie wiadomo co się z nimi stanie...[/QUOTE]

Jakie debile, nie wiem co bym takim zrobiła. Narazie karm je tak jak teraz, albo zadzwoń gdzieś do weterynari i lekarz Ci powie jak się nimi zająć, a jutro je zawieziesz do schronu .. bo co tu z takimi kociakami zrobić .. chyba, że podejmiesz się zadaniu i je wykarmisz i jak będą już w wieku, w którym można je wydać to oddasz do schroniska lub poszukasz ludzi, którzy planują kupić kociaka .. Nie mam zielonego pojęcia jak ja bym się zachowała w takiej sytuacji.

Posted

Debile!
w zoologu powinno być takie mleko w proszku dla kociąt podajże Royala, mój kolega musiał dokarmiać takim małe króliczki;) jest do tego specjalna buteleczka

Posted

[quote name='westie_justa']Debile!
w zoologu powinno być takie mleko w proszku dla kociąt podajże Royala, mój kolega musiał dokarmiać takim małe króliczki;) jest do tego specjalna buteleczka

tak, jest Royala. A&L jak tam kociaki i Twoje decyzje ? ;(

Posted

Eh... ludzie są zwyrodnialcami... mogli poczekać aż małe nauczą się jeść, tym bardziej, że taki kociak ich nic nie kosztuje, bo nie je karmy... Maluchy są już w schronisku... nie mogłam się nimi zająć, bo pracuję i nikt w domu nie jest w stanie zapewnić im tyle czasu, ile potrzebują :( Za kilka dni zadzwonię do schroniska i się spytam co u małych... Mam nadzieję, że przeżyją... To nie pierwszy raz jak podrzucili nam kotki, lub szczeniaki... Mój dziadek ma sklep i produkcje obuwia, więc dużo osób się przewija po naszym podwórku. Ludzie wiedzą, że kochamy zwierzaki, bo zawsze było u nas dużo psów i kotów (aktualnie Lenka, Tosia i dwa podwórkowce, w tym jeden podrzucony i 3 koty - na jednym podwórku, bo mieszkamy tu ja z chłopakiem, moi dziadkowie i ciocia z rodziną). Nigdy natomiast nikt nie był takim skurw****** i nie podrzucił takich maleństw, które są praktycznie skazane na śmierć ;(

Posted

[quote name='Aleksandra95']O matko ! :( biedne kociaki.. oby udało się je wykarmić dobrze .[/QUOTE]
wątpię w to :( aż się boję dzwonić do schroniska...