Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prześliczna sunia w typie ONKA bardzo prosi o pomoc w szukaniu domku lub DT. Za ok. tydzień kończy się jej awaryjne DT. Bardzo Was wszystkich proszę o pomoc!!!

Sunia ma na imię Tequila, ma 6 miesięcy no i będzie raczej dużym psiakiem. Odrobaczyliśmy ją i dostała Frontline, teraz musimy zebrać fundusze na szczepienia, żeby nam nie dorwała żadnego choróbska.

Jest bardzo żywa, wulkan energii z niej dosłownie. Uwielbia się bawić jak to szczeniak. Do innych psów jest bardzo uległa, kładzie się na plecach i poddaje gdy się przestraszy większego psa. Małe lubi ale może zamęczyć na śmierć albo zadusić. Jest bardzo posłuszna, zna podstawowe komendy, ładnie jeździ samochodem, nie sprawia problemów. Została dobrowolnie oddana mi przez mężczyznę, który nie potrafił się nią zająć, tzn. karmić i wychodzić na spacery :angryy:

Mamy naprawdę mało czasu dlatego proszę - szukajmy jej wspólnie domu i zrzucajmy się na te szczepienia, bo ja już nie wyrabiam, moje tymczasy chorują niestety i sama wydałam już wszystko na nie w tym miesiącu.

Tequila potrzebuje domu jak najszybciej...:-(

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst do ogłoszeń (wstępny); zaraz robię dalszą częsc ogłoszen!

Suczka w typie owczarka niemieckiego. Ma 6 miesięcy, jest zdrowa,
odrobaczona i odpchlona. Będzie zaszczepiona. Zachowuje czystość w
mieszkaniu. Jest bardzo energiczna,
przyjazna i szybko uczy się nowych rzeczy. Obecnie przebywa w domu
tymczasowym i z niecierpliwością wypatruje nowych właścicieli.

Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt
pod numerem tel : 606-21-30-30
lub email: ms.miss.jones@gmail.com

Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed/po adopcyjną, podpisanie umowy adopcyjnej oraz obowiązek wysterylizowania suczki.

Pamiętaj!!
Pies to nie zabawka, zanim zdecydujesz się na adopcję dobrze przemyśl swoją decyzję!!

Posted

dziękuję wszystkim za przybycie, a pani Beacie za pomoc w znalezieniu tego awaryjnego DT! Fizia dzięki za FB, mamy niestety bardzo mało czasu :( nikt nie dzwoni z ogłoszeń :(

Posted

Kenny zadzwoń do mnie. Dzisiaj odezwał się ten pan do którego próbowałyśmy dodzwonić się w niedzielę. Oczywiście miałyśmy zły nr telefonu. Wysłałam Ci sms z nowym. Pan prosi o zdjęcie suni na komórkę. Może coś z tego wyjdzie ;).

Posted

BeataDz napisał(a):
Kenny zadzwoń do mnie. Dzisiaj odezwał się ten pan do którego próbowałyśmy dodzwonić się w niedzielę. Oczywiście miałyśmy zły nr telefonu. Wysłałam Ci sms z nowym. Pan prosi o zdjęcie suni na komórkę. Może coś z tego wyjdzie ;).

Beatko trzymam kciuki:):)

Posted

skrzeli napisał(a):
Wiadomo coś?:)

Dzwoniłam do tego pana, wszystko mu o małej opowiedziałam. Piesek ma być dla córki i to ona ma zdecydować i oddzwonić do mnie w razie czego. No więc czekam. ;]

Posted

Kenny napisał(a):
Dzwoniłam do tego pana, wszystko mu o małej opowiedziałam. Piesek ma być dla córki i to ona ma zdecydować i oddzwonić do mnie w razie czego. No więc czekam. ;]

No to czekamy.
A jakie wrażenia po rozmowie?

Posted

skrzeli napisał(a):
No to czekamy.
A jakie wrażenia po rozmowie?

Wszystko super. Szukają psiaka w typie owczarka, szczeniaka do domu z ogrodem, ale nie do budy i absolutnie nie na łańcuch. Do mieszkania w domu i kochania. Jedyne co mi się nie spodobało to to, że nie są za sterylizacją, ale sądzę że dałoby się ich przekonać przy dłuższej rozmowie. Pan, który dzwonił mówił że ma suczkę 11letnią Onkę i nie jest wysterylizowana ale co do sterylki nowej suni trzeba by rozmawiać na pewno z córką, bo to ma być jej pies. Jednak jak dotąd nie zadzwonili ponownie. Czekam więc nadal...

Posted

Mam wspaniałe wieści !!!!!!!!!!! :D
Można zdjąć ogłoszenia :) Tequilka zostaje na stałe w DT :D :D :D
A Pan, który dzwonił w jej sprawie jest nadal zainteresowany więc jakby ktoś z Was miał podobnego pieska do adopcji to podam kontakt. Tylko, że to jest miejscowość Poręba Żegoty - trzeba sobie sprawdzić na mapce ;)

Posted

Kenny napisał(a):
A Pan, który dzwonił w jej sprawie jest nadal zainteresowany więc jakby ktoś z Was miał podobnego pieska do adopcji to podam kontakt. Tylko, że to jest miejscowość Poręba Żegoty - trzeba sobie sprawdzić na mapce ;)

Ooooo - ale świetnie !!
Czekamy na foty z DT/DS :)

Posted

Kenny napisał(a):

Może warto temu domkowi podesłać jaką bidę w potrzebie - takiej okazji nie można marnować :)

Posted

skrzeli napisał(a):
Może warto temu domkowi podesłać jaką bidę w potrzebie - takiej okazji nie można marnować :)

Bardzo chętnie tylko ja nie mam żadnych propozycji. Jak znacie jakieś podobne psiaki to dawajcie ;)

Posted

oo no to wspaniale!!

A Poręba Żegoty to taka wieś niedaleko Alwerni - bardzo blisko mojej działki. Ok. 35 km od Krakowa w stronę Oświęcimia.

Posted

mam kontakt do Pana i w razie czego przekażę komuś kto będzie miał jakieś propozycje. te 10-miesięczne chyba za duże i za daleko...
Fizia tak się właśnie zastanawiałam gdzie to jest, dzięki ;)

Posted

A teraz mam złe wieści - mała musi jak najszybciej opuścić DT, który stał się DS. Była wojna między psiakami, więcej szczegółów będę znać jutro i jutro też zawozimy małą do DT do akarsay, którą już zapraszam na wątek...:( a miało być tak pięknie :( szczęście w nieszczęściu że mamy akarsay. potrzebne ogłoszenia dla małej!!!